Onze slaapkamer slim verlicht

Slaapkamer slim verlicht met Trust Smart Home en KlikAanKlikUit

In onze slaapkamer gebruiken wij de slimme Zigbee LED lampen van Trust Smart Home en hebben deze gekoppeld aan de ICS-2000 Internet Control Station van KlikAanKlikUit. Voordeel van koppelen is dat je de slimme lampen van Trust Smart Home dan kunt bedienen vanuit de app van KlikAanKlikUit.

Slimme verlichting met de lampen van Trust Smart Home


Op de nachtkastjes naast ons bed hebben we de 2 gloeilampen vervangen door 2 ZLED-RGB9 dimbare LED lampen van Trust Smart Home. Met deze 2 slimme LED lampen kan je elke kleur instellen die je maar wilt. Van wit, sfeervol warm geel tot elk mogelijke kleur die je maar mooi vindt. En ook de sterkte is instelbaar, van gedimd licht tot heel vel licht.

De LED lampen van Trust Smart Home zijn alleen draadloos te bedienen nadat deze zijn gekoppeld aan de Internet Control Station (of Zigbee Control Station) van KlikAanKlikUit. De bediening van de lampen doe je met de app van KlikAanKlikUit of met een Trust Smart Home afstandsbediening.

 

Wil je weten hoe je een LED lamp van Trust Smart Home toevoegt in de app van KlikAanKlikUit?

Trust Smart Home - Starterset 2 Dimbare E27 Led Lampen

Met deze Trust Zigbee startset creëer je de juiste sfeer voor ieder moment. De RGB LED-lampen kun je veranderen in de voor jou gewenste kleur (16 miljoen kleuren). Bijvoorbeeld koud wit licht voor lezen of werken en warm licht voor een gezellige sfeer. 


Naast KlikAanKlikUit ook Philips Hue in huis?

Heb je, net als wij, thuis ook Philips Hue verlichting?
Dan kan het soms beter zijn om deze dimbare LED lampen van Trust Smart Home niet te koppelen aan de Internet Control Station van KlikAanKlikUit. Maar om deze te koppelen aan de bridge van Phillips Hue. Dit was bij ons ook het geval. Omdat deze LED lampen ook communiceren via Zigbee, hetzelfde protocol als Philips Hue, gaf dit problemen met signaal en verbinden. De lampen hadden nauwelijks bereik met het centrale systeem van KlikAanKlikUit en stonden meestal in de app als offline. Dit probleem was als sneeuw onder de zon verdwenen nadat wij de lampen aan de bridge van Philips Hue hadden gekoppeld. Beide lampen zijn nu constant goed bereikbaar en reageren direct op elk signaal vanuit de bridge van Philips Hue. Dit goed bereikbaar komt ook door dat ZigBee lampen elkaar signaal versterken (mesh networking heet dit), mits deze in dezelfde omgeving zijn gekoppeld.


Advertentie

Sint 2023Sint 2023

s' Avond naar bed, verlichting in de slaapkamer al gedimd aan


Op het moment dat wij naar boven gaan om te slapen worden de lampen in de slaapkamer al gedimd aan gezet. Hiervoor gebruiken wij de app van Olisto. In de app van Olisto hebben wij een Now knop aangemaakt. Met deze Now knop kan je rechtstreeks vanaf het startscherm van je smartphone een triggie (regel) starten, zonder dat je een app hoeft te openen. Reuze handig!


Door te drukken op deze Now knop worden diverse acties getriggerd. Zo worden alle lampen in de woonkamer en keuken uitgeschakeld, wordt het alarm en de IP camera's ingeschakeld en wordt boven in de slaapkamer de verlichting al gedimd aangezet.

 

Wil je weten hoe je een widget knop aanmaakt in de app van Olisto?


Bestaande verlichting ook slim gemaakt


In de slaapkamer is de verlichting bovenop de kledingkast gekoppeld aan het KlikAanKlikUit systeem. Hiervoor hebben we de KlikAanKlikUit draadloze stopcontact ontvangers gebruikt. Deze ontvangers hebben we via de app van KlikAanKlikUit gekoppeld aan de KlikAanKlikUit draadloze wandschakelaar in de woonkamer. Terwijl je 's avonds beneden in de woonkamer de verlichting uit doet, wordt het beveiligingssysteem aangezet en wordt boven de verlichting van de slaapkamer aangezet. Erg handig!  

Wil je weten hoe je de Aan knop van de draadloze wandschakelaar kunt instellen in de app van KlikAanKlikUit?

Wil je weten hoe je de Uit knop van de draadloze wandschakelaar kunt instellen in de app van KlikAanKlikUit?

1. KlikAanKlikUit Internet Smart Bridge

2. KlikAanKlikUit Schakelaar set

3. KlikAanKlikUit opbouwschakelaar


Philips Hue verlichting in de hal vanzelf aan bij beweging


De verlichting in de hal op de 1e verdieping hebben we voorzien van 3 Philips Hue GU10 spot fitting lampen. Het voordeel van deze Hue lampen is dat je de lampen in elke kleur én sfeer kan instellen. Zo wil je aan het begin van de avond meer licht dan bijvoorbeeld als het midden in de nacht is. In de nacht wil je juist gedempt sfeervol licht.

In het midden van de hal boven hebben we ook een Philips Hue motion sensor geplaatst. Voordeel van deze bewegingssensor is dat de Hue verlichting vanzelf aangaat op het moment dat er een beweging wordt gedetecteerd.

1. Philips Hue starterspakket

2. Philips Hue motion sensor


Verlichting en alarmsysteem ook handmatig te bedienen


Op ons nachtkastje liggen 2 afstandsbedieningen: de afstandsbediening van KlikAanKlikUit, de AYCT-102, voor het aan/uit schakelen van de lampen en de afstandsbediening voor het alarmsysteem van KlikAanKlikUit, de ALKCT-2000 . De afstandsbediening voor de lampen gebruiken we om de bed lampen mee uit te schakelen. De afstandsbediening voor het beveiligingssysteem gebruiken we eigenlijk nooit. Deze ligt er mocht s'nachts het alarm af gaan en je wilt deze snel uitschakelen. Maar dat is (gelukkig) nog nooit gebeurd.

1. KlikAanKlikUit afstandsbediening voor verlichting

3. KlikAanKlikUit afstandsbediening voor alarmsysteem