Onze review

10 februari 2019

KlikAanKlikUit IPCAM-3000 WI-FI IP camera met nachtzicht voor buiten

Altijd leuk om weer iets geheel nieuws te testen en om in ons slimme huis te gebruiken!

En deze keer hebben we van KlikAanKlikUit de nieuwe buiten camera ontvangen om te reviewen:

 

de KlikAanKlikUit IPCAM-3000 WIFI camera met nachtzicht voor buiten.

 

Wij hebben de KlikAanKlikUit WI-FI IP camera uitvoerig getest en een review voor geschreven. Veel plezier met onze recensie!

 

 

Uitpakken maar

De buiten camera is verpakt in de herkenbare rode KlikAanKlikUit verpakking als onderdeel van de KlikAanKlikUit Security Plus-Line. Onder de Security Plus-Line vallen alle beveiligingsproducten van KlikAanKlikUit zoals het alarmsysteem ALSET-2000 en diverse beveiligingssensoren zoals de contactsensor ALMST-2000 en de bewegingsmelder ALMDT-2000. Deze buiten camera is dan ook een perfecte aanvulling op het KlikAanKlikUit beveiligingssysteem, maar kan natuurlijk ook los worden gebruikt.

 

Uitpakken maar! Eerst even door het hard plastic heen, altijd weer een worsteling. Maar het is de moeite waard. In de verpakking zit de zwarte buiten camera, een montagevoet, Wi-Fi antenne, voedingsadapter en een handleiding. De stroomkabel vanaf de camera heeft naast een voeding aansluiting ook een ethernet aansluiting, zodat je de camera ook bekabeld met het ethernet (LAN) in je huis kan aansluiten. Handig op plekken waar je minder Wi-Fi bereik hebt. Ook aan de stroomkabel vast zit nog een derde kabeltje met een wit druk knopje en dat blijkt na lezen van de handleiding dat dit het kabeltje is om een reset van de camera mee te doen.

 

De montagevoet schroef je eenvoudig vast aan de onderkant van de camera. Het mooie van deze montagevoet is dat je de camera in elke gewenste stand en positie kan plaatsen, een dikke plus! De Wi-Fi antenne schroef je vast aan de achterkant van de camera. Alleen nog de stekker in het stopcontact om de camera van stroom te voorzien en we kunnen de camera gaan toevoegen in de app van KlikAanKlikUit.

 

Installatie van de camera in de app van KlikAanKlikUit

Nadat je de camera hebt aangesloten op het stroom en op de camera brandt het blauwe lampje, kan je de camera toevoegen in de app van KlikAanKlikUit. Dit is vrij eenvoudig en is in een paar stappen te doen. Tenminste als de camera wordt gevonden... Bij onze installatie kregen we telkens de melding 'Geen camera gevonden'.  De oplossing bleek simpel gewoon een reset doen van de camera (via het reset knopje op de stroomdraad van de camera) en de installatie was snel voltooid!

Wil je weten hoe je deze WI-FI IP camera kunt toevoegen aan de app van KlikAanKlikUit?


Advertenties

ModeMode
GezondheidGezondheid

Beeld en geluid

Na installatie van de camera in de app van KlikAanKlikUit is het tijd om te testen hoe de camera werkt.

 

De camera beelden bekijk je vanuit de app van KlikAanKlikUit. Het beeld is helder en scherp. Geen verstoringen of onderbrekingen in het beeld te zien. Ook een test gedaan door de camera wat verder van de Wi-Fi router te plaatsen, maar nog steeds perfect beeld.

 

Ook ontvingen we meteen een notificatie op onze mobiele telefoon dat de camera een beweging had gedetecteerd, dus ook dat werkt goed.

KlikAanKlikUit buiten camera tuin opname

Enthousiast over dit product door deze review?


Met deze KlikAanKlikUit beveiligingscamera met nachtzicht voor buiten kun je jouw tuin, auto of garage in de gaten houden. Je kunt live de beelden bekijken op de app. Zo weet je altijd wat er om je huis gebeurt.

Koop dit product voordelig bij:


Andere plus punten van de camera

Een andere plus van deze camera is dat dat je niet zelf een geheugenkaartje hoeft te kopen. In de camera is al 16 GB aan geheugenopslag ingebouwd. Vanuit de app van KlikAanKlikUit kan je opnames terugkijken, maar ook direct opslaan op je mobiel of tablet.

Een plus is dat je bij opnames kan instellen hoeveel seconden eerder (dus voor de beweging gedetecteerd) je de opname wilt laten starten. Een erg handige optie die standaard staat ingesteld op 6 seconden eerder opnemen, maar die je kan instellen tot maximaal 25 seconden eerder beginnen met een opname.

 

Detectie gebied instellen

Wat je ook kan instellen is welk gebied je wel en welke je niet wilt gebruiken voor het detecteren van beweging.  Een mooie optie omdat je daarmee kan zorgen dat je niet voor elke beweging een notificatie ontvangt. In de app van KlikAanKlikUit is het mogelijk om in totaal drie losse detectie gebieden in te stellen (met drie kleuren, zie plaatje).

Persoonlijk hadden we ook graag gezien dat je ook kan aangeven welk gebied je wel of niet wilt opnemen, zodat je bijvoorbeeld alleen je eigen terrein opneemt en niet openbaar gebied c.q. de oprit van de buren. Dat zou een mooie aanvulling zijn voor deze camera.

Wil je weten hoe je voor deze camera een detectie gebied instelt in de app van KlikAanKlikUit?

KlikAanKlikUit IPCam 3000 detectiegebied instellen

Advertenties


MDAMDA
ComputerComputer
ModeMode

Montage van de camera

De camera is vrij eenvoudig te monteren. Schroeven en pluggen worden netjes meegeleverd. Wel dien je rekening te houden dat je binnen een straal van 3 meter een stroom aansluiting dient hebben vanwege de lengte van de stroomkabel. Monteer je de camera buiten, dan kan de camera gemonteerd worden zonder beschutting of overkapping. Wel dient je stroom aansluitpunt goed waterdicht te zijn. Wij hebben zelf een vogelhuisje gebruikt om de draden en stroom aansluitpunt in 'op te bergen'. Mooi uit het zicht en afgeschermd voor water. Maar een afgeschermde buiten stopcontact kan natuurlijk ook worden gebruikt.

Onze conclusie

Een goede camera! Helder en constant beeld, leuke extra opties in de app, compleet geleverd met een ruime interne opslag (!) en netjes met alle montage materialen erbij. Een extra optie zoals het kunnen instellen van welk gebied je wel of niet wilt opnemen zou de camera net iets completer maken. Aanschafprijs komt overeen met vergelijkbare camera's, dus wat ons betreft is deze camera gewoon een prima aankoop!

Plus punten Verbeter punten
Stevig metalen behuiziging, fraai uitziende camera Je kan wel instellen welke detectie gebieden je wilt gebruiken, maar je kan niet instellen welke gebieden je wilt gebruiken voor de opnames.
Eenvoudige installatie en montage. Vooral de montagevoet is super in gebruik zodat je de camera in de exacte stand kan plaatsen zoals jij wilt
Kwalitatief goed product
Opnames en notificaties bij beweging, een dikke plus!
Mooi combineeerbaar met andere beveiligingsproducten van KlikAanKlikUit
Intern opslaggeheugen van 16 GB
Kan ook op Ethernet (LAN) worden aangesloten
Externe Wi-Fi antenne voor optimaal Wi-Fi bereik

Haal net als ons meer uit deze camera van KlikAanKlikUit!

  • Koppel deze buiten camera van KlikAanKlikUit aan het Internet Control Station van KlikAanKlikUit en combineer deze bijvoorbeeld met een binnen camera van KlikAanKlikUit of met het alarmsysteem van KlikAanKlikUit voor nog meer mogelijkheden en een optimaal veilig huis!