Review KlikAanKlikUit ZPIR-8000 draadloze bewegingssensor

01 november 2019

De KlikAanKlikUit ZPIR-8000 draadloze bewegingssensor schakelt vanzelf je lampen aan bij beweging gedetecteerd.

In ons slimme huis gebruiken we al jaren de draadloze bewegingssensoren (model AWST-6000) van KlikAanKlikUit om een aantal van onze lampen vanzelf aan en uit te schakelen. Dit zijn prima bewegingssensoren, alleen deze hebben als nadeel dat deze geen twee-weg communicatie hebben. Hierdoor kan je niet vanuit de app van KlikAanKlikUit zien of de bewegingssensor actief is en/of dat de batterijen vol zijn.

Maar nu heeft KlikAanKlikUit een nieuwe bewegingssensor: 

de KlikAanKlikUit ZPIR-8000 bewegingssensor.

Met deze nieuwe bewegingssensor kan je uiteraard ook verlichting of apparatuur vanzelf laten in- en uitschakelen bij wel/geen beweging gedetecteerd. Daarnaast kan je deze bewegingssensor ook gebruiken als een soort van beveiliging van een ruimte of kamer door een melding (push bericht) te laten sturen naar je mobiel of tablet bij een beweging gedetecteerd. Een dikke plus van deze bewegingssensor is dat deze wel twee-weg communicatie heeft, via het Zigbee protocol. Zo kan je de sensor- en batterijstatus zien in de app van KlikAanKlikUit.

De bewegingssensor
zit netjes verpakt in de herkenbare blauwe Premium verpakking van KlikAanKlikUit. In de verpakking zit uiteraard de bewegingssensor, helaas geen batterijen meegeleverd die moet je zelf regelen, schroeven en pluggen, handleiding en een ijzeren reset knop prikkertje.


Wij hebben de KlikAanKlikUit bewegingssensor ZPIR-8000 uitvoerig getest en een review voor geschreven. Veel plezier met onze recensie!

Installatie 

Voordat we de bewegingssensor monteren op de gewenste plek beginnen we eerst met het toevoegen van de bewegingssensor in de app van KlikAanKlikUit.  Deze volgorde is belangrijk omdat je de bewegingssensor dichtbij / enkele meters afstand van je KlikAanKlikUit Smart Bridge/ICS-2000/Z1 systeem moet koppelen. Na het koppelen kan je de bewegingssensor uiteraard verder weg van je KlikAanKlikUit Smart Bridge/ICS-2000/Z1 systeem plaatsen.


Het toevoegen van bewegingssensor in de app van KlikAanKlikUit is vrij eenvoudig en is zo gedaan.

Wil je weten hoe je de bewegingssensor toevoegt in de app van KlikAanKlikUit?

Montage

De montage van de bewegingssensor is super eenvoudig, dit kan je doen met de meegeleverde schroeven en pluggen. De bewegingsmelder bestaat uit 2 losse onderdelen:  het montage kapje voor aan de muur en de bewegingsmelder zelf. Nadat je het montage kapje hebt geplaatst op de muur schuif je de bewegingssensor heel makkelijk op het montage kapje en klaar!

Enthousiast over dit product door deze review?


Deze draadloze bewegingssensor is geschikt om lampen en apparaten in of uit te schakelen of te waarschuwen als er beweging wordt gedetecteerd. Je kunt pushmeldingen ontvangen op je smartphone of tablet bij beweging. Je kunt deze bewegingssensor eenvoudig op elke oppervlakte zetten of je kunt deze aan de muur bevestigen.

Koop dit product voordelig bij bol.com


Advertentie


 Sint 2020 Sint 2020

In gebruik nemen van de bewegingssensor

Nadat je de bewegingssensor hebt toegevoegd in de app van KlikAanKlikUit kan je de bewegingssensor verder configureren op de manier die jij wilt. Zo kan je bijvoorbeeld in de app van KlikAanKlikUit aangeven welke lampen of apparatuur je wilt inschakelen bij een beweging gedetecteerd. 

Wil je weten hoe je in de app de bewegingssensor instelt om vanzelf verlichting of apparatuur in te schakelen bij beweging?

Wil je weten hoe je in de app de bewegingssensor instelt om vanzelf verlichting of apparatuur uit te schakelen bij geen beweging meer?

Batterijstatus van de bewegingssensor is zichtbaar in de app 

Met eenvoudige regels stel je de bewegingssensor in

Advertentie


ComputerComputer
MDAMDA
ModeMode

Voorbeeld

Hieronder vind je een voorbeeld van hoe je de bewegingssensor kan gebruiken, ook met welke producten je daarbij nodig hebt.

Ons voorbeeld

Ik wil dat de wandlamp in de hal (met een E27 fitting lamp) vanzelf aangaat op het moment dat ik de hal betreed.

Hoe?

In de wandlamp plaats je een KlikAanKlikUit (Trust Smart Home) Zigbee LED lamp. De bewegingssensor monteer je in de hal. Via een regel in de app van KlikAanKlikUit stel je in dat de bewegingssensor de wandlamp inschakelt op het moment dat er een beweging is gedetecteerd.


Tip! Gebruik een dimbare LED lamp van KlikAanKlikUit. Dan kan je meerdere lichtsterktes instellen. Bijvoorbeeld scherp licht als je langsloopt en gedimd licht bij geen beweging meer.

KlikAanKlikUit Smart Bridge + app

Trust Smart Home - Dimbare E27 led lamp

Zigbee bewegings sensor

Onze conclusie

Deze nieuwe bewegingssensor is echt een aanwinst. Compact en eenvoudig, maar reuze efficiënt in gebruik. Het instellen van de bewegingssensor in de app is zo gedaan. De bewegingssensor reageert snel en adequaat mede door de brede invalshoek van de sensor. Handig dat je de batterijstatus kan inzien in de app. Ook het knipperende lampje bij beweging op de bewegingssensor is handig, zo zie je ook visueel dat de bewegingssensor reageert op beweging. 

Plus punten Verbeter punten
Compact en makkelijk in gebruik. Helaas geen batterijen meegeleverd
Eenvoudige installatie en montage.
Het instellen van de bewegingssensor doe je op je mobiel of tablet
Melding op je mobiel of tablet bij beweging gedetecteerd
Mooie aanvulling op de andere Premium producten van KlikAanKlikUit
Twee-weg communicatie, sensor- en batterijstatus te zien in de app