Advertentie

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Review KlikAanKlikUit ZTHS-100 luchtvochtigheidsensor

25 oktober 2019

Onze review van de KlikAanKlikUit ZTHS-100 temperatuur- en luchtvochtigheidsensor

We kennen allemaal de bekende temperatuur- en luchtvochtigheid weerstations die je los kan neerzetten of aan de muur kan hangen, vaak gecombineerd met een buiten sensor en waarop je de temperatuur en luchtvochtigheid kan aflezen. Nu steeds meer thuis klimaatcomfort producten slim worden gemaakt zien we ook dat er steeds meer temperatuur- en luchtvochtigheid meters als slimme producten op de markt komen.

Ook KlikAanKlikUit heeft nu een slimme temperatuur- en luchtvochtigheidsensor:

de KlikAanKlikUit ZTHS-100temperatuur- en luchtvochtigheidsensor.

Deze slimme, compacte temperatuur- en luchtvochtigheidsensor van KlikAanKlikUit is onderdeel van het Premium Line (Zigbee) productlijn van KlikAanKlikUit. Wat betekent dat deze sensor communiceert via het Zigbee protocol en mooi past bij de andere Zigbee producten van KlikAanKlikUit zoals de draadloze rook- en waterlek melder. Een ander voordeel van Zigbee is dat het een twee-weg communicatie is. Dat betekent dat je in de app kan zien dat het apparaat aanstaat, maar ook bijv. de actuele batterijstatus.

De
temperatuur- en luchtvochtigheidsensor zit netjes verpakt in de herkenbare blauwe Premium verpakking van KlikAanKlikUit. In de verpakking zit uiteraard de sensor, batterij, handleiding en een ijzeren reset knop prikkertje. Mooi compleet en je kan direct aan de slag!

 

Wij hebben de KlikAanKlikUit temperatuur- en luchtvochtigheidsensor ZTHS-100uitvoerig getest en een review voor geschreven. Veel plezier met onze recensie!

Installatie 

We beginnen eerst met de temperatuur- en luchtvochtigheidsensor toe te voegen in de app van KlikAanKlikUit. Dit doen we eerst voordat we de sensor op de gewenste plek bevestigen. Deze volgorde is nodig omdat je de sensor eerst moet koppelen aan jeKlikAanKlikUit smart hub en dat dient op een paar meter afstand van jeKlikAanKlikUit smart hub systeem te gebeuren.

Het toevoegen van temperatuur- en luchtvochtigheidsensor in de app van KlikAanKlikUit is vrij eenvoudig en is zo gedaan.

 

Wil je weten hoe je de temperatuur- en luchtvochtigheidsensor toevoegt aan de app van KlikAanKlikUit?

Montage

Montage van de sensor is super eenvoudig, dit kan je doen met de meegeleverde 3M plaksticker achterop. Kwestie van plakken en klaar!

Enthousiast over dit product door deze review?


Review KlikAanKlikUit ZTHS-100 temperatuur- en luchtvochtigheidsensor | Ons slimme huis

De ZTHS-100 is een compacte sensor die de temperatuur en luchtvochtigheid in huis controleert om zo een schone en gezonde binnen lucht kwaliteit te behouden. Je ontvangt een melding als deze te laag of te hoog zijn, zodat je direct actie kunt ondernemen. Koppel de sensor via de KlikAanKlikUit smart hub aan je andere slimme apparaten en je kunt bijvoorbeeld de ventilatie, luchtbevochtiger of verwarming inschakelen bij een door jou aangegeven temperatuur of luchtvochtigheid.

Koop dit product voordelig bij:


In gebruik nemen van de sensor

En nu komt het leukste gedeelte! Het gebruik van de temperatuur- en luchtvochtigheidsensor, oftewel wat kan je ermee?

Allereerst kan je direct vanuit de app zien wat de temperatuur en luchtvochtigheid is van de kamer waar de sensor is gemonteerd. 

Een andere handige optie is dat je een melding (push bericht) kan ontvangen op je mobiel op het moment dat bijv. de temperatuur of luchtvochtigheid te hoog of laag is.
Ook kan je je KlikAanKlikUit schakelaars bedienen met de sensor op basis van door de sensor gemeten temperatuur en/of luchtvochtigheid. Sluit bijvoorbeeld een staande ventilator aan op een KlikAanKlikUit stopcontact schakelaar en stel in dat deze schakelaar vanzelf aan moet bij een temperatuur van meer dan 23 graden en weer vanzelf uit gaat als de temperatuur gedaald is, ideaal op een warme zomerdag!

Wil je weten hoe je in de app van KlikAanKlikUit een melding (push bericht) op je mobiel instelt voor de temperatuur- en luchtvochtigheidsensor?

Temperatuur en luchtvochtigheid direct te zien in de app van KlikAanKlikUit

Melding op je mobiel bij een bepaalde temperatuur in je kamer

Advertenties


MDAMDA
ComputerComputer
ModeMode

Combineren met andere Zigbee producten

De temperatuur- en luchtvochtigheidsensor kan je combineren met andere Zigbee producten van KlikAanKlikUit, waardoor je nog meer uit deze sensor kan halen.

Voorbeeld

Op een warme zomer dag wil je bijvoorbeeld dat de staande ventilator in je kamer vanzelf aan gaat maar alleen als er iemand in de kamer is én als de kamer temperatuur boven de 25 graden is.

Hoe?

Dit kan je doen door twee regels aan te maken in de app van KlikAanKlikUit.

In de eerste regel geef je aan dat een KlikAanKlikUit bewegingssensor een Aan signaal moet geven naar een KlikAanKlikUit stopcontact schakelaar op het moment dat er een beweging is gedetecteerd. Op deze stopcontact schakelaar is de stekker van de staande ventilator aangesloten.

Wil je weten hoe je deze regel kan aanmaken?

In de tweede regel geef je aan dat je de hierboven aangemaakte regel alleen actief wilt hebben op het moment dat de temperatuur hoger wordt dan 25 graden.

Wil je weten hoe je deze regel kan aanmaken?

KlikAanKlikUit Smart Bridge + app

KlikAanKlikUit APC2-2300R Startset - 2 schakelaars

KlikAanKlikUit ZTHS-100 temperatuur- en luchtvochtigheidsensor

KlikAanKlikUit ZPIR-8000 Zigbee bewegingssensor

Onze conclusie

Wij zijn blij met deze slimme temperatuur- en luchtvochtigheidsensor. Hiermee kunnen we pro actief de temperatuur en luchtvochtigheid van een kamer of ruimte in de gaten houden en nog meer apparaten slim bedienen. En de sensor past mooi bij de andere Premium KlikAanKlikUit producten die wel al in ons slimme huis hebben, zoals de draadloze rook- en waterlek melders. Een compacte sensor die een mooi slim plekje verdient in ieders slimme huis, zo ook in ons slimme huis.

Plus punten Verbeter punten
Compact en makkelijk in gebruik. Geen verbeterpunt te noemen, top product!
Eenvoudige installatie en montage.
Compleet geleverd met batterij en plaksticker.
Pro actieve meldingen op je mobiel of tablet.
Met regels in de app kan je je KlikAanKlikUit schakelaars aansturen op basis van temperatuur en/of luchtvochtigheid
Mooie aanvulling op de andere Premium producten van KlikAanKlikUit
Twee-weg communicatie, status sensor en batterij te zien in de app