Onze hal met KlikAanKlikUit alarmsysteem

Onze hal slim beveiligd met het alarmsysteem van KlikAanKlikuit

In de hal van ons slimme huis gebruiken wij het ALSET-2000 alarmsysteem, de IPCAM-2000 WIFI IP camera, de ACDB-6600AC deurbel set en de APC2-2300R slimme stekkers van KlikAanKlikUit. Al deze slimme producten zijn gekoppeld aan het ICS-2000 Internet Control Station van KlikAanKlikUit voor een automatische aansturing of handmatige bediening via de app van KlikAanKlikUit.

Snel naar op deze pagina:De hal is bij ons de centrale plek van onze thuis automatisering. De ideale plek voor de basis systemen van KlikAanKlikUit, het Internet Control Station en  van Philips Hue, de Bridge. Beide zijn gemonteerd in de meterkast in de buurt van de router. Voordeel is dat beide daardoor bekabeld op het netwerk aangesloten kunnen worden. En niet op WIFI, wat soms minder stabiel is.

Beveiligingssysteem

In de hal is ook het beveiligingssysteemvan KlikAanKlikUit, de ALSET-2000, geplaatst. De standaard set van dit beveiligingssysteem bestaat uit een centrale sirene, een bewegingsmelder, een deurcontact en een afstandsbediening.

Hoe hebben wij ons huis beveiligd?

Wij hebben ons huis beveiligd met:

In het plaatje hiernaast zie je hoe wij het KlikAanKlikUit beveiligingssysteem gebruiken.

Naast het beveiligingssysteem van KlikAanKlikUit gebruiken we de app van KlikAanKlikUit om extra regels toe te voegen, zoals bij alarmmelding s nachts ook meteen de verlichting aan. Ook hebben we extra deur, raam en bewegingssensoren en de IP camera's van KlikAanKlikUit in gebruik. En om het alarmsysteem ook vanzelf in te schakelen bij weggaan van huis (geofencing) gebruiken we de app van Olisto.

KlikAanKlikUit beveiliging in- en uitschakelen


Om het KlikAanKlikUit alarmsysteem in- of uit te schakelen gebruiken wij een KlikAanKlikUit draadloze opbouwschakelaar, de AWST-8800, in de woonkamer. Deze opbouwschakelaar communiceert via het Internet Control Systeem van KlikAanKlikUit met het beveiligingssysteem.

Met de opbouwschakelaar gebruiken we de UIT knop om s'avonds de woonkamer verlichting uit te schakelen en het beveiligingssysteem in te schakelen. Met de AAN knop van de opbouwschakelaar kan het beveiligingssysteem weer worden uitgeschakeld.

 

Wil je weten hoe je de Aan knop van de opbouwschakelaar instelt in de app van KlikAanKlikUit?

Wil je weten hoe je de Uit knop van de opbouwschakelaar instelt in de app van KlikAanKlikUit?

1. KlikAanKlikUit Smart bridge + app

2. KlikAanKlikUit ALSET-2000 draadloos alarmsysteem

3. KlikAanKlikUit AWST-8800 draadloze opbouwschakelaar


Advertentie

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020
Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

KlikAanKlikUit beveiligingssysteem: twee weg communicatie


Het mooie van het KlikAanKlikUit beveiligingssysteem is dat het een twee weg communicatie heeft. In de app zie je de actuele status van alle aangesloten apparaten:

  • indicatie apparaat actief of niet actief
  • indicatie batterij status indien batterij bijna leeg
  • indicatie deur open bij inschakelen van het alarm
  • bij alarmmelding ook zichtbaar bij welke sensor de alarmmelding is

 

Bewegingssensor ALMDT-2000

KlikAanKlikUit app alarmsysteem status zichtbaar

Actuele status van de apparaten zichtbaar in de app.

KlikAanKlikUit app Indicatie batterij leeg

Indicatie batterij bijna leeg

KlikAanKlikUit app indicatie deur open

Indicatie deur open


s' Nachts bij alarmmelding meteen verlichting aan in huis


Een ander voordeel van het koppelen van het beveiligingssysteem aan het Internet Control Station is dat je ook verlichting kan inschakelen bij een alarmmelding.
Mocht 's nachts het alarm afgaan, dan is het wel zo prettig dat meteen alle hoofd verlichting aan gaat. Ook schrikt dat een eventuele inbreker af. Bij ons hebben we dit zo ingesteld dat de lampen in meerdere vertrekken meteen aangaan.

 

Wil je weten hoe je in de app van KlikAanKlikUit instelt dat bij alarmmelding direct de verlichting aan gaat?

Contactsensor ALMST-2000

1. KlikAanKlikUit Smart bridge + app

 
 
2. KlikAanKlikUit ALSET-2000 Draadloos Alarmsysteem

3. KlikAanKlikUit APC2-2300R Startset


KlikAanKlikUit beveiligingssysteem aan, dan ook WIFI IP Camera aan


Het beveiligingssysteem van KlikAanKlikUit en de WIFI IP Camera van KlikAanKlikUit zijn twee los staande systemen. Echter met een handigheidje is het toch mogelijk om beide aan elkaar te koppelen. Wat wij wilden is dat als het beveiligingssysteem aan staat dat de WIFI IP Camera van KlikAanKlikUit juist dan aan staat én alleen opnames maakt op het moment dat er in de kamer ook echt beweging wordt gedetecteerd.

 

Hoe kan je dit doen?

Stap 1 is de WIFI IP Camera instellen dat deze opnames maakt op het moment dat er in de kamer beweging wordt gedetecteerd.

 

Stap 2 is de WIFI IP Camera niet rechtstreeks in het stopcontact doen, maar de WIFI IP Camera via een draadloze stopcontact schakelaar (géén dimmer!) van KlikAanKlikUit in het stopcontact doen. Hierdoor kan je de WIFI IP Camera op bepaalde momenten aan- of uitschakelen. Bijvoorbeeld overdag als je thuis bent laat je de WIFI IP camera uitgeschakeld. Maar als je van huis gaat en het beveiligingssysteem wordt ingeschakeld dat je de WIFI IP Camera ook meteen inschakelt. En omdat je in stap 1 de WIFI IP camera hebt ingesteld om niet continue opnames te maken, maar alleen bij beweging, worden er alleen opnames gemaakt op het moment dat er in de kamer ook echt beweging wordt gedetecteerd. Ideaal! 

KlikAanKlikUit alarmsysteem uitgebreid

1. KlikAanKlikUit Smart bridge + app

2. KlikAanKlikuit ALSET-2000 Draadloos Alarmsysteem

3. KlikAanKlikUit APC2-2300R Startset

4. KlikAanKlikUit IPCAM-2500 IP Camera


KlikAanKlikUit alarmsysteem vanzelf aan bij verlaten van het huis


Ook laten we het KlikAanKlikUit alarmsysteem in- en uitschakelen op basis van geofencing: op het moment dat we ons huis verlaten wordt het beveiligingssysteem automatisch ingeschakeld. Komen we weer thuis, wordt het beveiligingssysteem uitgeschakeld. Ideaal! 

Voor geofencing gebruiken we de app van Olisto (voorheen Triggi) dat op onze mobiele telefoons is geïnstalleerd. Voordeel van de app van Olisto (ten opzichte van KlikAanKlikUit en Philips Hue app) is dat je met Olisto meerdere automatiseringssystemen (KlikAanKlikUit, Philips Hue, Toon, etc.) en/of omstandigheden (locatie, weer, etc) met elkaar kan koppelen.

 

Wil je weten hoe je in de app van Olisto instelt dat het beveiligingssysteem wordt ingeschakeld bij verlaten van het huis?

Wil je weten hoe je in de app van Olisto instelt dat het beveiligingssysteem wordt uitgeschakeld bij terugkomst in het huis?

1. KlikAanKlikUit Smart bridge + app

1. KlikAanKlikUit ALSET-2000 Draadloos Alarmsysteem

3. App van Olisto


Energieverbruik monitoren vanuit de KlikAanKlikUit app


Met de app van KlikAanKlikUit is het mogelijk om je energieverbruik in huis te monitoren. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een slimme energiemeter en een P1 kabeltje vanaf de energiemeter naar je Internet Control Station van KlikAanKlikUit. Het P1 kabeltje hoef je niet apart te kopen, deze wordt standaard meegeleverd bij het Internet Control Station van KlikAanKlikUit, de ICS-2000.

In de app van KlikAanKlikUit kan je zien wat je op dit moment verbruikt, inclusief de actuele meterstanden. Handig als je tussentijds de meterstanden wilt bekijken dan hoef je niet meer de meterkast te openen!

Heb je zonnepanelen, dan zie je hier ook hoeveel stroomproductie deze opleveren.

Ook is er een verbruikshistorie, met een handig overzicht per dag, week en maand.

1. KlikAanKlikUit Smart bridge + app

2. Slimme meter

KlikAanKlikUit draadloze deurbel met deurknop 


Ook onze deurbel hebben we slim gemaakt met de draadloze én draagbare KlikAanKlikUit ACDB-6600AC deurbel met deurknop.

Reden dat we voor deze specifieke set van KlikAanKlikUit hebben gekozen is dat de deurbel draagbaar is, dus op elke plek te plaatsen is. En ook omdat de set mooi te koppelen is met onze al aanwezige KlikAanKlikUit producten in huis.

Naast de deurbel bevat de verpakking ook een deurknop (ACDB-700DA) welke je bij je buitendeur kan bevestigen. Dit kan met de meegeleverde plakkers of met de eveneens meegeleverde 2 schroefjes. Op de voorkant van de deurknop bevindt zich de stevige drukknop, een ruimte voor een naamplaatje (meegeleverd) en een rood led lampje zodat degene die op de bel drukt ook ziet dat de deurbel is afgegaan, handig!

Deurbel installatie en gebruik

De deurbel en de deurknop kan je handmatig met elkaar verbinden. Dit is eenvoudig te doen en staat goed beschreven in de meegeleverde handleiding.

 

Ook is het mogelijk om de deurbel en de deurknop met elkaar te verbinden vanuit de app van KlikAanKlikUit. Voordeel is dat je vanuit de app ook de mogelijkheid hebt om een push bericht te ontvangen op je mobiele telefoon of tablet op het moment dat iemand op de deurbel deurknop drukt.

Wil je weten hoe je de deurbel kunt toevoegen aan de app van KlikAanKlikUit?

Wil je weten hoe je de deurbel drukknop kunt toevoegen aan de app van KlikAanKlikUit?

KlikAanKlikUit deurbel meerder keren een gong geluid laten horen


Wat we misten bij de KlikAanKlikUit deurbel is de mogelijkheid om in te stellen hoe vaak de deurbel moet klinken. Na klikken op de deurknop klinkt de deurbel gong maar één keer. Wat weinig in onze optiek, drie keer was wat ons betreft beter geweest.

Gelukkig is er een handigheidje om de deurbel gong toch meerdere keren te laten klinken, maar dan heb je wel het Internet Control Station (ICS-2000) en de app van KlikAanKlikUit nodig. In de app kan je een scene aanmaken waarbij je instelt dat de deurbel gong meerdere keren klinkt.

Wil je weten hoe de deurbel kunt instellen in de app van KlikAanKlikUit op meerdere keren de deurbel gong laten klinken als iemand aanbelt?

1. KlikAanKlikUit Smart bridge + app

2. KlikAanKlikUit ACDB-6600AC Draadloze deurbel set