KlikAanKlikUit schakelaars - voorbeelden en tips

Voorbeelden je huis draadloos bedienen met KlikAanKlikUit draadloze schakelaars. 

De plaatselijke bouwmarkten, zoals de Gamma en Karwei, en de online webshops staan er vol mee. De draadloze schakelaars en sensoren van KlikAanKlikUit. Ook wij hebben zo kennis gemaakt met de Klik Aan Klik Uit schakelaars. Maar wat kan je met deze draadloze schakelaars en sensoren? Op deze klik aan klik uit pagina vol met KlikAanKlikUit voorbeelden en tips we zien hoe de producten van Klik aan Klik ons huis draadloos bedienen, los of in combinatie met de internet gateway van KlikAanKlikUit, het Internet Control Station.

In onze woonkamer hebben we naast de slimme lampen van Philips Hue ook 'gewone, niet slimme' lampen. En deze gewone lampen bedienen we met diverse draadloze schakelaars van KlikAanKlikUit. Slimme draadloze schakelaars van KlikAanKlikUit waarmee je heel makkelijk en handig bestaande verlichting en apparatuur draadloos kunt bedienen.

Wil je je KlikAanKlikUit producten ook kunnen bedienen vanuit een app op je mobiele telefoon, kies dan net als ons voor het Internet Control Station van KlikAanKlikUit. In combinatie met het Internet Control Station en de app van KlikAanKlikUit krijg je dan hele slimme toepassingen, zoals verlichting vanzelf aan bij zonsondergang.

Ook houden we met een Wifi IP Camera van KlikAanKlikUit ons huis in de gaten als we niet thuis zijn.

Bedien je lampen met een KlikAanKlikUit afstandsbediening

Snel naar op deze pagina:Het onderstaande promotie filmpje van KlikAanKlikUit laat op een leuke manier zien wat je o.a. met de KlikAanKlikUit producten kunt doen. 

Je klik aan klik uit producten zo bedienen of vanuit een app op je mobiele telefoon

De KlikAanKlikUit producten kan je bedienen met een zender naar keuze, zoals een afstandsbediening of draadloze wandschakelaar.

 

Wil je nog meer uit je KlikAanKlikUit producten halen, dan is ons advies om net als ons ook je KlikAanKlikUit producten uit te breiden en te koppelen met de KlikAanKlikUit Smart Bridge

 

Behalve dat je je KlikAanKlikUit producten kunt bedienen vanuit een app op je mobiele telefoon, kan je met regels en condities je KlikAanKlikUit producten geautomatiseerd aansturen. Zoals verlichting vanzelf aan op een vast tijdstip of bij zonsondergang, je alarm vanzelf uitschakelen op een vast tijdstip enzovoort.

klikAanKlikUit app startscherm Thuis

De KlikAanKlikUit Smart Bridge voor slimme bediening vanaf je mobiele telefoon


Voorbeeld 1


Verlichting automatisch aan een half uur vóór zonsondergang

Voor de verlichting in de woonkamer willen we dat de lampen aangaan een half uur vóór zonsondergang / net voordat het buiten schemer donker wordt, zodat we niet in een schemer donkere kamer komen te zitten. Het mooie van de KlikAanKlikUit app is dat je dit gemakkelijk met een regel kan instellen. Voor het inschakelen van onze stekkerdraad lampen gebruiken wij de draadloze apc3-2300r stopcontact schakelaars van KlikAanKlikUit.

Draadloze stopcontact schakelaar van KlikAanKlikUit

Wil je weten hoe je in de app van KlikAanKlikUit kunt instellen hoe je met deze draadloze stopcontactschakelaars ook jouw verlichting vanzelf laat inschakelen een half uur vóór zonsondergang

Voor dit voorbeeld hebben wij de volgende producten gebruikt:

KlikAanKlikUit Smart bridge


 • Bedien je KlikAanKlikUit producten draadloos via smartphone of tablet

KlikAanKlikUit apc3-2300r Starterset  met 


 • Bedien 3 stekkerdraad lampen of apparaten met een afstandsbediening

Advertentie

ModeMode
Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

Voorbeeld 2


Sommige lampen in de woonkamer in de avond eerder uit

In de woonkamer hebben we redelijk veel kleine sfeerlampen. Een aantal van deze lampen willen we in de avond eerder uitschakelen dan dat we naar bed gaan. Dit eerder uitschakelen kun je in de KlikAanKlikUit app instellen met een regel.

Wil je weten hoe je in de app van KlikAanKlikUit kunt instellen dat sommige lampen eerder uitgaan?

Voor dit voorbeeld hebben wij de volgende producten gebruikt:

KlikAanKlikUit Smart Bridge


 • Bedien je KlikAanKlikUit producten draadloos via smartphone of tablet

KlikAanKlikUit apc3-2300r Startset


 • Bedien 3 stekkerdraad lampen of apparaten met een afstandsbediening

Wat vinden wij van deze producten?

Onze ervaring met het Internet Control Station is dat deze goed en constant werkt. Alle door ons ingestelde regels en scenes worden netjes uitgevoerd. Enige puntje waar je rekening mee moet houden is het bereik op de wat langere afstanden (15 meter en verder), dan kan het bereik wat minder goed zijn. Maar dit kan je eenvoudig oplossen door een KlikAanKlikUit signaalversterker toe te voegen. Over de draadloze stopcontact schakelaars  geen opmerkingen, werken vlekkeloos.

Advertentie

 Sint 2020 Sint 2020

Voorbeeld 3


Met een draadloze opbouwschakelaar meer doen dan alleen lampen inschakelen

Van KlikAanKlikUit hebben we in de woonkamer ook meerdere draadloze opbouwschakelaars, zoals de AWST-8800. Voordeel van deze opbouwschakelaars is dat je deze overal kan bevestigen waar je maar wilt. Echt draadloos dus geen gedoe met draden en elektriciteit!
Normaal gesproken gebruik je een opbouwschakelaar om lampen mee aan of uit te schakelen. Voor het in- en uitschakelen van onze lampen doen wij dat ook. Maar wij gebruiken de opbouwschakelaar voor meer.

De draadloze opbouwschakelaar gebruiken wij voor:

 • Uit knop: de Uit knop gebruiken we in de avonds als we naar bed gaan. Na klikken op de Uit knop worden de lampen in de woonkamer en keuken uitgezet. Het beveiligingssysteem van KlikAanKlikUit (de ALSET-2000) wordt ingeschakeld. En boven in onze slaapkamer wordt de verlichting alvast gedimd aangezet.
 • Aan knop: de Aan knop gebruiken we niet om de verlichting in de woonkamer mee aan te zetten, dat gebeurt automatisch. Maar de Aan knop gebruiken we om het beveiligingssysteem van KlikAanKlikUit mee uit te schakelen. En dan ook alleen in het weekend omdat we in het weekend op wisselende tijden in de ochtend beneden komen. Na klikken op de Aan knop wordt het beveiligingssysteem van KlikAanKlikUit uitgeschakeld. En als bevestiging dat het alarm is uitgezet knippert de lamp in de hal 2 maal.

Wil je weten hoe je de Uit knop van een KlikAanKlikUit opbouwschakelaar kunt instellen in de app van KlikAanKlikUit?

Wil je weten hoe je de Aan knop van een KlikAanKlikUit opbouwschakelaar kunt instellen in de app van KlikAanKlikUit?

Voor dit voorbeeld hebben wij de volgende producten gebruikt:

KlikAanKlikUit Smart Bridge


 • Bedien je KlikAanKlikUit producten draadloos via smartphone of tablet

KlikAanKlikUit AWST-8800 opbouwschakelaar


 • Draadloze enkelvoudige opbouwschakelaar

KlikAanKlikUit ALSET-2000 alarmsysteem


 • Complete set om je huis te beschermen tegen ongewenste bezoekers

KlikAanKlikUit APC2-2300R Startset


 • 2 draadloze stopcontact schakelaars

Tip van onze website!


Voorbeeld 4


Je stekkerdraad lampen bedienen met een afstandsbediening

Soms wil je een lamp aanzetten zonder je mobiel te gebruiken (of zoeken wat ons vaak gebeurt). Dat kan bijvoorbeeld met de losse afstandsbedieningen van KlikAanKlikUit. In de woonkamer gebruiken wij een afstandsbediening van KlikAanKlikUit, de AYCT-102, waarmee je tot 16 draadloze ontvangers kan bedienen. De afstandsbediening kun je configureren door handmatig een ontvanger en afstandsbediening met elkaar te koppelen. Maar dat is erg fysiek en soms ook lastig als de ontvanger op een lastige plek zit. Veel makkelijker is het om de afstandsbediening te configureren vanuit de app van KlikAanKlikUit. Bijkomend voordeel is dat je dan ook veel meer functies aan een knop kunt toevoegen, zoals meerdere lampen aan/uit zetten, lamp aan en na een paar minuten automatisch weer uit, beveiligingssysteem aanzetten etc...

Wil je weten hoe je een KlikAanKlikUit afstandsbediening kunt toevoegen in de app van KlikAanKlikUit?

Wil je weten hoe je de Aan en Uit knop van een KlikAanKlikUit afstandsbediening kunt instellen in de app van KlikAanKlikUit?

Wil je weten hoe je de Groep knop van een een KlikAanKlikUit afstandsbediening kunt instellen in de app van KlikAanKlikUit?

Voor dit voorbeeld hebben wij de volgende producten gebruikt:

KlikAanKlikUit Smart Bridge


 • Bedien je KlikAanKlikUit producten draadloos via smartphone of tablet

KlikAanKlikUit APC2-2300R Startset


 • Set van 2 draadloze stopcontact schakelaars met afstandsbediening

Voorbeeld 5


Draadloze stopcontact schakelaars ook zo te gebruiken

Ook is het mogelijk om de draadloze stopcontact schakelaars van KlikAanKlikUit zo te gebruiken en te bedienen met de afstandsbediening zonder dat je hiervoor het Internet Controle Station (ICS-2000) van KlikAanKlikUit nodig hebt. De afstandsbediening en de draadloze schakelaars koppel je dan rechtstreeks met elkaar. Per Aan/Uit knop koppel je een draadloze schakelaar, met een maximum van 16 draadloze schakelaars.

Ook kan je met de Groep knop op de afstandsbediening meerdere draadloze schakelaars koppelen, waardoor je met 1 druk op de Groep knop meerdere draadloze schakelaars tegelijk kan bedienen. In de bij de afstandsbediening meegeleverde handleiding staat beschreven hoe dit koppelen werkt.

Voor dit voorbeeld hebben wij het volgende product gebruikt:

KlikAanKlikUit APC2-2300R Startset met 2 stopcontact schakelaars


Set van 2 draadloze stopcontact schakelaars en afstandsbediening voor het draadloos in- en uitschakelen van stekkerdraad lampen en apparatuur.

Wat vinden wij van dit product?

Onze ervaring met deze draadloze stopcontact schakelaars is dat ze prima werken, geen enkele last van verstoringen of uitval gehad tot nu toe.

Dankzij de ingebouwde chip in deze nieuwe generatie schakelaars kan je de schakelaars zelfs naast of dicht bij elkaar plaatsen, een dikke plus ten opzichte van de oudere generatie stopcontact schakelaars van KlikAanKlikUit.

Voorbeeld 6


Met een Wifi IP camera van KlikAanKlikUit op afstand je huis in de gaten houden

In ons huis hebben we ook meerdere WIFI IP Camera's van KlikAanKlikUit geplaatst. Met de binnen IP camera IPCAM-2000 van KlikAanKlikUit kan je op afstand een ruimte of kamer in je huis in de gaten houden. Ook kun je een push bericht ontvangen op je mobiel op het moment dat de IP camera een beweging detecteert. Wil je dat de camera de beelden opslaat, plaats dan een SD kaartje in de camera.

Ook hebben we een IPCAM-3000 beveiligingscamera van KlikAanKlikUit waarmee we de voordeur en tuin in de gaten kunnen houden.

We hebben de IP camera's van KlikAanKlikUit al een tijd in gebruik en deze werken erg goed. Soms duurt het even om op afstand verbinding te maken, maar de kwaliteit van het beeld en de camera detectie zijn goed. Ook het push bericht bij beweging gedetecteerd komt snel aan op je mobiel. Een puntje van verbetering zou zijn de spraak bij de binnen camera. Om te kunnen praten en te horen wat de ander zegt dien je telkens tussen 2 knoppen te wisselen. Hierdoor mis je vaak het begin van  het antwoord van degene die wat terug zegt.

De Wifi IP camera voor binnen van KlikAanKlikUit

Beelden van de KlikAanKlikUit buiten camera

Wil je weten hoe je een Wifi IP Camera van KlikAanKlikUit kunt instellen op het ontvangen van een push bericht bij beweging gedetecteerd?

Voor dit voorbeeld hebben wij de volgende producten gebruikt:

KlikAanKlikUit IPCAM-2500 WIFI IP Camera


 • Met deze Wifi IP-camera voor binnen kun je een kamer of ruimte in de gaten houden

KlikAanKlikUit IPCAM-3500 beveiligingscamera


 • Met deze beveiligingscamera voor buiten kun je je huis of tuin in de gaten houden

Wat vinden wij van de KlikAanKlikUit camera's?

De WIFI IP camera IPCAM-2500 van KlikAanKlikUit is een compacte, fraai uitziende camera. De camera stel je in vanuit de app, bijvoorbeeld of je constant opnames wilt maken of alleen bij beweging.

 

De IPCAM-3500 beveiligingscamera voor buiten is een solide camera. Werkt goed en ook de beelden terugkijken vanuit de app werkt prima. Wel heb je een redelijk sterk Wifi signaal nodig om de camera te kunnen bereiken. Eventueel kun je deze camera ook met een ethernet kabel aansluiten, dan weet je zeker dat je een stabiele verbinding met de camera hebt.

De opnames van de KlikAanKlikUit camera's worden opgeslagen op een intern SD kaartje. Maar de beelden kan je bekijken vanuit de app van KlikAanKlikUit. In het algemeen zijn we tevreden over de camera, maar met een paar verbeterpunten zou deze camera net een stapje completer maken. Verbeterpunten als het kunnen uitschakelen van nachtzicht en bij spraak tegelijk kunnen praten en luisteren.

Voorbeeld 7


Naar bed, alle stand-by apparatuur uit

In de woonkamer hebben we veel apparatuur wat na uitzetten in stand-by modus blijft staan. De tv en alle randapparatuur, maar ook de computer, printer, etc. Behalve dat dit sluipenergie kost, vinden we het ook niet prettig om alles in stand-by modus te laten aanstaan. Om deze twee redenen hebben we de nieuwe KlikAanKlikUit compacte draadloze stopcontact schakelaars, de APC3-2300R, gebruikt om de stroom van deze apparatuur af te halen. Deze draadloze schakelaar plaats je tussen de wand stekkerdoos en de losse stekkerdoos waarop je je apparatuur hebt aangesloten.

De draadloze stopcontact schakelaars schakelen we niet handmatig aan of uit, maar hiervoor hebben we een regel aangemaakt in de app van KlikAanKlikUit. Op het moment dat we in de avond naar bed gaan drukken we op de UIT knop van de KlikAanKlikUit wandschakelaar in de woonkamer, waarna o.a. automatisch de draadloze schakelaar wordt uit geschakeld. Als we in 's ochtend beneden komen dan drukken we op de AAN knop van de KlikAanKlikUit wandschakelaar en de draadloze schakelaar wordt weer in geschakeld.

Wil je weten hoe je de Uit knop van een KlikAanKlikUit wandschakelaar kunt instellen op het uitschakelen van alle stand-by apparatuur (bijv. tv of computer)?

Wil je weten hoe je de Aan knop van een KlikAanKlikUit wandschakelaar kunt instellen op het inschakelen van alle stand-by apparatuur (bijv. tv of computer)?

Voor dit voorbeeld hebben wij de volgende producten gebruikt:

KlikAanKlikUit Smart Bridge


 • Bedien je KlikAanKlikUit producten draadloos via smartphone of tablet

KlikAanKlikUit AWST-8800
opbouwschakelaar


 • Draadloze enkelvoudige wandschakelaar

KlikAanKlikUit APC2-2300R
Startset


 • Set van 2 draadloze stopcontact schakelaars