Home » Reviews » Trust draadloze Waterlekkage detector ZWLD-100

Review - Trust Draadloze Waterlekkage detector ZWLD-100

Een nieuw product van Trust Smart Home / KlikAanKlikUit: de ZWLD-100 draadloze waterlekkage detector.

Ideaal om op tijd waterlekkages te ontdekken bij bijvoorbeeld wasmachines, centrale verwarming of andere plekken waar waterlekkages kunnen voorkomen. Wij hebben zelf een vrij grote waterpompfilter staan in de garage voor het zomer zwembad. Als deze een lekkage zou hebben dan komt daar heel veel water vrij. Vandaar dat wij de draadloze waterlekdetector ook hier hebben geplaatst.

De waterlekdetector is netjes verpakt, inclusief Nederlandstalige handleiding. Alleen zijn er geen batterijen meegeleverd.

Het plaatsen van de batterijen in de zender gaat eenvoudig door de achterkant te verschuiven. Voor de mensen die niet eerst de handleiding lezen maar meteen aan de slag gaan:  dat je de achterkant dient te verschuiven om de batterijen te plaatsen staat niet vermeld op het apparaat zelf, maar staat in de handleiding beschreven.

 

 

Om van deze waterlekkage detector gebruik te kunnen maken heb je een Trust/KlikAanKlikUit bridge nodig, de ICS-2000 of de Z1 Zigbee. Het toevoegen van de waterlekdetector aan de brigde doe je vanuit de app van Trust/KlikAanKlikUit. Dit aansluiten gaat vrij makkelijk, de app geeft duidelijk aan welke stappen je moet doen.

 

Wil je weten hoe je de draadloze waterlekkage detector toevoegt in de app van KlikAanKlikUit?

Bij sommige apparaten, zoals een waterlekkage detector, weet je pas echt zeker of ze werken door een test te doen. En daarom hebben we ook een test gedaan door de sensor in een lege bak te plaatsen en hierin water te doen. En inderdaad. de sensor geeft netjes door dat er water is gedetecteerd. Op de zender knippert eenmalig een rood lampje en op onze mobiele telefoon ontvangen we het tekst bericht.

Enthousiast over dit product door deze review?

Bestel dit product voordelig bij bol.com

Update 5 maanden later

Bij toeval kwamen we erachter dat de batterijen op waren van de waterlekkage detector. Geen pushbericht ontvangen, dus we zagen de lege batterijstatus tijdens het browsen in onze app van KlikAanKlikUit. Batterijen vervangen en waterlekkage detector is weer actief!

Sterke punten Zwakke punten
Niet al te grote investering (rond de 40 euro) om op tijd achter een eventuele waterlekkage te komen en zo een veel groter (financiƫel) leed te voorkomen Niet volledig draadloos, voor de echte critici onder ons.
Zowel zender als sensor zijn voorzien van dubbelzijdig 3M tape, dus makkelijk te monteren Geen batterijen meegeleverd.
Eenvoudige stap-voor-stap installatie in de app van KlikAanKlikuit.