Advertenties

ModeMode
GezondheidGezondheid

Review KlikAanKlikUit APC3-2300R schakelaars

Review KlikAanKlikUit APC3-2300R stopcontact schakelaars met afstandsbediening

Review KlikAanKlikUit APC3-2300R stopcontact schakelaars | Ons slimme huis

De schakelaarset APC-2300R is de nieuwste en ook de derde generatie van KlikAanKlikuit draadloze aan/uit schakelaars.

KlikAanKlikuit begon ooit met eenvoudige schakelaars met een draaischijfje en lettercodes, gevolgd door de schakelaars met een automatische code. Deze nieuwe draadloze schakelaar heeft ook een automatische code, maar wat nieuw is dat je deze wel dichtbij een andere schakelaar kan plaatsen zonder verstoringen te verkrijgen. Ideaal als je meerdere KlikAanKlikUit schakelaars dichtbij elkaar hebt zitten.

Een ander plus punt van de schakelaar APC-2300R is de hogere maximale Watt capaciteit per schakelaar. Deze schakelaar kan gebruikt worden tot 2300 watt. Ter vergelijk de KlikAanKlikUit schakelaar ACD-1000 kan tot 1000 watt aan.

Ook qua prijs is deze starterset erg gunstig. Voor een bedrag van rond de 30 euro krijg je maar liefst 3 draadloze schakelaars en een afstandsbediening. Ter vergelijk 1 losse schakelaar van het type ACD-1000 kost rond de 18 euro.

Een vierde plus is dat de schakelaars erg compact zijn! Het scheelt ongeveer de helft in lengte met onze huidige KlikAanKlikUit ontvangers. Zie ter illustratie de vierde foto hieronder.

 

Installatie

De installatie is heel eenvoudig. Omdat wij de KlikAanKlikUit ICS-2000 en de KlikAanKlikUit app gebruiken voegen wij de schakelaars toe via de app. Wat in een paar stappen is gedaan: voeg de schakelaar toe aan een kamer, stop de schakelaar in het stopcontact en klik in de app op Verbinden. De schakelaar klikt 2 keer als bevestiging dat de koppeling is gelukt.

Mocht je niet de app maar de losse afstandsbediening willen gebruiken om de schakelaars te bedienen dan staat in de handleiding beschreven hoe je de schakelaars en de afstandsbediening met elkaar kan koppelen.

 

Update na 2 maanden in gebruik

We hebben de draadloze schakelaars nu ruim 2 maanden in gebruik. En ze werken perfect. Geen op- of aanmerkingen. Elke dag schakelen we met deze schakelaars alle stand-by apparatuur in de woonkamer aan en uit en bedienen we er meerdere lampen mee. Ook al zitten de schakelaars achter de computerkast en onder de tv kast, ze reageren altijd direct op het draadloze aan/uit signaal.

Helemaal top!

Enthousiast over dit product door deze review?


De 3 stekkerdoos schakelaars van deze set steek je simpelweg in een willekeurig stopcontact. Vervolgens sluit je jouw verlichting of apparaat aan (max. 2300 Watt per stekkerdoos schakelaar). Om de 3 stekkerdoos schakelaars te bedienen gebruik je de meegeleverde afstandsbediening of één van de overige draadloze KlikAanKlikUit zenders naar keuze (max. 3 zenders per stekkerdoos schakelaar). 

Koop dit product voordelig bij:


Onze conclusie

Plus punten Verbeter punten
Schakelaars kunnen dichtbij elkaar worden geplaatst. Niets gevonden, gewoon een goed werkend product
Hogere maximale Watt capaciteit per schakelaar.
Gunstige aanschaf prijs.
Compact, klein model!
Eenvoudig uit te breiden met meer KlikAanKlikUit producten