Advertentie

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

Review Slide slim gordijnsysteem

Juni 2023

Onze review van Slide slim gordijnsysteem - je gordijnen slim bedienen

Review Slide gordijnsysteem

In ons slimme huis bedienen we veel dingen slim vanuit een app of geheel geautomatiseerd op basis van routines en scenes. Van lampen, verwarming tot een robotstofzuiger noem maar op. Maar iets wat we nog niet slim konden bedienen waren onze gordijnen. Maar dat is dankzij het slimme gordijnsysteem van Slide nu wel mogelijk!

Slide is een slim gordijnsysteem waarmee je op een snelle en eenvoudige manier je gordijnen elektrisch kan bedienen. En dat zonder te boren of anderen aanpassingen aan je muren of gordijnen. De Slide is geschikt voor de meest gangbare gordijnrails types en kan maar liefst een gordijn tot 6 meter elektrisch bedienen. Ook maakt het niet uit of je gordijnen vanuit links, vanuit rechts of vanuit het midden worden geopend, de Slide kan het allemaal aan!

Wat zit er in de doos?

Slide - inhoud in de doos

Je eerste kennismaking met een nieuw product begint bij de verpakking. De Slide is netjes verpakt en oogt meteen kwalitatief goed. Duidelijke instructies los meegeleverd en de losse onderdelen zijn goed beschermd ingepakt.

In de doos vind je alles wat je nodig hebt om de Slide te gaan gebruiken voor je gordijnen. Wat meteen opvalt is het langwerpige motorblok, mooi afgewerkt met een zacht stoffig design aan de buitenkant. Naast de stroomadapter met een heel lang stroomdraad (handig!) vind je een zakje met de overige onderdelen. Omdat je de Slide kan installeren zonder te boren zijn er uiteraard geen pluggen en schroeven meegeleverd.


De eerste indruk is goed. We zijn zeer benieuwd hoe het zal gaan met de installatie van de Slide aan onze gordijnen.

Uitpakken en aan de slag

De eerste stap van de installatie is het installeren van de Slide app op je mobiele telefoon of tablet. In de doos zit een handige bijsluiter inclusief QR code waarmee je de app heel eenvoudig kunt installeren. In de app dien je je te registreren met je e-mailadres. Hierna kan de installatie echt beginnen.

De app vraagt als eerste wat voor gordijntype je hebt. Hier kan je kiezen uit Rails, Roede of Wave. Na je keuze begin je met het één voor één plaatsen van de verschillende hardware onderdelen die zijn geleverd in Slide doos. De installatie is goed te doen, wel is het raadzaam om goed de stappen in de app te volgen. En ook de beschikbare video's per stap goed te bekijken. Onze ervaring met het installeren is heel positief, met name ook omdat de video's per stap heel goed en heel duidelijk zijn opgezet. Het installeren koste ons wat tijd om alle hardware onderdelen op hun plekje te plaatsen in de gordijnrails. Maar het resultaat mag er zijn. Alle hardware onderdelen zijn geplaatst en het is zover, we kunnen de eerste opdracht geven in de app om de gordijnen elektrisch te sluiten. Et voilà, daar gaan de gordijnen vanzelf open en dicht tijdens de kalibratie.

 

Bedien je gordijnen vanuit de app 

Vanuit de Slide app kun je je gordijnen op diverse manieren bedienen: handmatig in de app, geautomatiseerd met routines of zelfs met een vakantiemodus.

Handmatig
De Slide app is eenvoudig van opzet. In het scherm zie je je gordijn(en) die je met de Slide kunt bedienen. Ook zie je grafisch of de gordijnen open zijn en hoever, of gesloten zijn. Met een handige schuifbalk kun je je gordijnen openen of sluiten tot de gewenste positie.

Routines
Wil je je gordijnen automatisch op een vast tijdstip laten openen of sluiten, dan kun je routines aanmaken. Zoals bij zonsopkomst, zonsondergang, als wekker of op een vast tijdstip.

Vakantiemodus
In de app kun je ook heel eenvoudig een vakantiemodus instellen, waarbij de gordijnen op een wisselend tijdstip binnen een ingesteld tijdvenster open gaan en op een wisselend tijdstip binnen een ander ingesteld tijdvenster weer dichtgaan. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is tijdens je vakantie.

 

Onze ervaring met de app is dat deze heel prettig werkt, intuïtief en vooral lekker eenvoudig. Ook het Wifi bereik van de Slide motor is heel goed. Wij hebben geen uitval of bereik problemen ondervonden tijdens het gebruik van de Slide tot nu toe. De Slide reageert heel goed en ook fijn is dat je de snelheid van openen/sluiten kunt instellen naar eigen voorkeur.

Slide - app gordijn bedienen

Enthousiast over dit product door deze review?


Slide te koop op bol.com

Slide is een compleet systeem in één doos: simpel en elegant, en volledig ontwikkeld in Nederland. Alles wat je nodig heb om je bestaande gordijnen (één gordijnrails tot 6 meter, met enkel of dubbel gordijn) elektrisch / automatisch te maken zit in deze compacte doos, en er komt geen schroef of boor aan te pas.

Bestel jouw Slide direct en snel op bol:


Slide Pro


Slide Comfort


Slide Light


Onze conclusie

Wil je je gordijnen slim bedienen, dan is de Slide een absolute aanrader. Eenvoud, gemak en kwaliteit dat is wat de Slide biedt. Met drie verschillende versies (Light, Comfort of Pro) kun je zelf kiezen welke versie het beste bij je past. Met de Light heb je alle basis functies zoals bediening vanuit de app, routines en wekkerfunctie. En ga je voor de Pro dan heb je de beschikking over alle functies zoals Touch & Go, Smart Home integraties, Google Home en IFTTT.

Plus punten

  1. Stijlvol design
  2. Installatie is goed te doen, dankzij de uitstekende instructies
  3. Slide werkt feilloos en reageert snel op de Slide app
  4. Routines in de app zijn een dikke plus
  5. Touch & Go (in de Comfort en Pro versie) is de uitkomst om je gordijnen handmatig te bedienen, als je je mobiel niet in de buurt hebt
  6. Het gemak van elektrische gordijnen is geweldig

Verbeterpunten

  1. Bij gebruik van Routines klopt de gordijn afbeelding in de app niet altijd

Advertenties


KokenKoken
GezondheidGezondheid
MDAMDA