Onze zolder draadloos en slim bediend

Onze zolder slim en draadloos bediend met KlikAanKlikUit producten

Op onze zolder gebruiken wij diverse producten van KlikAanKlikUit, zoals de APC3-2300R draadloze stopcontact stekkers, de ZSDR-850 rookmelder, de AWST-6000 bewegingsmelder en de AEX-701 signaalversterker

Al deze slimme producten zijn gekoppeld aan het ICS-2000 Internet Control Station van KlikAanKlikUit voor een automatische aansturing of handmatige bediening via de app van KlikAanKlikUit. Wel met een signaalversterker vanwege de wat grotere afstand beneden naar zolder.

Zolder lampen schakelen vanzelf in bij beweging

Snel naar op deze pagina:Verlichting draadloos bediend met stopcontact schakelaars en een afstandsbediening


Op de zolder hebben we een bureau lamp en een tweetal wandlampen aangesloten op KlikAanKlikUit. Hiervoor hebben we een KlikAanKlikUit startset met 3 draadloze stopcontact schakelaars, de set APC3-2300R gebruikt. De bediening van deze lampen kunnen we doen we met de in de set meegeleverde KlikAanKlikUit afstandsbediening.

Wil je weten hoe je een KlikAanKlikUit afstandsbediening toevoegt in de app van KlikAanKlikUit?

Wil je weten hoe je de Aan en Uit knop van een KlikAanKlikUit afstandsbediening instelt in de app van KlikAanKlikUit?

Wil je weten hoe je de Groep knop van een KlikAanKlikUit afstandsbediening instelt in de app van KlikAanKlikUit?

KlikAanKlikUit Smart Bridge

KlikAanKlikUit APC3-2300R Startset


Advertentie

Sint 2023Sint 2023

Bij rookalarm lampen aan én push bericht op je mobiel


Op zolder hebben we de nieuwe draadloze rookmelder, de ZSDR-850, van KlikAanKlikUit geplaatst.
Deze draadloze rookmelder is gekoppeld aan het KlikAanKlikUit systeem. Het voordeel hiervan is dat je de draadloze rookmelder op afstand kan beheren, zoals bijv. om de batterij status te checken. Ook kan je deze daarmee instellen dat als het rookalarm af gaat dat direct bepaalde verlichting aan gaat, mits het donker is uiteraard. En dat je een push bericht krijgt op je mobiel!

 

De draadloze rookmelder van KlikAanKlikUit

Wil je weten hoe je een draadloze rookmelder toevoegt en ook een push bericht bij rookmelding instelt in de app van KlikAanKlikUit?

Wil je weten hoe je een draadloze rookmelder instelt om bij rookmelding ook direct bepaalde verlichting aan te zetten, mits het donker is?

KlikAanKlikUit Smart Bridge

KlikAanKlikUit ZSDR-850 rookmelder


Zolder hal lamp automatisch aan bij beweging na zonsondergang


In de zolderkamer hebben we ook een draadloze bewegingsmelder van KlikAanKlikUit, de AWST-6000, aan de muur bevestigd. Deze is zo ingesteld dat de bewegingsmelder overdag uitgeschakeld is en vanaf zonsondergang pas actief wordt. Op het moment dat er dan een beweging wordt gedetecteerd wordt de lamp in de hal van de zolder aangezet en na 5 minuten weer uitgezet. Zo weten we zeker dat onze zoon die op zolder slaapt nooit in het donker van de trap af gaat.

KlikAanKlikUit draadloze bewegingsmelder

Links de KlikAanKlikUit draadloze bewegingsmelder

Wil je weten hoe je een KlikAanKlikUit bewegingsmelder instelt om bij beweging gedetecteerd de lampen aan te zetten, maar alleen als het donker is (oftewel tussen zonsondergang en zonsopkomst)?

En om de lampen ook vanzelf weer uit te laten gaan bij geen beweging meer dien je een tweede regel aan te maken in de app van KlikAanKlikUit.

KlikAanKlikUit Smart Bridge

KlikAanKlikUit AWST-6000 bewegingsmelder


KlikAanKlikUit AEX-701 - Draadloze signaalversterker


De draadloze stopcontact schakelaars en de bewegingsmelder van KlikAanKlikUit op zolder sturen we centraal aan vanuit de het centrale systeem van KlikAanKlikUit, het ICS-2000 Internet Control Station. Dit doen we centraal omdat we daarmee de aansturing kunnen doen vanuit de app van KlikAanKlikUit. En zo kunnen we makkelijker het overzicht houden welke regels we hebben toegepast om de verlichting op zolder aan te sturen.

We merkten echter dat niet de lampen en bewegingsmelder op zolder niet altijd goed reageerden op de aansturing vanuit het centrale systeem wat beneden in de hal is geplaats. De afstand en het vele beton ertussen zorgden toch voor een aanzienlijk signaal verlies.


Gelukkig heeft KlikAanKlikUit hiervoor een oplossing: de AEX-701 draadloze signaalversterker!
En we moeten zeggen, een enorme verbetering. De aansturing vanuit het centrale systeem in de hal verloopt nu vlekkeloos, de lampen en bewegingsmelder reageren nu direct en zoals het hoort. Ook bij de wat uitgebreidere aansturing met meerdere opdrachten tegelijk werkt het nu goed.

De draadloze signaalversterker van KlikAanKlikUit

1. KlikAanKlikUit AEX-701 draadloze signaalversterker


KlikAanKlikUit ZTHS-100 Temperatuur- en luchtvochtigheidsensor


Op zolder hebben we een KlikAanKlikUit ZTHS-100 temperatuur- en luchtvochtigheidsensor geplaatst. Een handige compacte sensor die constant de temperatuur en luchtvochtigheid in de gaten houdt. Deze kleine sensor is gekoppeld aan ons Internet Control Station van KlikAanKlikUit.

Aan de hand van regels hebben we deze sensor zo ingesteld dat de sensor ons een melding op onze mobiele telefoon geeft in het geval de temperatuur beneden een bepaalde temperatuur komt of in het geval de luchtvochtigheid boven een bepaalde waarde komt. Handig om de klimaatbeheersing op zolder goed op peil te houden.

Wil je weten hoe je de temperatuur- en luchtvochtigheidsensor toevoegt aan de app van KlikAanKlikUit?

Wil je weten hoe je in de app van KlikAanKlikUit een melding (push bericht) op je mobiel instelt voor de temperatuur- en luchtvochtigheidsensor?

KlikAanKlikUit ZTHS-100 temperatuur- en luchtvochtigheidsensor

KlikAanKlikUit ZTHS-100 temperatuur- en luchtvochtigheidsensor

KlikAanKlikUit app Zigbee temperatuur zichtbaar
KlikAanKlikUit app Zigbee temperatuur melding

Ook kan je deze sensor combineren met andere KlikAanKlikUit Zigbee producten, zoals bijvoorbeeld een KlikAanKlikUit ZPIR-8000 Zigbee bewegingssensor. Op een warme zomer avond wil je bijvoorbeeld dat de elektrische ventilator in je kamer vanzelf aan gaat maar alleen als er iemand in de kamer is én als de kamer temperatuur boven de 23 graden is. 

KlikAanKlikUit Smart Bridge + app

 

KlikAanKlikUit ZTHS-100 temperatuur- en luchtvochtigheidsensor

KlikAanKlikUit ZPIR-8000 Zigbee bewegings sensor

KlikAanKlikUit APC2-2300R Startset - 2 schakelaars