Philips Hue voorbeelden

Philips Hue slimme verlichting voor je huis - voorbeelden en tips

Op deze Philips Hue pagina laten we je met voorbeelden en tips zien hoe je de Philips Hue slimme verlichting kan gebruiken in jouw huis. Ook de Hue dimmer switch en motion sensor komen aan bod!

In onze woonkamer gebruiken we de smart home lampen en verlichting van Philips Hue. We begonnen met een Hue Starterkit (setje White and Color Ambiance lampen en een bridge). Maar al snel zaten we op meer Hue lampen, waaronder een led light strip en diverse accessoires zoals een Hue dimmer switch afstandsbediening en  Hue motion sensor bewegingsmelder.

Philips Hue logo

Wat vinden wij van Philips Hue?

Philips Hue lampen zijn fantastische lampen, elke kleur die je wilt kan je hiermee instellen. Ook het gemak waarmee je dit in de app van Hue kan doen is bijzonder goed. Wat ook super is dat we de Philips Hue lampen kunnen koppelen aan de Ambilight van onze Philips tv. Door links en rechts van de tv een Hue lamp en achter de tv kast een led lightstrip te plaatsen krijg je in combinatie met het ambilight een geweldig licht spektakel!

Oftewel Philips Hue is wat ons betreft de ideale smart home verlichting voor je huis!

Snel naar op deze pagina:Philips Hue verlichting bediend vanuit de app

De Philips Hue verlichting wordt aangestuurd vanuit de bridge van Philips Hue. Het koppelen en bedienen van de Hue lampen doe je in de app van Philips Hue. In de app van Philips Hue kan je ook gebruik maken van handige extra opties, zoals Hue verlichting aan op vaste tijden of bij zonsondergang, maar ook Hue verlichting vanzelf aan als je thuis komt.


Hue verlichting automatisch aan bij zonsondergang

In de woonkamer hebben we het zo ingesteld dat de Philips Hue lampen vanzelf aangaan bij zonsondergang. Dit kan je makkelijk instellen in de app van Philips Hue door een routine aan te maken.

Wil je weten hoe je in de app van Philips Hue instelt dat de Hue lampen aan gaan bij zonsondergang?

Compensatie Zonsondergang

Als de door jou ingestelde routine "Automatisch aan bij zonsondergang" te vroeg begint, kan je instellen dat de verlichting een X aantal minuten vóór zonsondergang al aan gaat. Dit is een handige optie, waarmee je voorkomt dat je soms in het schemerdonker komt te zitten.

Wil je weten hoe je in de app van Philips Hue instelt dat de Hue lampen een x aantal minuten eerder aan gaat dan zonsondergang?

Hue verlichting vanzelf aan bij  thuiskomen

Ook kan je de Philips Hue app zo instellen dat op basis van je thuislocatie de Philips Hue lampen vanzelf aan gaan bij thuiskomen en dat de lampen vanzelf uitgaan bij weggaan, op voorwaarde dat het na zonsondergang is.

 


Dat we fan zijn van de Philips Hue verlichting kunnen we niet onder stoelen of banken steken gezien dat we de hele beneden verdieping hebben voorzien van Philips Hue verlichting.

De Hue verlichting creëert prachtige verlichting en is met de Hue kleur lampen in elk kleur in te stellen. Van normaal warm licht tot een bijzondere eigen kleur voorkeur. De Hue app is eenvoudig en werkt heel intuïtief. Ook de extra mogelijkheden in de app, zoals Hue Labs, maken de app een mooie aanvulling. Wat is ons betreft is de verlichting van Philips Hue een echte aanrader!

Enthousiast geworden over Philips Hue?

Met dit starterspakket kan je meteen aan de slag!Hue verlichting handmatig bedienen met Hue dimmer switch afstandsbediening

Ook kunnen we de Hue verlichting handmatig bedienen. Hiervoor gebruiken we de Philips Hue dimmer switch afstandsbediening.
Het ideale aan deze dimmer switch is dat je de Aan knop kan gebruiken om meerdere lichtscenes te kiezen. Dit doe je door meerdere keren op de Aan knop te drukken.

Wil je weten hoe je een Philips Hue dimmer switch toevoegt en de lichtscenes instelt in de app van Philips Hue?

De Philips Hue Dimmer Switch vinden wij een mooie aanvulling op onze Hue verlichting. Wij gebruiken deze afstandsbediening vaak vanaf de bank om snel naar een andere lichtscene te wisselen of om de lampen te dimpen zonder dat je je mobiele telefoon hoeft te pakken. De afstandsbediening is compact, ligt goed in de hand en bedient de lampen goed en snel.

Wil je deze Hue Dimmer Switch snel in huis?

Koop dit product voordelig bij bol.com!


Hue verlichting vanzelf aan bij beweging met Hue motion sensor

Bij ons gaat de Hue verlichting in de woonkamer vanzelf aan bij zonsondergang. Maar soms is het overdag iets te donker of is er te weinig licht door bewolking of schemering en wil je eigenlijk dat op dat moment de Hue verlichting ook vanzelf aan gaat en weer uit als het weer licht genoeg is. Dat kan met de Hue motion sensor. Ook kan je de Hue motion sensor gebruiken als je s' nachts even naar beneden gaat en dat dan de Hue verlichting vanzelf gedimd aan gaat.

Wil je weten hoe je de Philips Hue motion sensor toevoegt en instelt in de app van Philips Hue?

Philips Hue motion sensor


Advertentie


Hue Labs: extra avond tijdvenster voor je Hue motion sensor

We hebben een paar keer gehad in de avond bij tv kijken dat de Hue verlichting in de woonkamer uitging omdat de motion sensor geen beweging meer had gedetecteerd. Alleen op die momenten wil je eigenlijk niet dat de verlichting uitgaat. Gelukkig is er een oplossing!

In de Hue app kan je gebruik maken van een extra optie Hue Labs. Hoewel dit een soort van test omgeving is kan je hier gebruik maken van extra toepassingen om bijvoorbeeld je motion sensor nog slimmer mee in te richten.

Zo kan je met de Hue Lab een formule (formula in de app) maken waarmee je een extra avond tijdvenster kan instellen naast de standaard dag- en nacht tijdslot. Deze extra tijdvenster kan je zo instellen dat in de avonduren de motion sensor niets doet ook al is er geen beweging meer gedetecteerd.

Deze formule kan je vinden in Hue Labs onder de naam "Three times is a charm".

Wil je weten hoe je in Hue Labs instelt dat de motion sensor een extra avond tijdvenster krijgt naast de standaard dag- en nacht tijdvenster?

Onze Philips Hue lampen gaan vanzelf aan bij zonsondergang. Alleen als het overdag wat donker of schemerig is, zou je willen dat de Philips Hue lampen ook vanzelf even aangaan. En dat kan met deze motion sensor van Philips Hue. Wij vinden dit een mooie uitbreiding op onze Philips Hue verlichting waar we erg blij mee zijn.

Wil je ook deze Motion Sensor in je huis?

Koop dit product voordelig bij bol.com!


Zones aanmaken in de app van Philips Hue

Nieuw in de app van Philips Hue is dat je nu ook zones kan maken. Hiermee kan je de lampen in één fysiek ruimte of kamer van je woning bedienen, zoals bijvoorbeeld 'beneden verdieping'. Zo kan je bijvoorbeeld alle lampen van zowel de hal als de woonkamer vanuit één zone aan- of uitschakelen. Een handige optie die wij ook gebruiken!

Wil je weten hoe je zones kan aanmaken in de app van Philips Hue?

Philips Hue bij ons thuis in beeld