KlikAanKlikUit voorbeelden

KlikAanKlikUit draadloze schakelaars en sensoren - voorbeelden en tips

Op deze KlikAanKlikUit pagina vol met voorbeelden en tips laten we zien hoe je de de draadloze schakelaars en sensoren kan gebruiken, los of samen met het Internet Control Station.

In onze woonkamer hebben we naast de slimme lampen van Philips Hue ook 'gewone, niet slimme' lampen. En deze worden automatisch bediend met diverse draadloze schakelaars van KlikAanKlikUit. Slimme schakelaars waarmee je heel makkelijk en handig bestaande verlichting en apparatuur slim kan bedienen. In combinatie met de app van KlikAanKlikUit krijg je dan hele slimme toepassingen, zoals verlichting vanzelf aan bij zonsondergang. Ook houden we met een WIFI IP Camera van KlikAanKlikUit de boel in de gaten als we niet thuis zijn.

Snel naar op deze pagina:KlikAanKlikUit producten bedienen vanuit een app op je mobiele telefoon

De KlikAanKlikUit producten kan je bedienen met een zender naar keuze, zoals een afstandsbediening of draadloze wandschakelaar. Wil je nog meer uit je KlikAanKlikUit producten halen, dan is ons advies om net als ons ook je KlikAanKlikUit producten uit te breiden met het KlikAanKlikUit ICS-2000 Internet Control Station. Behalve dat je je KlikAanKlikUit producten kan bedienen vanuit een app op je mobiele telefoon, kan je met regels en condities je KlikAanKlikUit producten geautomatiseerd aansturen. Zoals verlichting vanzelf aan op een vast tijdstip of bij zonsondergang, je alarm vanzelf uitschakelen op een vast tijdstip enzovoort.


Verlichting automatisch aan een half uur vóór zonsondergang

Voor de verlichting in de woonkamer willen we dat de lampen aangaan een half uur vóór zonsondergang / net voordat het buiten schemer donker wordt, zodat we niet in een schemer donkere kamer komen te zitten. Het mooie van de KlikAanKlikUit app is dat je dit gemakkelijk met een regel kan instellen. Voor het schakelen van de lampen gebruiken wij bijvoorbeeld de draadloze stopcontact schakelaars, de apc3-2300r van KlikAanKlikUit.

 

Wil je weten hoe je in de app van KlikAanKlikUit instelt dat de verlichting vanzelf aan gaat een half uur vóór zonsondergang

Bestaande verlichting

Slim bediend met KlikAanKlikUit apc3-2300r schakelaar

Sommige lampen in de woonkamer s'avonds eerder uit

In de woonkamer hebben we redelijk veel kleine sfeerlampen. Een aantal van deze lampen willen we s'avonds eerder uitschakelen dan dat we naar bed gaan. Dit eerder uitschakelen kan je in de KlikAanKlikUit app instellen met een regel.

Wil je weten hoe je in de app van KlikAanKlikUit instelt dat sommige lampen eerder uitgaan?

Wat vinden wij van deze producten?

Onze ervaring met het Internet Control Station is dat deze goed en constant werkt. Alle door ons ingestelde regels en scenes worden netjes uitgevoerd. Enige puntje waar je rekening mee moet houden is het bereik op de wat langere afstanden (15 meter en verder), dan kan het bereik wat minder goed zijn. Maar dit kan je eenvoudig oplossen door een KlikAanKlikUit signaalversterker toe te voegen. Over de draadloze stopcontact schakelaars  geen opmerkingen, werken vlekkeloos.

KlikAanKlikUit ICS-2000 Internet Control Station + app

 • Bedien je KlikAanKlikUit producten draadloos via smartphone of tablet

KlikAanKlikUit apc3-2300r Startset
3 slimme stekkers en afstandsbediening

 • Set van 3 draadloze stopcontact schakelaars met afstandsbediening

Advertentie

We mogen weerWe mogen weer

Met een slimme opbouwschakelaar meer doen dan alleen lampen bedienen

Van KlikAanKlikUit hebben we in de woonkamer ook een draadloze opbouwschakelaar, de AWST-8800. Voordeel van deze opbouwschakelaar is dat je deze overal kan bevestigen waar je maar wilt, draadloos dus geen gedoe met draden en elektriciteit!
Normaal gesproken gebruik je de opbouwschakelaar om lampen mee aan of uit te schakelen. Voor het uitschakelen van lampen doen wij dat ook, maar wij gebruiken de opbouwschakelaar voor meer.

De draadloze opbouwschakelaar gebruiken wij voor:

 • Uit knop: de Uit knop gebruiken we alleen s'avonds als we naar bed gaan. Na klikken op de Uit knop worden de lampen in de woonkamer en keuken uitgezet. Het beveiligingssysteem van KlikAanKlikUit (de ALSET-2000) wordt ingeschakeld. En boven in onze slaapkamer wordt de verlichting alvast gedimd aangezet.
 • Aan knop: de Aan knop gebruiken we niet om de verlichting in de woonkamer mee aan te zetten, dat gebeurt automatisch. Maar de Aan knop gebruiken we om het beveiligingssysteem van KlikAanKlikUit mee uit te schakelen. En dan ook alleen in het weekend omdat we in het weekend op wisselende tijden in de ochtend beneden komen. Na klikken op de Aan knop wordt het beveiligingssysteem van KlikAanKlikUit uitgeschakeld. En als bevestiging dat het alarm is uitgezet knippert de lamp in de hal 2 maal.

Wil je weten hoe je de Uit knop van een KlikAanKlikUit opbouwschakelaar instelt in de app van KlikAanKlikUit?

Wil je weten hoe je de Aan knop van een KlikAanKlikUit opbouwschakelaar instelt in de app van KlikAanKlikUit?

KlikAanKlikUit ICS-2000 Internet Control Station

 • Bedien je KlikAanKlikUit producten draadloos via smartphone of tablet

KlikAanKlikUit ALSET-2000 Draadloos Beveiligingssysteem

 • Complete set om je huis te beschermen tegen ongewenste bezoekers

KlikAanKlikUit AWST-8800 opbouwschakelaar

 • Draadloze enkelvoudige opbouwschakelaar

KlikAanKlikUit APC2-2300R Startset met 2 schakelaars

 • Set van 2 draadloze stopcontact schakelaars met afstandsbediening


Lampen met afstandsbediening bedienen

Soms wil je een lamp aanzetten zonder je mobiel te gebruiken (of zoeken wat ons vaak gebeurt). Dat kan bijvoorbeeld met de losse afstandsbedieningen van KlikAanKlikUit. In de woonkamer gebruiken wij een afstandsbediening van KlikAanKlikUit, de AYCT-102, waarmee je tot 16 draadloze ontvangers kan bedienen. De afstandsbediening kan je configureren door handmatig een ontvanger en afstandsbediening met elkaar te koppelen. Maar dat is erg fysiek en soms ook lastig als de ontvanger op een lastige plek zit. Veel makkelijker is het om de afstandsbediening te configureren vanuit de App van KlikAanKlikUit. Bijkomend voordeel is dat je dan ook veel meer functies aan een knop kan toevoegen, zoals makkelijk meerdere lampen aan/uit zetten, lamp aan en na een paar minuten automatisch weer uit, beveiligingssysteem aanzetten etc...

 

Wil je weten hoe je een KlikAanKlikUit afstandsbediening toevoegt in de app van KlikAanKlikUit?

Wil je weten hoe je de Aan en Uit knop van een KlikAanKlikUit afstandsbediening instelt in de app van KlikAanKlikUit?

Wil je weten hoe je de Groep knop van een een KlikAanKlikUit afstandsbediening instelt in de app van KlikAanKlikUit?

Links de AYCT-102 KlikAanKlikUit afstandsbediening

KlikAanKlikUit ICS-2000 Internet Control Station + app

 • Bedien je KlikAanKlikUit producten draadloos via smartphone of tablet

KlikAanKlikUit APC2-2300R Startset - 2 schakelaars

 • Set van 2 draadloze stopcontact schakelaars met afstandsbediening


Draadloze schakelaars ook los te gebruiken

Ook is het mogelijk om de draadloze schakelaars van KlikAanKlikUit te bedienen met de afstandsbediening als je géén Internet Controle Station (ICS-2000) van KlikAanKlikUit hebt. De afstandsbediening en de draadloze schakelaars koppel je dan rechtstreeks met elkaar. Per Aan/Uit knop koppel je 1 draadloze schakelaar, met een maximum van 16 draadloze schakelaars.

Ook kan je met de Groep knop op de afstandsbediening meerdere draadloze schakelaars koppelen, waardoor je met 1 druk op de Groep knop meerdere draadloze schakelaars tegelijk kan bedienen. In de bij de afstandsbediening meegeleverde handleiding staat beschreven hoe het koppelen werkt.

Wat vinden wij van dit product?

Onze ervaring met deze draadloze schakelaars is dat ze prima werken, geen enkele last van verstoringen of uitval gehad tot nu toe.

Dankzij de ingebouwde chip in deze nieuwe generatie schakelaars kan je de schakelaars zelfs naast of dicht bij elkaar plaatsen, een dikke plus ten opzichte van de oudere generatie stopcontact schakelaars van KlikAanKlikUit.

KlikAanKlikUit APC2-2300R Startset met 2 stopcontact schakelaars

 • Set van 2 draadloze stopcontact schakelaars


Met de IPCAM-2000 WIFI IP camera  op afstand je huis in de gaten houden

In ons huis hebben we ook meerdere WIFI IP Camera's van KlikAanKlikUit geplaatst. Met de IP camera IPCAM-2000 van KlikAanKlikUit kan je op afstand je huis in de gaten houden. Ook kan je een push bericht ontvangen op je mobiel op het moment dat de IP camera een beweging detecteert. Wil je dat de camera de beelden opslaat, plaats dan een SD kaartje in de camera.

We hebben de IP camera al een tijd in gebruik en deze werkt erg goed. Soms duurt het even om op afstand verbinding te maken, maar de kwaliteit van het beeld en de camera detectie zijn goed. Ook het push bericht bij beweging gedetecteerd komt snel aan op je mobiel. Een puntje van verbetering zou zijn de spraak. Om te kunnen praten en te horen wat de ander zegt dien je telkens tussen 2 knoppen te wisselen. Hierdoor mis je vaak het begin van  het antwoord van degene die wat terug zegt.

 

Wil je weten hoe je de IP Camera van KlikAanKlikUit instelt op het ontvangen van een push bericht bij beweging gedetecteerd?

Wifi IP camera in de achtertuin

Wat vinden wij van dit product?

De WIFI IP camera IPCAM-2000 van KlikAanKlikUit is een compacte, fraai uitziende camera. De camera stel je in vanuit de app, bijvoorbeeld of je constant opnames wilt maken of alleen bij beweging.

De opnames worden opgeslagen op een intern SD kaartje, maar kan je bekijken vanuit de app van KlikAanKlikUit. In het algemeen zijn we tevreden over de camera, maar met een paar verbeterpunten zou deze camera net een stapje completer maken. Verbeterpunten als het kunnen uitschakelen van nachtzicht, spraak tegelijk kunnen doen met luisteren en bij meerdere camera's in huis ook in de app meerdere camerabeelden tegelijk kunnen bekijken (meerdere camera's tegelijk bekijken in de app is nu wel mogelijk!).

KlikAanKlikUit IPCAM-2000 WIFI IP Camera

 • Met deze Wi-Fi IP-camera kun je altijd een oogje in het zeil houden.


Naar bed, alle stand-by apparatuur uit

In de woonkamer hebben we veel apparatuur wat na uitzetten in stand-by modus blijft staan. De tv en alle randapparatuur, maar ook de computer, printer, etc. Behalve dat dit sluipenergie kost, vinden we het ook niet prettig om alles in stand-by modus te laten aanstaan. Om deze twee redenen hebben we de nieuwe KlikAanKlikUit compacte draadloze stopcontact schakelaar, de APC3-2300R, gebruikt om de stroom van deze apparatuur af te halen. Deze draadloze schakelaar plaats je tussen de wand stekkerdoos en de losse stekkerdoos waarop je je apparatuur hebt aangesloten.

 

De draadloze stopcontact schakelaars schakelen we niet handmatig aan of uit, maar hiervoor hebben we een regel aangemaakt in de app van KlikAanKlikUit. Op het moment dat we in de avond naar bed gaan drukken we op de UIT knop van de KlikAanKlikUit wandschakelaar in de woonkamer, waarna o.a. automatisch de draadloze schakelaar wordt uit geschakeld. Als we in 's ochtend beneden komen dan drukken we op de AAN knop van de KlikAanKlikUit wandschakelaar en de draadloze schakelaar wordt weer in geschakeld.

 

Wil je weten hoe je de Uit knop van een KlikAanKlikUit wandschakelaar instelt op het uitschakelen van alle stand-by apparatuur (bijv. tv of computer)?

Wil je weten hoe je de Aan knop van een KlikAanKlikUit wandschakelaar instelt op het inschakelen van alle stand-by apparatuur (bijv. tv of computer)?

KlikAanKlikUit ICS-2000 Internet
Control Station + app

 • Bedien je KlikAanKlikUit producten draadloos via smartphone of tablet

KlikAanKlikUit AWST-8800
opbouwschakelaar

 • Draadloze enkelvoudige wandschakelaar

KlikAanKlikUit APC2-2300R
Startset

 • Set van 2 draadloze stopcontact schakelaars