Review KlikAanKlikUit ZCO-900 draadloze koolmonoxide melder

Mei 2020

Review KlikAanKlikUit ZCO-900 draadloze koolmonoxide melder: waarschuwt je op tijd.

KlikAanKlikUit blijft zich vernieuwen!

Wij van Ons slimme huis gebruiken al een tijd de Zigbee producten van KlikAanKlikUit. Zo hebben we op elke verdieping in ons huis een KlikAanKlikUit draadloze rookmelder. En nu kunnen we daaraan toevoegen de KlikAanKlikUit ZCO-900 slimme draadloze koolmonoxide melder.

Deze koolmonoxide melder is een kwalitatief hoge melder die zeer accuraat bewaakt of er een gevaarlijke concentratie van koolmonoxide wordt gedetecteerd. Is dit het geval, dan geeft de melder een luid akoestisch signaal (85db) en/of een push bericht op je smartphone of tablet. De melder is draadloos dus overal te plaatsen. 

 

Wij hebben de KlikAanKlikUit ZCO-900 draadloze koolmonoxide melder uitvoerig getest en een review voor geschreven. Veel plezier met onze recensie!

Compact en kenmerkend ontwerp

Wat ons opvalt is dat de KlikAanKlikUit koolmonoxide melder sprekend lijkt op de draadloze rookmelder van KlikAanKlikUit. Beide zijn zeer compact van formaat, waardoor de melders niet erg opvallen in je interieur. En beiden hebben ook de kenmerkende ronde, uitstekende kop. Kenmerkend omdat de meeste rook- of koolmonoxide melders plat en rond zijn.

 

De KlikAanKlikUit koolmonoxide melder is, net als de andere Zigbee Premium producten van KlikAanKlikUit, verpakt in de blauwe, luxe uitstralende verpakking. Netjes compleet geleverd met batterij, handleiding en bevestigingsmateriaal.

 

KlikAanKlikUit rookmelder

KlikAanKlikUit rookmelder

KlikAanKlikUit koolmonoxidemelder

KlikAanKlikUit koolmonoxidemelder

Bevestiging en montage

Het bevestigen van de koolmonoxide melder aan je plafond is makkelijk en zo gedaan met de meegeleverde schroeven. Heb je geen zin om te boren, ook goed. Deze koolmonoxide melder kan je ook ergens neerzetten of vastplakken met de meegeleverde 3M sticker. Let bij het plaatsen wel op de instructies in de handleiding voor het correct plaatsen, dit is belangrijk voor de juiste werking van de melder. 

Batterij vervangen, easy job! De kop van de koolmonoxide melder kan je losdraaien van de montagerand, waardoor je na bevestigen aan het plafond nog steeds heel makkelijk de batterij kan vervangen. Een dikke plus!

Enthousiast over dit product door deze review?


Review KlikAanKlikUit ZCO-900 Slimme Draadloze Koolmonoxide melder | Ons slimme huis

Draadloze koolmonoxidemelder die u waarschuwt door middel van geluid en/of een pushbericht op uw smartphone zodra een gevaarlijke concentratie koolmonoxide wordt gedetecteerd.

Om pushmeldingen te kunnen ontvangen, moet de koolmonoxidemelder worden gekoppeld aan de KlikAanKlikUit ICS-2000 of KlikAanKlikUit Smart Bridge.

Koop dit product voordelig bij:


Ontdek ook de bundel pakketten op Coolblue


Advertentie


 Sint 2020 Sint 2020

Communicatie via Zigbee protocol

De koolmonoxide melder communiceert via het Zigbee protocol. Voor dit protocol is het nodig dat je de koolmonoxide melder koppelt aan het KlikAanKlikUit Internet Control Station of KlikAanKlikUit Smart Bridge om gebruik te kunnen maken van de slimme functies van deze melder. Slimme functies zoals tweeweg communicatie, combineren met andere KlikAanKlikUit producten en notificaties ontvangen op je mobiele telefoon.

Het koppelen van de draadloze koolmonoxide melder in de app van KlikAanKlikUit verliep vlekkeloos. De instructies in de app geven duidelijk aan wat we per stap moesten doen. Wil je weten hoe je de koolmonoxide melder kan koppelen in de app van KlikAanKlikUit?

Nadat je de koolmonoxide melder hebt gekoppeld aan het KlikAanKlikUit Internet Control Station zie je in de app van KlikAanKlikUit dat de melder online is. Ook kan je hier de actuele batterijstatus van de melder zien. En op het moment dat de batterij leeg raakt ontvang je een notificatie dat de batterij dient te worden vervangen. Dat wordt wel even wachten, want de batterij gaat 3 jaar mee (volgens de beschrijving). Top!

KlikAanKlikUit koolmonoxidemelder toevoegen in app

De koolmonoxide melder in de app van KlikAanKlikUit

KlikAanKlikUit koolmonoxidemelder met koolmonoxidemelding in app

Push melding dat de melder koolmonoxide heeft gedetecteerd

Advertenties


GezondheidGezondheid
MDAMDA
ModeMode

Combineren met andere Zigbee producten van KlikAanKlikUit

De koolmonoxide melder kan je combineren met andere (Zigbee) producten van KlikAanKlikUit, waardoor je nog meer uit deze slimme melder kan halen. Ook hiervoor heb je het KlikAanKlikUit ICS-2000 Internet Control Station nodig.

Een voorbeeld

Op het moment dat de koolmonoxide melder detecteert dat er een verhoogde concentratie koolmonoxide is, willen we dat de ketel van de Centrale Verwarming vanzelf wordt uitgeschakeld en willen we hierover een notificatie ontvangen op onze mobiele telefoon.

Hoe?

Als eerste stap sluit je de stekker van je CV ketel aan op een draadloze schakelaar van KlikAanKlikUit (let hierbij goed op het Watt vermogen van de CV ketel en van de schakelaar). Aan de hand van een regel in de app van KlikAanKlikUit stel je in dat de koolmonoxide melder vanzelf de CV ketel uitschakelt op het moment dat de koolmonoxidemelder detecteert dat er een verhoogde concentratie koolmonoxide is. In deze zelfde regel kan je ook aangeven dat je ook een notificatie wilt ontvangen op je mobiele telefoon.

Wil je zien hoe je met een regel in de app van KlikAanKlikUit kan instellen dat de koolmonoxide melder vanzelf je CV ketel uitschakelt bij detectie van koolmonoxide?

KlikAanKlikUit Smart bridge

KlikAanKlikUit draadloze koolmonoxide melder

KlikAanKlikUit Startset - draadloze schakelaars

Onze conclusie

Plus punten Verbeter punten
Fraai kenmerkend design Niet gevonden, top product!
Compact, klein model
Installie verliep vlekkeloos
Batterij status te zien in de app van KlikAanKlikuit
Met regels in de app kan je de koolmonoxidemelder slim toepassen
Compleet geleverd, ook met batterij (3 jaar levensduur)
Mooi te combineren met andere KlikAanKlikUit producten
Foto 5 KlikAanKlikUit ZCO-900 slimme draadloze koolmonoxidemelder
Foto 6 KlikAanKlikUit ZCO-900 slimme draadloze koolmonoxidemelder
Foto 7 KlikAanKlikUit ZCO-900 slimme draadloze koolmonoxidemelder