Home » Ons huis » Keuken

Keuken verlichting

Ook de verlichting in de keuken hebben we slim gemaakt met de draadloze schakelaars en bewegingsmelder van KlikAanKlikUit.


Verlichting vanzelf aan bij beweging als het donker is

In onze keuken gaat de verlichting vanzelf aan bij beweging gedetecteerd, maar alleen als het donker is.

Hiervoor is een KlikAanKlikUit bewegingsmelder, de
AWST-6000, gebruikt. En de bestaande verlichting is met twee draadloze stopcontact schakelaars, de ACD-1000, aangesloten op het KlikAanKlikUit systeem. Bij beweging schakelt de bewegingsmelder vanzelf de bestaande verlichting aan en bij geen beweging meer vanzelf weer uit.

 

Wil je weten hoe je een KlikAanKlikUit bewegingsmelder instelt om bij beweging gedetecteerd de lampen aan te zetten, maar alleen als het donker is (tussen zonsondergang en zonsopkomst)?

En om de lampen ook vanzelf weer uit te laten gaan bij geen beweging meer dien je een tweede regel aan te maken in de app van KlikAanKlikUit.Wisselende lichtscenes met KlikAanKlikUit bewegingsmelder

Door het gebruik van meerdere regels in de KlikAanKlikUit app is het mogelijk om de bewegingsmelder van KlikAanKlikUit, de AWST-6000, gedurende de dag in te stellen op het inschakelen van wisselende lichtscenes. Bijvoorbeeld s'ochtends vroeg bij het ontbijt willen we ook de aanrecht lampen aan, terwijl we in de avond uren alleen de keuken sfeerlampen aan willen.

 

Als eerste maken we een regel aan waarbij we de bewegingsmelder instellen van vanaf zonsondergang tot 07:14 uur om bij beweging alleen de sfeerlampen in de keuken aan te doen.

Als tweede maken we een regel aan waarbij we de bewegingsmelder instellen om tijdens ontbijt voorbereiden vanaf 07:15 tot 08:30 uur om bij beweging ook de aanrecht lampen aan te doen.

Tenslotte maken we een derde regel aan waarbij we de bewegingsmelder instellen om vanaf zonsondergang tot 08:30 uur om bij geen beweging meer ook vanzelf alle lampen in de keuken uit te doen.

KlikAanKlikUit Internet Control Station + app

KlikAanKlikUit draadloze bewegingsmelder

KlikAanKlikUit schakelaars

KlikAanKlikUit dimmer