• Gratis advies!
  • Jouw voorbeeld smart home
  • Uitleg en handleidingen
  • Reviews slimme producten

Stap 3 van een slim huis in 4 stappen

Stap 3: bedien je verwarming slim met een slimme thermostaat

Een goed werkende verwarming is belangrijk in je huis! Maar hoe je je verwarming bedient is net zo belangrijk. Met een slimme thermostaat doe je dat slim én energiebesparend. Hoe comfortabel zou het zijn als je verwarming vanzelf aan- en uitgaat bij thuiskomen en weggaan? Dat je verwarming vanzelf uitgaat bij detectie van een open raam of deur? Of dat je je verwarming kunt bedienen vanuit een app op je mobiele telefoon. En daarbij ook nog eens energie kunt besparen!

Wat is een slimme thermostaat?

Een slimme thermostaat heb je in 2 varianten:

  • Kamerthermostaat
    Een slimme kamer- of wandthermostaat sluit je aan op je centrale verwarming (CV-ketel). Dit kan bedraad of zelfs draadloos.

  • Radiatorknop thermostaat
    Een radiatorknop thermostaat regelt de verwarming per kamer. Een slimme radiatorknop thermostaat doet het zelfde, maar dan slim én bediend vanuit een app op je mobiele telefoon.

Een slimme thermostaat bedien je vanuit een app op je mobiele telefoon

Wat heb je hiervoor nodig?

Heb je nog geen slimme thermostaat, dan begin je altijd met een starterspakket. Een starterspakket slimme thermostaat bevat alles wat je nodig hebt om een slimme thermostaat aan te sluiten in je huis. Wil je daarna uitbreiden, bijvoorbeeld met een extra slimme thermostaat of een extra slimme radiatorknop, dan is dat mogelijk.

Slimme kamerthermostaat

Heb je een CV-ketel (centrale verwarming) dan bedien je deze met een kamer- of wandthermostaat in je woonkamer. Met deze thermostaat kun je je centrale verwarming handmatig hoger of lager zetten. Met een slimme thermostaat kan dit nog steeds, maar dan veel slimmer (en energiezuiniger)! Door je huidige thermostaat te vervangen met een slimme kamer- of wandthermostaat kun je je verwarming slim bedienen en met schema's aansturen vanuit een app op je mobiele telefoon. Verlaat je je huis, dan zal de slimme thermostaat vanzelf de verwarming lager zetten of uitschakelen.

Slimme radiatorknop thermostaat

Regel je je verwarming individueel per kamer via een thermostaat radiatorknop op de verwarming zelf? Dan hebben we goed nieuws. Door je huidige thermostaat radiatorknop te vervangen met een slimme radiatorknop kun je je individuele verwarming in de kamers wel centraal regelen vanuit een app op je mobiele telefoon. Ook kun je je verwarming slim laten aansturen op basis van slimme schema's en of condities, zoals verwarming vanzelf lager zetten of uitschakelen als je het huis verlaat of als het weer zonniger wordt. En kun je behoorlijk op je energiekosten besparen.

Starterspakket slimme kamerthermostaat

Met een slimme kamerthermostaat vervang je je huidige kamerthermostaat, zodat je je kamer verwarming slim en vanuit een app kunt bedienen.

Heb je advies nodig welke slimme kamerthermostaat het beste past bij jouw thuis situatie, gebruik onze keuzehulp.


Starterspakket slimme radiatorknop thermostaat

Met een starterspakket slimme radiatorknoppen vervang je je huidige radiatorknoppen, zodat je je losse radiatoren slim en vanuit een app kunt bedienen. 


Een keuze gemaakt? Gefeliciteerd!
Je hebt stap 3 van jouw slimme huis voltooid!

Goed gedaan! Je hebt nu ook stap 3 voltooid en je huis weer een stukje slimmer gemaakt door ook je verwarming slim te bedienen en aan te sturen met een slimme thermostaat.

Ben je klaar voor stap 4?
In stap 4 laten we zien hoe je je tv en alle andere thuis entertainment media kunt bedienen met slechts één slimme, universele afstandsbediening. Doe mee en ontdek in stap 4 de voordelen en het gemak van een universele afstandsbediening!