Advertentie

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Review KlikAanKlikUit ZCC-3500 Zigbee stopcontactschakelaar

Juli 2020

De KlikAanKlikUit ZCC-3500 Zigbee draadloze stopcontactschakelaar schakelt draadloos je lampen en apparatuur.

Wij van Ons slimme huis gebruiken al jaren de KlikAanKlikUit draadloze stopcontactschakelaars.

Van de eerste generatie stopcontactschakelaars met een nummer draaiknop op de achterkant tot de compacte ronde stopcontactschakelaars en dan nu met de nieuwste versie:

de KlikAanKlikUit ZCC-3500 slimme stopcontactschakelaar

 

Met deze slimme stopcontactschakelaar bedien je je lampen of apparatuur comfortabel en draadloos vanuit de app van KlikAanKlikUit. Nieuw aan deze schakelaar is dat je nu ook in de app kan zien of de schakelaar aan of uit staat. Een veelgehoorde wens van KlikAanKlikUit gebruikers wat nu dus mogelijk is geworden is met deze nieuwe stopcontactschakelaar.

 

Wij hebben de ZCC-3500 KlikAanKlikUit slimme stopcontactschakelaar uitvoerig getest en een review voor geschreven. Veel plezier met onze recensie!

Compact en solide ontwerp

Het ontwerp van de stopcontactschakelaar is solide en compact. Stevig materiaal en de stopcontactschakelaar valt niet echt op als je deze in een stopcontact plaatst.

Voor de Philips Hue kenners onder ons, een vergelijk met de Hue smart plug is snel gemaakt. Beide schakelaars lijken redelijk veel op elkaar. Het verschil met de Hue smart plug is vooral inhoudelijk gezien dat de Hue schakelaar naast Wifi ook Bluetooth ondersteuning heeft, waardoor je de Hue schakelaar ook zonder hub of bridge kan gebruiken. 

 

Opvallend aan de KlikAanKlikUit stopcontactschakelaar is de drukknop aan de bovenkant. Deze drukknop heeft twee functies:

  • aan de hand van een knipperend licht zie je dat de schakelaar een aan / uit opdracht heeft verwerkt. 
  • en de drukknop is tevens een aan / uit knop zodat je de schakelaar ook handmatig kan bedienen zonder dat je hiervoor je mobiele telefoon nodig hebt. Ideaal!

Communicatie via Zigbee protocol

Deze stopcontactschakelaar communiceert via het Zigbee protocol. Heel technisch, maar het komt er op neer dat je deze stopcontactschakelaar niet los kan gebruiken. Maar alleen  in combinatie met de Z1 Zigbee bridge, de KlikAanKlikUit Smart Bridge of de ZYCT-102 Zigbee afstandsbediening.

Nadat je de stopcontactschakelaar hebt gekoppeld aan de Z1 Zigbee hub of het Internet Control Station kan je direct gebruik maken van de slimme functies van deze schakelaar. Slimme functies zoals draadloos bedienen vanuit een app op je mobiele telefoon, tweeweg communicatie zodat je in de app kan zien dat de schakelaar aanstaat, combinaties maken met andere KlikAanKlikUit producten en notificaties ontvangen op je mobiele telefoon.

Het koppelen van de stopcontactschakelaar aan de Zigbee bridge of het Internet Control Station doe je in de app van KlikAanKlikUit. Dit is heel eenvoudig, de instructies in de app geven duidelijk aan wat je per stap moet doen. 

Wil je weten hoe je de slimme stopcontactschakelaar kan koppelen in de app van KlikAanKlikUit?

Enthousiast over dit product door deze review?


Maak je verlichting slim! Met deze slimme stopcontactschakelaar bedien je je lamp of apparaat voortaan met je smartphone, zelfs als je niet thuis bent. Daarbij maakt de stekker gebruik van tweewegcommunicatie via Zigbee, zodat jij altijd in de KlikAanKlikUit-app kunt zien of je lamp (of apparaat) aan of uit staat.

Koop dit product voordelig bij:


Gebruik van de stopcontact schakelaar

Nadat je de stopcontactschakelaar hebt gekoppeld aan een KlikAanKlikUit hub zie je in de app van KlikAanKlikUit dat de stopcontactschakelaar aan- of uit staat. Vanuit de app kan je de schakelaar eenvoudig bedienen door op de Aan of Uit knop te drukken. Dit kan je thuis maar ook op afstand doen.

Zigbee ZCC-3500 status AAN in de app

De stopcontactschakelaar staat aan.

Zigbee ZCC-3500 status UIT in de app

De stopcontactschakelaar staat uit.

Advertentie


KokenKoken
GezondheidGezondheid
MDAMDA

Combineren met andere (Zigbee) producten van KlikAanKlikUit

De stopcontactschakelaar kan je combineren met andere (Zigbee) producten van KlikAanKlikUit, waardoor je nog meer uit deze slimme melder kan halen. Ook hiervoor heb je het KlikAanKlikUit ICS-2000 Internet Control Station nodig.

Een voorbeeld

Op het moment dat onze KlikAanKlikUit koolmonoxide melder detecteert dat er een verhoogde concentratie koolmonoxide is, willen we dat de ketel van de centrale verwarming vanzelf wordt uitgeschakeld door een draadloze stopcontactschakelaar en willen we hierover een notificatie ontvangen op onze mobiele telefoon.

Hoe?

Als eerste stap sluit je de stekker van je CV ketel aan op deze draadloze stopcontactschakelaar (let hierbij goed op het Watt vermogen van de CV ketel en van de schakelaar). Aan de hand van een regel in de app van KlikAanKlikUit stellen we in dat onze KlikAanKlikUit koolmonoxide melder een uitschakel opdracht stuurt naar de draadloze stopcontactschakelaar op het moment dat de koolmonoxidemelder detecteert dat er een verhoogde concentratie koolmonoxide is. In dezelfde regel kan je ook aangeven dat je ook een notificatie wilt ontvangen op je mobiele telefoon.

Wil je zien hoe je met een regel in de app van KlikAanKlikUit kan instellen dat een KlikAanKlikUit koolmonoxidemelder vanzelf je CV ketel uitschakelt bij detectie van een te hoge waarde koolmonoxide?

KlikAanKlikUit Smart Bridge

KlikAanKlikUit  stopcontact schakelaars

KlikAanKlikUit koolmonoxidemelder

Onze conclusie

Plus punten Verbeter punten
Solide en compact ontwerp Niet los te gebruiken, bijvoorbeeld via een eenvoudige koppeling zoals Bluetooth. Maar alleen in combinatie met de Zigbee bridge, het Internet Control Station of de ZYCT-102 Zigbee afstandsbediening.
Tweeweg communicatie, in de app zie je of de schakelaar aan of uit staat Verder gewoon een goed werkend product!
Eenvoudig in gebruik te nemen
Super handige drukknop op de schakelaar voor ook handmatige bedienng
Met regels in de app kan je de stopcontactschakelaar slim toepassen
Mooi te combineren met andere KlikAanKlikUit producten