Hoe een smart home maken

Hoe een smart home maken - het kan in slechts 5 stappen ! Doe je mee?

Hoe kan je een smart home maken? Een eenvoudige vraag met een makkelijk antwoord. Een smart home of slim huis kan je maken in een paar stappen. Het uitgangspunt is daarbij om te kiezen voor makkelijk te installeren, zo uit de verpakking te gebruiken slimme, smart home producten. Geen moeilijke installaties of technisch gedoe, maar eenvoud en gemak als basis voor een eigen smart home!

Maar wat is een slim huis of smart home nu eigenlijk?

Een slim huis, ook wel bekend als een smart home, is een huis waarin je slimme producten gebruikt die je huis slim maken. Denk bijvoorbeeld aan slimme lampen die vanzelf inschakelen als het avond wordt. Of aan slimme verwarming die vanzelf de juiste temperatuur regelt op basis van slimme schema's of aanwezigheid detectie.

Slimme producten werken vaak zelfstandig en onafhankelijk van elkaar. Maar een echt slim huis krijg je pas als al je slimme producten in huis gaan samenwerken. Hoe ideaal is het dat je verlichting vanzelf uitgaat en je verwarming vanzelf op een lagere temperatuur wordt gezet zodra je van huis weggaat. 

Doe mee en begin net als ons ook met je huis smart maken op een makkelijke manier!

'Een smart home in 5 stappen, doe je mee?'

Start hier met een slimme woning in 5 stappen!

Een smart home in 5 stappen | Ons slimme huis

Stap 1: vervang je gloei- of halogeen fitting lampen met slimme fitting lampen

De meeste mensen die hun slim willen maken beginnen met het kopen van slimme fiiting lampen. Deze slimme fitting lampen zijn super eenvoudig te installeren en heb je zo in gebruik. Plus je begint meteen met energie besparen. Slimme fitting lampen zijn energiezuinige led lampen en die gebruiken minder energie dan een traditionele gloei- of halogeen lamp.

Stap 1 - vervang je gloei- of halogeen lampen

Stap 2: sluit je losse lampen met stekkerdraad aan op een slimme stekker

Alle fitting lampen in je huis vervangen met slimme fitting lampen is een dure aanschaf. Plus sommige lampen hebben geen losse fitting lamp die je kan vervangen met een slimme lamp. Gelukkig is er een makkelijk en een stuk goedkoper alternatief. En dat is je losse stekkerdraad lampen aansluiten op een slimme stekker!

Stap 2 - bedien je stekkerdraad lampen slim

Stap 3: bedien je verwarming slim met een slimme thermostaat

Heb je je verlichting slim gemaakt, dan valt er nog veel meer winst te halen uit slimme producten. Hoe comfortabel zou het zijn als je verwarming vanzelf aan en uitgaat bij thuiskomen en weggaan? Of dat je je verwarming kunt bedienen vanuit een app op je mobiele telefoon. Met slimme verwarming heb je dit zo geregeld en zul je net als ons merken dat je flink gaat besparen op je verwarming kosten.

Stap 3 - bedien je verwarming slim

Stap 4: reinig je huis met een slimme robotstofzuiger

Hoe comfortabel kan het zijn! Een robotstofzuiger die je woonkamer en/of andere kamers schoonmaakt. Met of zonder dweilfunctie, met of zonder zelf reinigend docking station. De keuze is aan jou! 

Stap 4 - Reinig je huis slim

Stap 5: koppel je slimme apparaten en laat ze samenwerken

De volgende stap is het koppelen van je slimme apparaten aan een centrale smart home hub. Deze hub zorgt ervoor dat al jouw slimme producten van verschillende merken onderling communiceren en samenwerken.

Stap 5 - koppel je slimme producten

Stap 1 vervang je lampen met slimme lampen | Ons slimme huis

Slimme LED lampen

Stap 2: sluit je stekkerdraad lampen aan op een slimme stekker | Ons slimme huis

Slimme stekkers

Stap : bedien je verwarming met een slimme thermostaat  | Ons slimme huis

Slimme verwarming

Stap 4: bedien je tv met een universele afstandsbediening | Ons slimme huis

Robotstofzuiger

Smart home hub

Advertentie