Onze keuken slim verlicht

Keuken slim verlicht met slimme producten van KlikAanKlikUit

In onze keuken gebruiken wij de slimme APC3-2300R draadloze stopcontact stekkers, de ACC-250 -LD dimmer schakelaars en de AWST-6000 bewegingsmelder van KlikAanKlikUit. Al deze slimme producten zijn gekoppeld aan het ICS-2000 Internet Control Station van KlikAanKlikUit voor een automatische aansturing of handmatige bediening via de app van KlikAanKlikUit.

Verlichting vanzelf aan bij beweging als het donker is


In onze keuken gaat de verlichting vanzelf aan bij beweging gedetecteerd, maar alleen als het donker is.

Hiervoor is een
KlikAanKlikUit bewegingsmelder, de AWST-6000, gebruikt. En de bestaande verlichting is met twee draadloze stopcontact schakelaars, de ACD-1000, aangesloten op het KlikAanKlikUit systeem. Bij beweging schakelt de bewegingsmelder vanzelf de bestaande verlichting aan en bij geen beweging meer vanzelf weer uit.

 

Wil je weten hoe je een KlikAanKlikUit bewegingsmelder instelt om bij beweging gedetecteerd de lampen aan te zetten, maar alleen als het donker is (tussen zonsondergang en zonsopkomst)?

En om de lampen ook vanzelf weer uit te laten gaan bij geen beweging meer dien je een tweede regel aan te maken in de app van KlikAanKlikUit.


Advertentie

Sint 2023Sint 2023

Wisselende lichtscenes voor de keukentafel met een KlikAanKlikUit bewegingsmelder


Door het gebruik van meerdere regels in de KlikAanKlikUit app is het mogelijk om de bewegingsmelder van KlikAanKlikUit, de AWST-6000, gedurende de dag in te stellen op het inschakelen van wisselende lichtscenes. Bijvoorbeeld s'ochtends vroeg bij het ontbijt willen we ook de aanrecht lampen aan, terwijl we in de avond uren alleen de keuken sfeerlampen aan willen.

 

Als eerste maken we een regel aan waarbij we de bewegingsmelder instellen van vanaf zonsondergang tot 07:14 uur om bij beweging alleen de sfeerlampen in de keuken aan te doen.

Als tweede maken we een regel aan waarbij we de bewegingsmelder instellen om tijdens ontbijt voorbereiden vanaf 07:15 tot 08:30 uur om bij beweging ook de aanrecht lampen aan te doen.

Tenslotte maken we een derde regel aan waarbij we de bewegingsmelder instellen om vanaf zonsondergang tot 08:30 uur om bij geen beweging meer ook vanzelf alle lampen in de keuken uit te doen.

KlikAanKlikUit Smart Bridge + app

KlikAanKlikUit AWST-6000 draadloze bewegingsmelder

KlikAanKlikUit APC2-2300R stopcontact schakelaars

KlikAanKlikUit ACC-250 -LD stopcontact dimmer schakelaar

Wat vinden wij van deze producten?

Onze ervaring met het Internet Control Station is dat deze goed en constant werkt. Alle door ons ingestelde regels en scenes worden netjes uitgevoerd. Enige puntje waar je rekening mee moet houden is het bereik op de wat langere afstanden (15 meter en verder), dan kan het bereik wat minder goed zijn. Maar dit kan je eenvoudig oplossen door een KlikAanKlikUit signaalversterker toe te voegen.

De bewegingsmelder doet wat het moet doen, in- en uitschakelen bij wel of geen beweging meer gedetecteerd. Maar is wat gevoelig met daglicht en reageert daardoor soms ook overdag. Maar ook dit kun je makkelijk oplossen door een regel aan te maken in de KlikAanKlikUit app dat de bewegingsmelder overdag niet reageert.

Over de draadloze stopcontact schakelaars of dimmers geen opmerkingen, prima producten vooral de nieuwe kleine ronde schakelaars.


Advertentie