Advertentie

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

Review Homewizard producten

Juli 2023

Onze review van Homewizard producten - inzicht in je energieverbruik

Heb je een slimme meter en wil je inzicht hebben in je energieverbruik zonder dat je eens in de zoveel tijd zelf de meterstanden handmatig hoeft te noteren? Goed nieuws! Met de slimme, eenvoudig te installeren meet producten van Homewizard is dat verleden tijd.

 

Homewizard biedt een aantal slimme Wi-Fi producten waarmee je  vanuit een app direct kunt zien wat je stroom, gas én water verbruik is. Het verbruik van nu, de afgelopen dagen, maanden en zelfs van dit jaar. Heb je zonnepanelen? Dubbel goed nieuws! Ook de energie opbrengst van je zonnepanelen zijn direct zichtbaar in de app.

De producten van Homewizard

Review Slide gordijnsysteem

Voor ons is Homewizard een nieuw product, dus we waren erg blij dat we van Homewizard een fraaie set mochten ontvangen om te gebruiken in ons slimme huis en een review over te schrijven. In de set die wij ontvingen vonden wij een Wi-Fi P1 meter, een Wi-Fi watermeter en een Wi-Fi Energy Socket.

 

Met de Wi-Fi P1 meter (i.c.m. met je slimme meter) kun je je stroom en gas verbruik meten. Met de Wi-Fi watermeter kun je uiteraard je water verbruik meten. En de Wi-Fi Energy Socket kun je aansluiten op de stopcontactstekker van een apparaat dat veel energie verbruikt, zoals bijvoorbeeld een wasdroger of in ons geval een warmtepomp, zodat je van dit specifieke apparaat kunt zien wat het exacte verbruik is.

Uitpakken en aan de slag

Wat ons opvalt bij het uitpakken van de producten is de eenvoud van de producten. Zo vind je in de verpakking van de Wi-Fi P1 meter niets meer dan de P1 meter en een korte handleiding. De Wi-Fi watermeter heeft iets meer onderdelen in de verpakking, zoals een stroomadapter, usb stroomkabel en enkele aansluit onderdelen. En ook in de verpakking van de Wi-Fi Energy Socket vind je niets meer dan de Energy Socket en een korte handleiding.

De Wi-Fi P1 meter

De Wi-Fi watermeter

De Wi-Fi Energy Socket

Installatie van de Wi-Fi P1 meter

We beginnen met het installeren van de Wi-Fi P1 meter.

De installatie van de Wi-Fi P1 meter begint in de meterkast. Op de slimme meter in de meterkast zie je een P1 aansluiting, meestal aan de rechterkant van de slimme meter. De Homewizard Wi-Fi P1 meter sluit je direct aan op deze P1 aansluiting.

De Wi-Fi P1 meter krijgt de voeding rechtstreeks van de slimme meter mits de slimme meter een versie SMR5 of hoger is. Heb je een slimmer meter met SMR4 of lager dan heb je een externe voeding nodig in de vorm van een USB > USB-c adapter set. Deze adapter set kan je o.a. los kopen bij Homewizard.

 

Heb je de P1 aansluiting op je slimme meter al in gebruik, bijvoorbeeld zoals wij voor onze laadpaal, dan dien je een P1 splitter gebruiken, waar meerdere P1 aansluitingen op zitten. In ons geval maken wij gebruik van de Kalaa® Passieve P1 Splitter waarop je zowel de Homewizard P1 meter als ook de laadpaal P1 kabel kunt aansluiten.

Nadat je de Wi-Fi P1 meter hebt aangesloten op de P1 aansluiting van de slimme meter zal het lampje op de Wi-Fi P1 meter wit kleuren. Vanaf hier gaan we de installatie vervolgen vanuit de Homewizard app.

Het toevoegen van de Wi-Fi P1 meter in de Homewizard app gaat ook heel eenvoudig. Nadat je de Wi-Fi P1 meter hebt toegevoegd in de app en hebt gekoppeld met je Wi-Fi netwerk is de installatie voltooid. En vrij snel na de installatie zie je de eerste meet resultaten van je stroom en gas in de app.

Installatie van de Wi-Fi watermeter

Het volgende Homewizard product dat we installeren is de Wi-Fi Watermeter. Onze watermeter bevindt zich in de kruipruimte. Een vrij donkere ruimte, vandaar dat de foto's wat minder en niet heel scherp zijn. Het installeren gaat heel eenvoudig. Als eerste bevestig je de transparante adapter op je watermeter. Daarna klik je de Homewizard Wi-Fi watermeter op de adapter en klaar!

 

Hierna kan je de Homewizard Wi-Fi watermeter toevoegen in de app. Ook dit verliep vlekkeloos. Het Wi-Fi bereik van de watermeter is erg goed, zelfs in onze afgesloten kruipruimte.

 

En vrij snel zie je in de app wat het huidige waterverbruik is. De app toont een nullijn bij geen waterverbruik. En bij waterverbruik zie je direct hoeveel liter water er wordt verbruikt.

Installatie van de Energy Socket

De Homewizard Energy Socket ziet er fraai uit, een mooi compact stekkermodel met diverse licht kleuringen op de rand. Nadat je de Energy Socket voor de eerste keer in het stopcontact stopt zal deze wit oplichten. 

Het toevoegen van de Energy Socket in de app verloopt net zo soepel als de andere Homewizard producten. Nadat de Energy Socket is toegevoegd in de app, kleurt deze groen als teken dat de Energy Socket een verbinding heeft met de app en je Wi-Fi in huis.

De Homewizard app

De Homewizard is een eenvoudige app waarmee je heel overzichtelijk kunt zien hoeveel je energieverbruik is. Zo kun je zien wat je Nu aan energie verbruikt, maar ook van Vandaag, Week, Maand en Jaar.

 

De meetresultaten van de Wi-Fi P1 meter tonen het aantal kWh wat je aan stroom verbruikt hebt, maar als je zonnepanelen hebt, ook wat je aan stroom hebt terug geleverd. De stroom die je hebt verbruikt wordt in de kleur paars weergegeven en de stroom die je hebt terug geleverd wordt in de kleur groen weergegeven. Boven de grafiek staat het totaal aantal kWh van vandaag, in dit geval in de kleur groen. Wat betekent dat we vandaag tot nu toe meer stroom (10,0 kWh) hebben terug geleverd dan we hebben verbruikt. Ook kun je instellen in de app om je verbruik in kWh en je terug levering in kWh los van elkaar te laten zien mocht je dat prettiger vinden.

 

Onder de stroom grafiek toont de app het overzicht van je gasverbruik (in de kleur roze) in m3. In het Vandaag overzicht zie je precies wat je vandaag en op welk moment aan hoeveelheid m3 gas je hebt verbruikt.

 

Ook kun je in de app instellen wat je huidige tarieven zijn voor stroom, gas en water. Heb je dit ingesteld dan zie je aan de rechter bovenzijde van de grafiek wat de kosten van je verbruik zijn. Wissel je bijvoorbeeld naar Jaar, dan  zie je wat je verbruikskosten zijn van dit jaar. Ideaal!

 

De app heeft een optie om je verbruik te exporteren naar een extern bestand, maar hiervoor heb je het Homewizard Plus abonnement nodig. Dit Plus abonnement kost 1 euro per maand en kan je activeren vanuit de app.

Naast het verbruik van de Wi-Fi P1 meter zien we ook het stroomverbruik van de Energy Socket (grafiek met paarse kleur) en van de Wi-Fi watermeter (grafiek met blauwe kleur).

De Energy Socket hebben we aangesloten op onze warmtepomp, zodat we exact kunnen bijhouden hoeveel stroom de warmtepomp verbruikt. Wat ons opvalt is dat de warmtepomp constant rond de 15 watt verbruikt hoewel de warmtepomp op stand-by staat. Mooi voorbeeld van ontdekt sluipverbruik, zeker in de zomertijd als je de warmtepomp niet gebruikt.

 

Ook zien we de verbruik resultaten van de Wi-Fi watermeter. In de grafiek zie je wanneer en hoeveel water je hebt verbruikt. Boven de grafiek staat het totaal aantal liters van vandaag en (als je je tarieven hebt ingesteld in de app) ook wat de kosten van dit waterverbruik zijn.

 

Enthousiast over dit product door deze review?

Bestel je Homewizard producten snel en makkelijk bij bol:Onze conclusie

Wil je op een eenvoudige en vooral overzichtelijke manier inzicht krijgen in je stroom, gas en waterverbruik en daarmee besparen dan vinden wij de Homewizard producten absoluut een aanrader! Duidelijke app, mooie heldere grafieken, ook met een totaal verbruik per dag, maand of jaar. Vul je huidige tarieven in de app en je ziet direct wat je kosten zijn van je verbruik. Heb je zonnepanelen, ook dan bewijst de app zijn meerwaarde door te laten zien wat je gebruikt en terug levert. Ideaal!

Plus punten Verbeter punten
Mooie, slimme producten voor een betaalbare prijs Nog niet gevonden, absoluut een aanrader!
Installatie is super eenvoudig
Wi-Fi bereik van de producten is goed
De app is overzichtelijk en biedt veel inzicht
Ideaal voor het monitoren van je zonnepanelen opbrengst
Uit te breiden met Homewizard Plus voor nog meer mogelijkheden

Advertenties


KokenKoken
GezondheidGezondheid
MDAMDA