Review KlikAanKlikUit AWRT-1000 Draadloze draaiknop

Mei 2020

Met de KlikAanKlikUit Draadloze draaiknop AWRT-1000 schakel en dim je je lampen draadloos.

KlikAanKlikUit onderscheidt zich door draadloze én betaalbare schakelaars en sensoren.


Zo ook met de nieuwe KlikAanKlikUit AWRT-1000 draadloze draaiknop!


Voor rond de 25 euro biedt KlikAanKlikUit een draadloos, zo in gebruik te nemen draadloze draaiknop, waarmee je alle Start Lijn dimmers of ALED-lampen van KlikAanKlikUit draadloos kan bedienen. 

Enkele kenmerken van deze dimmer:

- draadloos, dus echt overal te plaatsen

- compact en mooi ontwerp, past zo in je interieur

- betaalbare oplossing om op een eenvoudige manier je lampen mee te dimmen of in- en uitschakelen

Wij hebben de KlikAanKlikUit draadloze draaiknop AWRT-1000 uitvoerig getest en een review voor geschreven. Veel plezier met onze recensie!

Uit de verpakking

De draadloze dimmer is netjes verpakt in de groene Start Lijn verpakking van KlikAanKlikAan. Dankzij deze groen kleur kan je meteen zien welke KlikAanKlikUit producten met elkaar te combineren zijn. Met name handig als je in een bouwmarkt staat en op zoek bent naar een mooie aanvulling op je KlikAanKlikUit producten thuis.

 

In de verpakking vind je uiteraard de draadloze dimmer, de benodigde montage materialen, een handleiding en een informatieboekje over KlikAanKlikUit. Door de achterklep van de draadloze dimmer los te halen zien we dat ook netjes een CR2032 batterij is meegeleverd, top!

 

Draadloze draaiknop AWRT-1000 uitgepakt

Bevestiging en montage

De draadloze draaiknop kan je eenvoudig aan de wand bevestigen met de meegeleverde schroeven en pluggen. Als eerste monteer je de achterklep van de draadloze draaiknop aan de wand, waarna je de draadloze draaiknop zo op de achterklep vastklikt.

Batterij vervangen, easy job! Kwestie van de draadloze draaiknop losklikken van de achterklep en je kan de batterij vervangen.

Draaiknop bevestigd aan de muur, gebroederlijk onder de afstandsbediening van Philips Hue

Los te gebruiken of koppelen aan het KlikAanKlikUit Internet Control Station

Er zijn 2 manieren waarop je deze draadloze draaiknop kan koppelen:

1.
De draadloze draaiknop kan je één op één te koppelen met een KlikAanKlikUit Start Line dimmer of ALED lamp naar keuze. Ook de KlikAanKlikUit Start Line dimmers  ACM-250-LD inbouw led dimmer en ACC-250-LD stopcontactdimmer kan je koppelen aan deze draadloze draaiknop.

2.
De draadloze draaiknop kan je koppelen aan het KlikAanKlikUit ICS-2000 Internet Control Station. Voordeel is dat je de draadloze draaiknop dan vanuit de KlikAanKlikUit app op je mobiel kan instellen.  Het koppelen van de draadloze draaiknop aan het Internet Control Station is zo gedaan. De instructies in de app geven duidelijk aan wat we per stap moesten doen.

Wil je weten hoe je de draadloze draaiknop kan toevoegen in de app van KlikAanKlikUit?

Eenvoudig in gebruik

De draadloze draaiknop is heel eenvoudig in gebruik. Met één druk op de knop schakel je de verlichting aan. Het kleine led lampje op de draaiknop knippert 1 keer groen als bevestiging dat het signaal is verstuurd. Met twee drukken op de knop schakel je de verlichting uit. Het kleine led lampje knippert 2 keer rood als bevestiging.

 

Door aan de draaiknop te draaien kan je de lichtsterkte van de dimmer of lamp naar wens instellen. Van sfeervol gedimd licht tot scherp werklicht.

Enthousiast over dit product door deze review?


Altijd al op zoek geweest naar een draadloze draaiknop om vanaf elke gewenste plek je verlichting te dimmen? Met de AWRT-9000 schakel en dim je jouw lampen overal in huis. De draadloze draaiknop werkt met alle ALED lampen én alle KlikAanKlikUit-dimmers, zoals de ACM-250-LD inbouw leddimmer en de ACC-250-LD stopcontactdimmer.

Koop dit product voordelig bij bol.com

Prijzen vergelijken?


Eénwegcommunicatie

De Start Line producten van KlikAanKlikUit, zoals deze draadloze draaiknop, werken op basis van éénwegcommunicatie (via een 433,92 MHZ signaal).  In het geval van de draadloze draaiknop betekent eenwegcommunicatie dat je met de draadloze draaiknop een aan/uit of dim signaal stuurt naar een dimmer of lamp, maar dat de dimmer of lamp geen signaal terug stuurt dat de lamp ook echt gedimd is.


Heb je de draadloze draaiknop gekoppeld aan het Internet Control Station, dan kan je in de app niet zien dat de draadloze draaiknop ook echt je verlichting heeft gedimd. Maar met het ruime bereik binnenshuis kan je ervan uitgaan dat de draaiknop doet wat ie moet doen. En dat is jouw verlichting dimmen of schakelen.

Draadloze draaiknop AWRT-1000 toevoegen in de app

Draadloze draaiknop toegevoegd in de app van KlikAanKlikUit

Draadloze draaiknop AWRT-1000 in Selecteer product in de app

Draadloze draaiknop in producten keuze menu

Advertenties


MDAMDA
ComputerComputer
ModeMode

Combineren met andere Start Line producten van KlikAanKlikUit

De draadloze draaiknop kan je combineren met alle Start Line dimmers of ALED lampen van KlikAanKlikUit. 

Een voorbeeld

In de keuken hebben we een plafondlamp met daarin drie dimbare LED lampen. Deze plafondlamp hebben we aangesloten op een KlikAanKlikUit draadloze LED dimmer. We bedienen deze dimmer al vanuit de app van KlikAanKlikUit. Maar we willen ook een wandschakelaar/draaiknop in de keuken om de plafondlamp ook zonder een mobiele telefoon te kunnen bedienen.

Hoe?

De draadloze draaiknop koppel je één op één met de KlikAanKlikUit draadloze LED dimmer. Nu kun je de plafondlampen bedienen en dimmen met de draadloze draaiknop in de keuken.

Of je koppelt de draadloze draaiknop ook aan het Internet Control Station van KlikAanKlikUit. Dit doe je door de draadloze draaiknop  toe te voegen in de app. Na toevoegen kan je de draadloze draaiknop instellen en bedienen vanuit de app van KlikAanKlikUit. Dit doe je dit aan de hand van regels waarmee je de lampen laat in- of uitschakelen.

KlikAanKlikUit Smart Bridge 

KlikAanKlikUit draadloze draaiknop AWRT-1000

KlikAanKlikUit ACM-250-LD Led dimmer

Onze conclusie

Plus punten Verbeter punten
Mooi ontwerp Niet gevonden, gewoon en goed product!
Installatie zeer eenvoudig
Compleet geleverd, ook met batterij (CR2032)
Mooi te combineren met andere KlikAanKlikUit Start Line producten en het KlikAanKlikUit Internet Control Station
Ideaal om je Start Line dimmers of ALED lampen van KlikAanKlikUit draadloos mee te bedienen

Advertentie

 Sint 2020 Sint 2020