Review Logitech Harmony Elite 

Okt 2020

Onze review van de Logitech Harmony Elite universele afstandsbediening

De Logitech Harmony Elite 

We vallen meteen met de deur in huis, wat ons betreft is dit de beste en meest slimme universele afstandsbediening van dit moment:

  • de Logitech Harmony Elite

Wij gebruiken al jaren de universele afstandsbedieningen van Logitech. Zo begonnen we ooit met de Harmony One. Prima afstandsbediening. Maar die was in functies en mogelijkheden toch wel een stuk minder uitgebreid dan de Harmony Elite. Bij aankoop van de Elite waren we dan ook erg benieuwd in hoeverre de Elite onze verwachtingen zou overtreffen. En dat deed het!

Mooi ontwerp, goed in de hand liggend

Mooi ontwerp
De Elite afstandsbediening kenmerkt zich met een bijzonder mooi ontwerp. Compact, fraaie rondingen en het handige, mooi uitziende oplaadstation waar je de afstandsbediening zo in kan zetten maken van deze afstandsbediening een echte blikvanger in je kamer.

Goed in de hand liggend
Bij het vasthouden van de Harmony Elite merk je dat er zorg en aandacht is besteed aan het comfort van de afstandsbediening. De afstandsbediening ligt goed in de hand en is qua omvang precies zoals het moet zijn. Niet te klein, maar ook niet te groot. De achterkant van de afstandsbediening is van iets grover materiaal zodat de afstandsbediening niet zomaar uit je handen kan glippen.

Ook de verdeling van knoppen en touchscreen beeldscherm is prima. De afstandsbediening bevat alle basis knoppen om je tv en andere multimedia mee te bedienen. Mis je een knop dan komt daar meteen het eerste voordeel van een beeldscherm op een afstandsbediening: je kunt de ontbrekende knoppen of toetsen toevoegen vanuit het configuratie gedeelte van de Harmony, waarna de knop of toets op je beeldscherm verschijnt. Ideaal!


Advertentie

 Sint 2020 Sint 2020

Communicatie via de meegeleverde Hub

Bij de Logitech Harmony Elite afstandsbediening wordt ook een Logitech hub meegeleverd. De hub zorgt ervoor dat de Elite afstandsbediening kan communiceren via je Wifi thuisnetwerk. Een van de voordelen hiervan is dat je de afstandsbediening niet meer hoeft te richten op je tv of multimedia om deze te bedienen. Zo kun je zelfs in de tuin het geluid van je tv zachter zetten of van kanaal wisselen. In het begin is dit even wennen en richt je de afstandsbediening nog steeds op de tv terwijl dat niet meer hoeft.

Een ander voordeel van de Wifi connectie van de Hub is dat je met de Elite afstandsbediening ook andere slimme producten kunt bedienen. Zo bedienen wij onze Philips Hue slimme lampen met de Elite afstandsbediening. Helaas is het keuze aanbod van slimme producten erg beperkt. Zo zouden wij ook graag onze andere slimme producten, zoals KlikAanKlikUit of tado, willen bedienen met de Elite afstandsbediening. Maar deze worden helaas niet ondersteund.

Enthousiast over dit product door deze review?


Bedien je tv en al je ander thuis entertainment apparatuur met slechts één afstandsbediening! Wil je tv kijken? Dat doe je met deze afstandsbediening door slechts op één knop te drukken. Plus je kunt ook  je smartphone gebruiken als afstandsbediening. Ideaal!

Koop dit product voordelig bij:


Gebruik van de Harmony Elite afstandsbediening

De Logitech Harmony Elite afstandsbediening heeft een database van meer dan 250.000 ondersteunde apparaten. De kans is dan ook zeer groot dat jouw tv en andere thuis entertainment apparatuur ondersteund wordt. Wordt je apparatuur ondersteund, dan hoef je deze alleen maar te selecteren en alle knoppen en functies van het apparaat worden vanzelf opgeladen in je Logitech Harmony Elite afstandsbediening. Mocht je na het toevoegen toch een knopje of opdracht van je apparatuur missen, dan kun je deze heel makkelijk alsnog toevoegen aan je Elite afstandsbediening. Een kwestie van de afstandsbediening van je apparaat richten op de Harmony Elite, knopje drukken en de Harmony Elite voegt het knopje toe aan jouw afstandsbediening.

 

Heb je een apparaat dat toch niet in de database van ondersteunde apparaten staat? Ook geen probleem. Via de handige leer functie van de Harmony Elite afstandsbediening kun je handmatig een apparaat en diens knoppen toevoegen.

Zo hadden wij een standaard plafondventilator van de Gamma met een losse RW afstandsbediening die we graag wilden bedienen met de Harmony Elite afstandsbediening. Deze plafondventilator hebben we handmatig toegevoegd en nu zet de Harmony Elite afstandsbediening vanzelf onze plafondventilator aan op het moment dat de temperatuur in onze kamer hoger wordt dan 25 graden. Ideaal! Dit vanzelf inschakelen bij een bepaalde temperatuur hebben we gedaan via IFTT waarbij onze tado slimme verwarming doorgeeft aan IFTTT dat deze temperatuur is bereikt. Waarna IFTTT doorgeeft aan de Harmony Elite afstandsbediening dat de activiteit 'Plafondventilator starten' moet worden gestart. Dit is een mooi voorbeeld van hoe je de Harmony Elite afstandsbediening slim kunt gebruiken door meerdere slimme producten in je huis met elkaar te laten samenwerken.

Advertentie


KokenKoken
GezondheidGezondheid
MDAMDA

Combineren met andere slimme producten

De Harmony Elite kun je combineren met andere slimme producten. Het voordeel daarvan is dat je je slimme producten in huis ook kunt bedienen met de Harmony Elite afstandsbediening. Wat ons persoonlijk een beetje tegenviel is het aanbod van slimme producten waaruit je kunt kiezen. Het lijstje van ondersteunde slimme producten is niet heel erg lang. Voor ons was de voornaamste die er wel in stond de slimme lampen van Philips Hue.

Logitech Harmony Elite afstandsbediening 

Philips Hue starterkit met slimme lampen

Onze conclusie

Plus punten Verbeter punten
Fraai en compact ontwerp Niet alle merken slimme producten worden ondersteund
Beeldscherm met touchscreen op de afstandsbediening -
Eenvoudig in gebruik te nemen
Activiteiten starten door te klikken op één knop
Kan gecombineerd worden met bepaalde slimme producten