Review KlikAanKlikUit ACDB-6600AC draadloze deurbel

Review KlikAanKlikUit ACDB-6600AC draadloze deurbel: flexibel en eenvoudig in gebruik

 In Ons Slimme Huis hebben we al veel apparaten slim gemaakt. Echter wat we nog niet slim hebben gemaakt is onze voordeur deurbel. Als vervanging van onze oude deurbel hebben we gekozen voor een slimme deurbel set van het merk KlikAanKlikUit:  de draadloze én draagbare deurbel + drukknop ACDB-6600AC.


Reden dat we voor deze specifieke set van KlikAanKlikUit hebben gekozen is dat de deurbel draagbaar is, dus op elke plek te plaatsen is. En ook omdat de set mooi te koppelen is met onze al aanwezige KlikAanKlikUit producten in huis.

 

Wij hebben de KlikAanKlikUit ACDB-6600AC draadloze deurbel uitvoerig getest en een review voor geschreven. Veel plezier met onze recensie!

In de verpakking

Bij het openen van de verpakking valt meteen de compacte, fraai uitziende deurbel op. Voordeel van deze deurbel is dat deze draagbaar is en overal kan worden geplaatst, mits binnen een straal van 10 meter van de meegeleverde deurknop. Op de voorkant van de deurbel bevindt zich een led lampje, welke 15 seconden zal knipperen nadat iemand op de deurknop heeft gedrukt. Aan de achterzijde bevinden zich 3 knopjes: een knopje voor melodie keuze, volume sterkte en een Learn knop. Ook bevindt zich aan de achterzijde het batterij compartiment voor 3 AA batterijen. De deurbel heeft helaas geen stroomadapter ingang, wat soms een beter alternatief is dan batterijen.

Naast de deurbel bevat de verpakking ook een drukknop (ACDB-700DA) welke je bij je buitendeur kan bevestigen. Dit kan met de meegeleverde plakkers of met de eveneens meegeleverde 2 schroefjes. Op de voorkant bevindt zich de stevige drukknop, een ruimte voor een naamplaatje (meegeleverd) en een rood led lampje zodat degene die op de bel drukt ook ziet dat de deurbel is afgegaan, handig!

Tenslotte bevat de verpakking nog een cel batterij voor de drukknop. Voor de deurbel zijn geen batterijen mee geleverd, deze dien je zelf te regelen.

Installatie en gebruik

De deurbel en de drukknop kun je handmatig met elkaar verbinden. Dit is eenvoudig te doen en staat goed beschreven in de meegeleverde handleiding.

 

Ook is het mogelijk om de deurbel en de drukknop met elkaar te verbinden vanuit de app van KlikAanKlikUit. Voordeel is dat je vanuit de app ook de mogelijkheid hebt om een push bericht te ontvangen op je mobiele telefoon of tablet op het moment dat iemand op de deurbel drukknop drukt.

Wil je weten hoe je de deurbel toevoegt aan de app van KlikAanKlikUit?

Wil je weten hoe je de drukknop toevoegt aan de app van KlikAanKlikUit?

In gebruik nemen van de deurbel

Na installatie van de deurbel en de drukknop is het tijd om te testen hoe de deurbel werkt. Na druk op de drukknop buiten klinkt eenmaal de gong en knippert het blauwe led lampje op de deurbel een aantal keer. Aan de achterkant van de deurbel kan je instellen hoe hard je de deurbel wilt laten klinken. Het maximale volume had wat ons betreft nog best wat harder gemogen. Ook kan je kiezen welke melodie je wilt gebruiken, we kiezen de 'standaard' deurbel gong.

Wat we missen bij de deurbel is de mogelijkheid om in te stellen hoe vaak de deurbel moet klinken. Na klikken op de drukknop klinkt de deurbel gong maar één keer. Wat weinig in onze optiek, drie keer was wat ons betreft beter geweest.

Gelukkig is er een handigheidje om de deurbel gong toch meerdere keren te laten klinken, maar dan heb je we de Smart Bridge en de app van KlikAanKlikUit nodig. In de app kan je een scene aanmaken waarbij je instelt dat de deurbel gong meerdere keren klinkt.

Wil je weten hoe de deurbel instelt in de app van KlikAanKlikUit op meerdere keren de deurbel gong laten klinken als iemand aanbelt?

Enthousiast over dit product door deze review?


KlikAanKlikUit ACDB-6600AC draadloze deurbel + drukknop koop je bol.com

KlikAanKlikUit ACDB-6600AC draadloze deurbel + drukknop

Plaats een deurbel waar je het nodig hebt, thuis of op plaatsen die ver van de ingang zijn. Vooral op plaatsen waar veel geluid is door bijvoorbeeld wasmachines of muziek.

Sluit eenvoudig de deurbel aan op een stopcontact, installeer de drukknop gemakkelijk aan op de ingang van je huis en kies het gewenste volume en de melodie.

Koop dit product voordelig bij:


Onze conclusie

Zeker een aanrader! Voor het lage instapbedrag van 25-30 euro krijg je een goed werkende deurbel set, waarbij gemak en eenvoud de hoofdrol speelt. Er zijn wat kleine verbeterpunten zoals de tijdsduur dat de gong klinkt, maar die vallen in het niets bij de algemene werking van het product.

Sterke punten Zwakke punten
Compacte, fraaie deurbel Geen stroomadapter mogelijkheid bij deurbel, alleen batterijen
Eenvoudige bevestiging, echt plug & play Alleen met KlikAanKlikUit app de mogelijkheid om de deurbel gong meerdere keren te laten klinken als iemand aanbelt
Goede aanschaf prijs en kwaliteitsverhouding
Ook eenvoudig toe te voegen in de app van KlikAanKlikUit
Mogelijkheid push bericht ontvangen als er iemand aanbelt (wel Smart Bridge en app van KlikAanKlikUit nodig)

Advertentie

 Sint 2020 Sint 2020