Advertentie

 Sint 2020 Sint 2020

Review tado slimme radiator starterskit

18 november 2019

Review van de tado slimme radiator starterskit V3+, onze radiatorknoppen slim gemaakt

Meestal doen we een review als we een product net nieuw hebben ontvangen, maar bij deze review van de Tado slimme radiatorknop Starterskit V3+ doen we de review bewust een tijdje later. Met verwarming producten wil je zeker weten dat ze goed werken en dat weet je pas als je ze een tijdje in gebruik hebt.

In ons huis hebben wij gekozen voor de Tado slimme radiatorknoppen omdat wij in ons huis geen CV of centrale thermostaat hebben. Maar stadsverwarming en dan regel je de warmte van je verwarming niet centraal maar per kamer door op de radiatorknop zelf de gewenste warmte in te stellen. Een nadeel daarvan is 1. dat je door het hele huis moet lopen om de warmte aan te passen als dat nodig is en 2. dat de verwarming aan blijft ook al ben je bijvoorbeeld niet thuis. Niet heel efficiënt en energiezuinig.


Wij hebben de tado starterkit slimme radiatorknoppen 
uitvoerig getest en een review voor geschreven. Veel plezier met onze recensie!

In de verpakking

Heb je nog geen Tado slimme verwarming producten in je huis, dan begin je met een Tado starterspakket. In ons geval een starterspakket met daarin een internetbridge, 2 slimme radiatorknoppen, handleiding en de benodigde montage materialen. Heb je in je huis een centrale thermostaat, dan heeft Tado ook een starterspakket om je centrale thermostaat mee slim te maken. In de verpakking is ook een geprinte Welkomgids meegeleverd, waarin de belangrijkste features van dit Tado product worden beschreven. Mooi compleet dus.

Iets wat ook opvalt aan de verpakking is de belofte die Tado maakt op de verpakking is dat je je geld terug krijgt als je na 12 maanden geen besparing hebt gehad. Dus dat belooft veel goeds!

Installatie van de internetbridge

De installatie begint met het koppelen van de Tado Internetbridge aan je router. Dit doe je heel eenvoudig met een netwerk ethernet kabel. De reden dat veel leveranciers van slimme producten kiezen voor bekabeld aansluiten van de bridge op je router is dat de verbinding dan stabieler is dan via WIFI. En heb je geen last van eventuele verstoringen van andere WIFI apparaten of bronnen.

Account aanmaken bij Tado

Nadat de Tado internetbridge is gekoppeld aan je router is de volgende stap om een account aan te maken bij Tado. Dit account heb je nodig omdat je Tado producten worden gekoppeld aan de Tado server of cloud. Oftewel je hebt feitelijk geen lokale configuratie maar alles wordt centraal geregeld bij Tado. Dit kan handig zijn omdat je niets lokaals hebt of hoeft bij te houden, maar het heeft als risico dat als Tado een centrale storing heeft dat jij daar als gebruiker last van zal hebben. In ons gebruik tot nu toe is dit 1 keer gebeurt en was er een centrale storing bij Tado en konden we onze verwarming niet bedienen. Maar we moeten zeggen die storing was ook vrij snel opgelost. Dus heel veel last hebben we er niet van gehad.

Tado account aanmaken

Tado producten selecteren tijdens registratie

Tado slimme verwarming actief 

Slimme radiatorknoppen koppelen aan je account en monteren op je verwarming

Voordat je de Tado radiatorknoppen monteert op je verwarming moeten we de radiatorknoppen eerst koppelen aan ons Tado account. Het koppelen aan je account doe je door de batterijstrip los te halen en te koppelmodus met de Tado internetbridge te activeren. Het koppelen duurt even maar bij succes zie je de kamer temperatuur op de radiatorknop verschijnen. Daarna is de radiatorknop gereed om te worden gemonteerd op je verwarming.

Wil je weten hoe je de een Tado account aanmaakt en je Tado producten koppelt aan je account?

Het monteren op je verwarming begint met het loshalen van de oude radiatorknoppen, van Danfoss in ons geval. Nadat je de oude radiatorknop hebt losgehaald kan je de Tado radiatorknop bevestigen met de meegeleverde adapter. Er zijn een aantal adapters meegeleverd omdat er verschillende aansluitingen in omloop zijn. Daarna klik je de slimme radiatorknop op de adapter of schroefbevestiging en je radiatorknop is klaar voor gebruik!

Helaas bleek dat een adapter te weinig grip had bij de aansluiting op de verwarming waardoor de slimme radiatorknop telkens los schoot. Dit probleem komt wel vaker voor als we dit googelen op internet. Maar een telefoontje met Tado doet wonderen, vrij snel daarna ontvingen we per post een nieuwe adapter die wel goed bleef vastzitten.

De oude Danfoss radiatorknop

De oude Danfoss radiatorknop

De nieuwe Tado radiatorknop

De nieuwe Tado radiatorknop

Enthousiast over dit product door deze review?


Tado slimme radiatorknop Starterskit V3+

Slimmer verwarmen voor meer comfort en eenvoudige besparingen. De tado° Klimaatassistent zorgt voor jouw comfort en besparingen thuis. Krijg eenvoudig toegang en controle over je verwarmingssysteem via de tado°-app, wanneer en waar je maar wilt. Dankzij de unieke vaardigheden van de Klimaatassistent kun je tot 31% besparen op jouw verwarmingsrekening en een gezonder klimaat bereiken thuis.

Koop dit product voordelig bij bol.com


Tado verwarming instellen en gebruiken

Het leukste gedeelte vinden wij altijd het instellen en gebruiken van de producten. De app van Tado werkt heel overzichtelijk met in het startscherm een mooi overzicht van je kamers en per kamer de actuele temperatuur. Heb je ook geolocatie actief in de app dan geeft het startscherm ook aan of de status van je verwarming is ingesteld op Thuis of op Afwezig. Dit geolocatie is echt een plus punt omdat de verwarming wordt uitgeschakeld op het moment dat je de woning verlaat. Oftewel niet meer nadenken van de verwarming moet nog uit als je weggaat.

Een andere optie in het startscherm is Klimaatcomfort. Een mooie optie omdat je hier kan zien hoe het klimaatcomfort is van je kamers (te warm, koud, vochtig). Maar ook het klimaatcomfort in jouw omgeving, zelfs met een pollenverwachting voor hooikoorts.

Uiteraard kan je de verwarming in een kamer handmatig instellen, dit kan je doen op de radiatorknop zelf of vanuit de app. Maar dit kan ook automatisch met het Slimme Schema. In dit slimme schema kan je heel eenvoudig je verwarming schema indelen in dagblokken met per blok een eigen temperatuur. Ook kan je hier aangeven hoe je wilt dat je verwarming weer aangaat als je bijna thuis bent. Zo kan je instellen dat je verwarming vanzelf aangaat als je weer binnen een bepaalde afstand van je huis bent, ideaal!

Een andere mooie optie in de app is Energiebesparingen. In dit overzicht kan je maandelijks zien wat je besparingen zijn met de slimme verwarming van Tado.

Tado app startscherm

Tado app startscherm

Tado Klimaatcomfort met pollenverwachting

Klimaatcomfort met pollenverwachting

Tado Klimaatcomfort per kamer

Klimaatcomfort per kamer

Tado Besparingsoverzicht per maand

Besparingsoverzicht per maand

Tado systeem uitbreiden

Het Tado starterspakket biedt een mooie basis om te starten met slimme verwarming. Maar in het algemeen heeft een huis meer dan 2 verwarming radiatoren. Gelukkig kan het Tado starterspakket makkelijk worden uitgebreid met extra Tado producten, zoals een setje extra Tado radiatorknoppen.

Tado starterskit slimme wand thermostaat 

  • vervang en bedien je wandthermostaat slim

Tado starterskit slimme radiatorknop 

  • vervang en bedien je radiatorknop slim

Losse Tado slimme radiatorknop 

  •  uitbreiding 1 slimme radiatorknop

Tado starterskit slimme radiatorknoppen

  • vervang en bedien drie radiatorknoppen slim

Onze conclusie

Een Tado slimme radiatorknop Starterskit V3+ is echt een mooie aanvulling voor je huis. Verwarming 2.0 noemen we het zelf. De radiatorknoppen werken erg goed, ook na langere tijd geen enkele verstoringen of problemen. Batterijen gaan lang mee en je krijgt een bericht als een batterij leeg raakt. De sterke plus punten van Tado zitten vooral in de app met de vele slimme toepassingen die de app biedt. Slimme schema's, klimaatcomfort en niet te vergeten het besparingsoverzicht, reuze handig! Ben je op zoek naar een verwarming product wat je gemak, besparing op je energierekening en nog veel meer plus punten heeft dan zijn de slimme verwarming producten van Tado echt iets voor jou!

Plus punten Verbeter punten
Compact en makkelijk in gebruik. Meegeleverde adapter voor bevestiging mag steviger
Eenvoudige installatie en montage.
Verwarming bedienen met je mobiel is heel comfortabel
Tado is voor ons verwarming 2.0 met alle slimme plus punten die het biedt
Bespaar op je energiekosten