Philips Hue - voorbeelden en tips

Je huis slim verlichten met Philips Hue. Onze voorbeelden en tips

Op onze speciale Philips Hue pagina laten we zien hoe je aan de hand van concrete voorbeelden en tips gebruik kunt maken van de Philips Hue lampen en slimme verlichting. De Hue verlichting en lampen bedien je met een app op je mobiele telefoon. En ook diverse Philips Hue accessoires. zoals de dimmer switch en motion sensor, komen aan bod!

Wat zijn Philips Hue lampen?

In onze woonkamer gebruiken we de smart home lampen en verlichting van Philips Hue. We begonnen met een Hue Starterkit (setje White and Color Ambiance lampen en een bridge). Maar al snel zaten we op meer Hue lampen, waaronder een led light strip en diverse accessoires zoals een Hue dimmer switch afstandsbediening en Hue motion sensor bewegingsmelder.

Een vraag die we regelmatig horen is, wat zijn Philips Hue lampen?

Philips Hue lampen zijn slimme LED lampen, van wit tot warm wit tot elke kleur die je wilt instellen. Ook het gemak waarmee je dit in de app van Hue kan doen is bijzonder goed. Wat ook super is dat we de Philips Hue lampen kunnen koppelen aan de Ambilight van onze Philips tv. Door links en rechts van de tv een Hue lamp en achter de tv kast een led light strip te plaatsen krijg je in combinatie met het ambilight een geweldig licht spektakel!

Ook je GU10 fitting spotjes kun je slim bedienen met Philips Hue!

Snel naar op deze pagina:Philips Hue slimme verlichting bedien je vanuit de Hue-app

De Philips Hue slimme verlichting bedien je vanuit de bridge van Philips Hue. Het koppelen en bedienen van de Hue lampen doe je in de app van Philips Hue. In de Hue-app van Philips kan je ook gebruik maken van handige extra opties, zoals Hue verlichting aan op vaste tijden of bij zonsondergang, maar ook je Hue verlichting vanzelf aan als je thuis komt.

Hue voorbeeld 1


Hue verlichting automatisch aan bij zonsondergang

In de woonkamer hebben we het zo ingesteld dat de Philips Hue lampen vanzelf aangaan bij zonsondergang. Dit kan je makkelijk instellen in de app van Philips Hue door een routine aan te maken.

Wil je weten hoe je in de app van Philips Hue kunt instellen dat ook jouw Hue lampen vanzelf inschakelen bij zonsondergang?

Voor dit voorbeeld hebben wij het volgende product gebruikt:


Philips Hue Filament lampen + bridge

Het vintage ontwerp met de spiraalvormige gloeidraad van deze Philips Hue slimme decoratieve LED-lamp met E27-fitting zorgt voor een gezellige, warmwitte gloed en komt nu met een unieke starterspakket. Dit starterkit bestaat uit twee Philips Hue decoratieve standaardlampen en de Hue Bridge.

Koop dit product voordelig bij:

Tip!
Heb je al een Hue bridge, dan kun je de Hue filament lampen ook los kopen.

Hue voorbeeld 2


Compensatie Zonsondergang

Als de door jou ingestelde routine "Automatisch aan bij zonsondergang" te vroeg begint, kan je instellen dat de verlichting een X aantal minuten vóór zonsondergang al aan gaat. Dit is een handige optie, waarmee je voorkomt dat je soms in het schemerdonker komt te zitten.

Wil je weten hoe je in de app van Philips Hue kunt instellen dat ook jouw Hue lampen een x aantal minuten eerder aan gaan dan zonsondergang?

Advertentie

DierendagDierendag
MDAMDA

Hue voorbeeld 3


Hue verlichting vanzelf aan bij thuiskomen

Ook kan je de Philips Hue app zo instellen dat op basis van je thuislocatie de Philips Hue lampen vanzelf aan gaan bij thuiskomen en dat de lampen vanzelf uitgaan bij weggaan, op voorwaarde dat het na zonsondergang is.

Nooit meer zelf de lampen uitschakelen als je weggaat of inschakelen als je thuiskomt? Dat kan met de slimme lampen van Philips Hue. In de Philips Hue app kun je instellen dat op basis van je thuislocatie je Hue lampen vanzelf uitschakelen als je je huis verlaat of vanzelf inschakelen als je thuis komt. Uiteraard op de voorwaarde dat je lampen ook echt aanstaan en dat het donker is. 

Wil je weten hoe je in de app van Philips Hue kunt instellen dat ook jouw Hue lampen vanzelf uitschakelen of inschakelen op basis van jouw thuislocatie?

Voor dit voorbeeld hebben wij het volgende product gebruikt:


Philips Hue starterkit

Dit Philips Hue starterspakket bestaat uit drie slimme white and color ambiance LED-lampen met E27-fitting, een Hue bridge en twee dimmer switches. De lampen uit deze starterkit kunnen 50.000 wittinten en tot wel 16 miljoen kleuren aan. Met deze Hue starter kit ben je klaar om eindeloze mogelijkheden ontdekken, zoals personaliseren van lichtscènes, synchroniseren met muziek, instellen van timers en nog veel meer.

Koop dit product voordelig bij:

Wat vinden wij van de Philips Hue slimme fitting lampen?


De Philips Hue fitting lampen creëren prachtige verlichting in je huis en is met de Hue kleur lampen in elk kleur in te stellen. Van normaal warm licht tot die ene bijzondere eigen kleur voorkeur. De Hue app werkt heel intuïtief. Een andere dikke plus zijn de slimme Hue toepassingen, zoals verlichting vanzelf inschakelen bij zonsondergang of als je thuis komt. Wat is ons betreft is de verlichting van Philips Hue een echte aanrader!

Hue voorbeeld 4


Hue verlichting handmatig bedienen met Hue dimmer switch afstandsbediening

Ook kunnen we de Hue verlichting handmatig bedienen. Hiervoor gebruiken we de Philips Hue dimmer switch afstandsbediening.
Het ideale aan deze dimmer switch is dat je de Aan knop kan gebruiken om meerdere lichtscenes te kiezen. Dit doe je door meerdere keren op de Aan knop te drukken.

Wil je weten hoe je een Philips Hue dimmer switch kunt toevoegen en kunt instellen in de app van Philips Hue?

Voor dit voorbeeld hebben wij het volgende product gebruikt:


Philips Hue dimmer switch (afstandsbediening)

Dim je Philips Hue verlichting met een druk op de knop met deze Philips Hue dimmer. Draadloze lichtschakelaar en afstandsbediening in één.

Koop dit product voordelig bij:

Wat vinden wij van de Philips Hue dimmer switch?


De Philips Hue Dimmer Switch vinden wij een mooie aanvulling op onze Hue verlichting. Wij gebruiken deze afstandsbediening vaak vanaf de bank om snel naar een andere lichtscene te wisselen of om de lampen te dimmen zonder dat je je mobiele telefoon hoeft te pakken. De afstandsbediening is compact, ligt goed in de hand en bedient de lampen goed en snel. 

Hue voorbeeld 5


Hue verlichting vanzelf aan bij beweging met een Hue motion sensor

Bij ons gaat de Hue verlichting in de woonkamer vanzelf aan bij zonsondergang. Maar soms is het overdag iets te donker of is er te weinig licht door bewolking of schemering en wil je eigenlijk dat op dat moment de Hue verlichting ook dan vanzelf aan gaat en weer uit als het weer licht genoeg is. Dat kan met de Hue motion sensor. Ook kan je de Hue motion sensor gebruiken als je s' nachts even naar beneden gaat en dat dan de Hue verlichting vanzelf gedimd aan gaat.

Onze Philips Hue motion sensor

Wil je weten hoe je een Philips Hue motion sensor kunt toevoegen en instellen in de app van Philips Hue?

Voor dit voorbeeld hebben wij het volgende product gebruikt:


Philips Hue motion sensor (bewegingssensor)

De bewegingssensor werkt op batterijen en is dus volledig draadloos en overal in huis eenvoudig te installeren binnen enkele minuten. Zet de sensor op een plank of tafeltje of bevestig hem aan een muur of het plafond met de meegeleverde schroef. U kunt de sensor zelfs magnetisch bevestigen aan metalen oppervlakken.

Koop dit product voordelig bij:

Wat vinden wij van de Philips Hue motion sensor?


Onze Philips Hue lampen gaan vanzelf aan bij zonsondergang. Alleen als het overdag wat donker of schemerig is, zou je willen dat de Philips Hue lampen ook dan vanzelf even aangaan. En dat kan met de motion sensor van Philips Hue. Wij vinden de bewegingsensor een mooie uitbreiding op onze Philips Hue verlichting waar we erg blij mee zijn.

Hue voorbeeld 6


Hue Labs: extra avond tijdvenster voor je Hue motion sensor

We hebben een paar keer gehad in de avond bij tv kijken dat de Hue verlichting in de woonkamer uitging omdat de motion sensor geen beweging meer had gedetecteerd. Alleen op die momenten wil je eigenlijk niet dat de verlichting uitgaat. Gelukkig is er een oplossing!

In de Hue app kan je gebruik maken van een extra optie Hue Labs. Hoewel dit een soort van test omgeving is kan je hier gebruik maken van extra toepassingen om bijvoorbeeld je motion sensor nog slimmer mee in te richten.

Zo kan je met de Hue Lab een formule (formula in de app) maken waarmee je een extra avond tijdvenster kunt instellen naast de standaard dag- en nacht tijdslot. Deze extra tijdvenster kan je zo instellen dat in de avonduren de motion sensor niets doet ook al is er geen beweging meer gedetecteerd.

Deze formule kan je vinden in Hue Labs onder de naam "Three times is a charm".

Wil je weten hoe je in Hue Labs kunt instellen dat ook jouw motion sensor een extra avond tijdvenster krijgt naast de standaard dag- en nacht tijdvenster?

Hue voorbeeld 7


Zones aanmaken in de app van Philips Hue

Nieuw in de app van Philips Hue is dat je nu ook zones kan maken. Hiermee kan je de lampen in één fysiek ruimte of kamer van je woning bedienen, zoals bijvoorbeeld 'beneden verdieping'. Zo kan je bijvoorbeeld alle lampen van zowel de hal als de woonkamer vanuit één zone aan- of uitschakelen. Een handige optie die wij ook gebruiken!

Wil je weten hoe je jouw eigen zones kunt aanmaken in de app van Philips Hue?

Philips Hue bij ons thuis in beeld