tado slimme verwarming - voorbeelden en tips

Slimme verwarming met een tado thermostaat. Met onze voorbeelden zie je hoe!

Op onze speciale tado pagina laten we zien hoe je aan de hand van concrete voorbeelden en tips gebruik kunt maken van de tado slimme thermostaat verwarming. Ontdek ook slimme verwarming en stap over op een tado thermostaat of een tado radiatorknop.

In ons huis hebben wij geen CV of centrale thermostaat, maar stadsverwarming. Daardoor kunnen wij de verwarming niet centraal regelen, maar regel je de temperatuur per radiator door de radiatorknop in een ruimte op de juiste temperatuur in te stellenen. Niet heel ideaal. Hoe blij waren we dan ook met de slimme thermostaat verwarming en radiatorknoppen van Tado

Snel naar op deze pagina:Tado starterskit

Begin je voor het eerst met Tado, dan begin je met een Tado starterskit. Afhankelijk van je thuissituatie kies je de juiste starterskit, kijk op onze Advieswijzer welke starterskit voor jou de juiste is. Voor alle type thuis verwarming heeft Tado een starterskit, wel of geen CV, ruimtes centraal of individueel aangestuurd.

In ons geval was de juiste starterskit de starterskit met 2 slimme radiatorknoppen en een hub. Het pakket bevat verder alle benodigde onderdelen zoals instructieboekjes en diverse adapters om de Tado radiatorknoppen mee te bevestigen.


Het monteren van de Tado radiatorknoppen gaat vrij eenvoudig, het koste ons eigenlijk meer moeite om de oude radiatorknoppen te demonteren dan de nieuwe Tado radiatorknoppen te bevestigen. Bij één Tado radiatorknop hadden we het probleem dat de Tado radiatorknop telkens los schoot, maar na telefonisch contact met Tado hebben we een vernieuwde adapter ontvangen en probleem opgelost!

De Tado hub hebben we in de meterkast geplaatst, direct met een internetkabel aan de router. Een handigheidje die je niet vaak ziet is dat je de Tado hub ook met een USB aan de router kan koppelen om zo de Tado hub van stroom te voorzien. Handig als je geen vrije stopcontact (meer) in de buurt hebt.

Onze Tado starterskit uitgepakt

Installeren van Tado thermostat producten

Heb je nieuwe producten, dan wil je deze vaak meteen installeren zonder eerst uitgebreid de handleiding te lezen, althans dat is bij ons meestal het geval. Echter bij de installatie van Tado is het toch wel goed om te beginnen met de handleiding. De installatie begint namelijk met het aanmaken van een gebruikers account op de Tado website, gevolgd door het registreren van je Tado producten bij de Tado servers, waarna je pas echt met het monteren van de producten begint.

Wil je weten hoe de installatie en het in gebruik nemen van de Tado producten werkt?

Advertentie

App van Tado

Naast de website login portal op My.tado.com kan je je Tado producten ook bedienen en beheren met de app van Tado. Na installatie van de app log je in met hetzelfde gebruikers account als je op de Tado website hebt aangemaakt.

Bespaar energie met Tado locatiegebaseerde sturing

Met Tado producten bespaar je op je energiekosten, dat is wat Tado aangeeft. Een van de middelen om dat te doen is Locatiegebaseerde sturing. Met deze handige optie zal Tado automatisch de verwarming uit of lager zetten (wat je zelf instelt) op het moment dat je van huis weg gaat.

Let op: om van Locatiegebaseerde sturing gebruik te kunnen maken is het nodig dat je telefoon ook Locaties ondersteunt.

Tado app locatiegebaseerde sturing

Binnen de website/app van Tado activeer je locatiegebaseerde sturing.

Tado app woonkamer

Na activatie geeft Tado met de thuisradar aan of je thuis of weg van huis bent.


Advertentie

ModeMode
GezondheidGezondheid

Instellen meerdere bewoners in huis

Heb je meerdere bewoners in huis, dan kan je deze vanuit de Tado website/app toevoegen aan je Tado profiel. Dit doe je vanuit 'Instellingen' door te klikken op 'Mensen'. Met de + kan je een persoon uitnodigen. Na invullen van het e-mailadres van de persoon zal deze per e-mail een uitnodiging ontvangen om ook een Tado account aan te maken. Het Tado account van deze persoon wordt dan vanzelf gekoppeld aan jouw Tado thuis profiel.

 

Het toevoegen van meerdere personen aan je Tado thuis profiel is nodig als je bijvoorbeeld gebruik maakt van Locatiegebaseerde sturing. Tado zal dan ook rekening houden met deze personen en de verwarming pas uit of lager zetten als iedere bewoner weg is van de thuis locatie.

Tado app Instellingen
Tado app  Mensen
Tado app Mensen uitnodigen

Handmatige bediening en instellen hoe lang actief op handmatige bediening

De Tado radiatorknoppen kan je vanuit de app, maar ook handmatig bedienen vanaf de radiatorknop zelf.

Door aan de radiatorknop te draaien stel je de nieuwe gewenste temperatuur in. Daardoor overrule je het automatisch temperatuur schema zoals je in de app hebt ingesteld. Standaard blijft dan de handmatig ingestelde temperatuur actief totdat je zelf in de app aangeeft dat je weer terug wilt gaan naar het automatische temperatuur schema te gaan.

Echter er is een mogelijkheid in de app waarmee je kan instellen dat de radiatorknop toch vanzelf terug gaat naar het automatische verwarming schema op het moment dat de volgende automatische verandering ingaat of na verloop van x aantal minuten (timer) .

Wil je weten hoe je een tado radiatorknop instelt om na handmatige bediening vanzelf terug te gaan naar automatische bediening?

Tado app - versie 3 met o.a. klimaatcomfort

Sinds kort is de nieuwe versie 3 van de Tado app beschikbaar. En in deze versie zijn meer mogelijkheden beschikbaar dan in de oudere versie van de app. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het klimaatcomfort van je huis en omgeving in te zien. Super handig en het geeft je een mooi overzicht van je huis of kamers of deze te warm, te vochtig of precies goed zijn qua klimaat. Ook toont de app hoe het in jouw omgeving staat met luchtfrisheid, pollen en hooikoorts gevoeligheid.

Tado app dashboard
Tado app klimaatcomfort
Tado app klimaatcomfort pollen
Tado app  klimaatcomfort per kamer