KlikAanKlikUit app

De KlikAanKlikUit app voor het slim bedienen van je Klik aan Klik uit thuisomgeving

Met de KlikAanKlikUit app kun je al je Klik Aan Klik Uit producten bedienen en zelfs aan de hand van regels slim aansturen (programmeren) vanaf je mobiele telefoon. KlikAanKlikUit producten zoals de draadloze schakelaars, sensoren, camera's, alarmsysteem, regels, scenes en zelfs je slimme meter energie verbruik. Om gebruik te kunnen maken van de app heb je de KlikAanKlikUit Smart bridge nodig.

KlikAanKlikUit Smart bridge

KlikAanKlikUit Smart bridge

De perfecte oplossing om jouw huis draadloos te beheren en te bewaken met al je KlikAanKlikUit producten vanuit een app op je smartphone of tablet voor ultiem comfort en ultieme beveiliging.

De KlikAanKlikUit app

Thuis


In het startscherm Thuis van de KlikAanKlikUit app zie je een overzicht van de kamers die je hebt toegevoegd.  In elke kamer kun je je KlikAanKlikUit producten die je in die kamer gebruikt toevoegen en vanuit de app bedienen.

Onderin het startscherm zie je een menu waarmee je snel naar de andere toepassingen in de app kunt gaan.

klikAanKlikUit app startscherm Thuis

Scenes


Met Scenes kun je acties combineren. Een actie is bijvoorbeeld het inschakelen van een lamp. Door een scene aan te maken kun je in één keer meerdere acties combineren, dus bijvoorbeeld in één keer meerdere lampen inschakelen.

Ook kun je een scène gebruiken om een actie te combineren met een regel, scène of een vertraging.

Zo kun je bijvoorbeeld met een scène een lamp laten inschakelen en na 2 minuten vanzelf weer laten uitschakelen. Dit doe je door een nieuwe scene aan te maken. In deze scène voeg je een actie 'lamp aanzetten' toe, voeg je een vertraging van 2 minuten toe en tenslotte voeg je in deze zelfde scène een actie 'lamp uitzetten' toe.

Scène starten

Een scène kun je manueel starten vanuit de app door op de startknop bij de scène te klikken. Ook kun je de scène gebruiken in een regel zodat de scène automatisch wordt gestart. Bijvoorbeeld bij zonsondergang of bij beweging gedetecteerd.

klikAanKlikUit app scenes

Camera


In het Camera gedeelte van de app kun je de live beelden bekijken van de KlikAanKlikUit camera of camera's die je hebt toegevoegd aan de app.


In ons slimme huis hebben wij 4 KlikAanKlikUit camera's toegevoegd aan de app. Dit zijn zowel de binnen camera IPCAM-2000 als ook de buiten camera IPCAM-3000 van KlikAanKlikUit.

Opnames bekijken

Ook kun je hier de opnames van een camera bekijken. Deze opnames worden opgeslagen op het SD geheugenkaartje in de camera, maar kun je vanuit de app bekijken.

Meerdere camera's

Nieuw is de optie 'Meerdere camera's' waarbij je in één scherm de live beelden van meerdere camera's tegelijk kunt bekijken, ideaal!

klikAanKlikUit app camera

Ontdekken


Binnen Ontdekken vind je een overzicht van nieuwe KlikAanKlikUit producten maar ook handige Tips & Tricks (hoewel je alle KlikAanKlikUit uitleg natuurlijk ook vindt op onze website bij uitleg).

Bij 'Werkt met KlikAanKlikUit' kun je zien welke producten werken met KlikAanKlikUit. Zoals bijvoorbeeld welke spraakbediening producten je kunt gebruiken voor KlikAanKlikUit.

klikAanKlikUit app Ontdekken

Beveiliging


In het Beveiliging gedeelte van de app vind je een overzicht van alle KlikAanKlikUit beveiligingsproducten die je hebt toegevoegd aan de app.

Twee-weg-communicatie

De KlikAanKlikUit beveiligingsproducten werken met een twee-weg-communicatie. Dat betekent dat je de actuele status van het alarmsysteem (Ingeschakeld of uitgeschakeld) of van een beveiliging product (aan of uit) kan zien in de app.

Meldingen

Ook zie je hier de meldingen van het alarmsysteem, zoals beweging gedetecteerd, deur of raam open of het alarmsysteem gaat af.

klikAanKlikUit app Beveiliging

Energie


Zien hoeveel energie je gebruikt, dat kan vanuit de app van KlikAanKlikUit. Een kwestie van je slimme meter met een P1 kabeltje aansluiten aan het Internet Control Station van KlikAanKlikUit.

Actueel verbruik

Naast het actuele verbruik van wat je op dit moment in je huis gebruikt zie je hier ook de actuele meterstanden van je slimme meter.

Zonnepanelen

Heb je zonnepanelen in je huis, dan kun je hier zien hoeveel stroom je produceert met je zonnepanelen.

klikAanKlikUit app Energie

Regels


In het 'Regels' gedeelte van de app kun je met regels slim programmeren en  instellen hoe je wilt dat je KlikAanKlikuit producten worden bediend.

Een nieuwe regel begin je met aan te geven wat de trigger moet zijn. Een trigger is een gebeurtenis, bijvoorbeeld een bepaald vast tijdstip, de zon die opkomt of het openen van een deursensor.

Ook kan je in een regel aangeven onder welke voorwaarde de trigger moet plaatsvinden. Een voorwaarde is bijvoorbeeld temperatuur hoger of lager dan, het is licht of het is donker.

Nadat je een trigger en eventueel een voorwaarde hebt ingesteld kun je een actie of meerdere acties toevoegen aan de regel.

Voorbeeld

Een voorbeeld van een regel is dat de deurlamp wordt ingeschakeld (=de actie) op het moment dat de deursensor merkt dat de deur wordt geopend (=de trigger) maar alleen als het donker is (=de voorwaarde).

klikAanKlikUit app Regels

Instellingen


In het Instellingen gedeelte van de app kun je de app en het Internet Control Station op maat instellen.

Zo kun je:

  • Groene LED licht van het Internet Control Station aanzetten of uitzetten
  • Beveiligingssysteem updaten of verwijderen
  • Het gedeelte 'Ontdekken' en 'Regels' in de app omwisselen van plekje
  • Contrast van de app aanpassen naar hoog of laag contrast
klikAanKlikUit app Instellingen

Advertentie

GamesGames