Advertenties

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

Review KlikAanKlikUit AGC2-3500R Schakelaarset

December 2020

Onze review van de KlikAanKlikUit AGC2-3500R draadloze schakelaarset voor buiten

Wij van Ons slimme huis gebruiken al jaren de KlikAanKlikUit draadloze stopcontact schakelaars voor buiten.

Maar nu heeft KlikAanKlikUit een nieuwe (2020 model) buiten schakelaarset op de markt gebracht:

de KlikAanKlikUit AGC2-3500R schakelaarset voor buiten

 

Met deze stopcontactschakelaars speciaal voor buiten kun je je tuinlampen of apparatuur comfortabel en draadloos bedienen met de meegeleverde afstandsbediening of vanuit een app op je mobiele telefoon (in combinatie met de KlikAanKlikUit Smart Bridge, los verkrijgbaar).

 

Wij hebben de KlikAanKlikUit AGC2-3500R schakelaar set uitvoerig getest en een review voor geschreven. Veel plezier met onze recensie!

Compact en solide ontwerp

Het ontwerp van deze nieuwe buiten stopcontactschakelaar is solide en compact. En dat is meteen het eerste belangrijke verschil met de 'oude' buiten stopcontact schakelaar van KlikAanKlikUit. Het oud model was vrij groot van formaat en had ook veel ruimte nodig onder het stopcontact vanwege het onder uitstekende gedeelte. Het nieuwe model van 2020 is compact, rond en heeft veel minder ruimte nodig in en rond je stekkerblok. Een enorme verbetering!

 

De AGC2-3500R buiten stopcontactschakelaar is spatwaterdicht en is daardoor uitermate geschikt voor buiten gebruik. Uiteraard kun je deze stopcontactschakelaar ook gewoon binnen gebruiken. De stekker is zo compact van formaat dat deze nauwelijks meer opvalt.

Op deze stopcontact schakelaar kun je een lamp of apparaat tot maximaal 3500 Watt aansluiten. Dus ook je zwaardere apparaten kun je met een gerust gevoel aansluiten op deze schakelaar.

 

Ook aan de kind veiligheid is gedacht, de schakelaar is standaard voorzien van kinderbeveiliging.

 

Een tweede belangrijk verschil met de 'oude' buiten stopcontact schakelaar van KlikAanKlikUit is dat je deze nieuwe schakelaars wel dicht bij elkaar kunt plaatsen. De nieuwe schakelaars werken met een chip en hebben daardoor geen signaal verstoring als je deze dicht bij elkaar plaatst. Ideaal!

Bediening met afstandsbediening

De KlikAanKlikUit AGC2-3500R schakelaarset is een complete set waarmee je direct aan de slag kunt. En is daarmee ideaal voor zowel starters als ook voor bestaande KlikAanKlikUit gebruikers die bijvoorbeeld willen uitbreiden. In de verpakking vind je naast de 2 stopcontact schakelaars ook een losse afstandsbediening.

De afstandsbediening is eenvoudig van opzet met drie aan/uit knoppen en een alles aan/uit knop. Met deze afstandsbediening kun je tot 3 afzonderlijke lampen of apparaten bedienen. De afstandsbediening werkt op een lange levensduur batterij die direct is meegeleverd.

En hoe staat het met het draadloos bereik? Deze afstandsbediening heeft een zendbereik van maar liefst 30 meter, dus is daarmee ook geschikt voor een grotere of diepe tuin. Onze tip: wil je een bereik van meer dan 30 meter, dan kun je je bereik heel eenvoudig vergroten met een KlikAanKlikUit signaalversterker.

Uitbreiden

De schakelaarset bevat 2 schakelaars, dus de afstandsbediening heeft nog 1 plekje vrij voor een extra schakelaar. Het mooie van het KlikAanKlikUit systeem is dat je heel eenvoudig kunt uitbreiden. Wil je bijvoorbeeld ook een binnen lamp bedienen met deze afstandsbediening? Geen probleem, met een extra losse ontvanger voor binnen heb je dit zo voor elkaar. Bekijk hier ons handige overzicht met alle KlikAanKlikUit ontvangers.

Bediening vanuit app op je mobiele telefoon

In ons slimme huis gebruiken wij ook een aantal losse afstandsbedieningen van KlikAanKlikUit. Maar daarnaast hebben wij onze KlikAanKlikUit producten ook aangesloten op de Smart Bridge van KlikAanKlikUit.

 

Het grote voordeel hiervan is dat je al je KlikAanKlikUit producten kunt bedienen vanuit een app op je mobiele telefoon. En niet alleen bedienen, maar ook het configureren en instellen doe je vanuit de app op je mobiel. Zo is het ook mogelijk om deze nieuwe buiten schakelaars te koppelen aan Internet Control Station van KlikAanKlikUit. En daarmee kun je gebruik maken extra handige slimme toepassingen, zoals bijvoorbeeld je buiten lampen vanzelf aan bij zonsondergang en weer uit bij zonsopkomst.

Wil je weten hoe je deze schakelaar voor buiten kunt toevoegen in de app van KlikAanKlikUit?

Uitpakken en aan de slag

Eenvoud en gemak. Dat is wat we met deze schakelaarset ervaren.

Eenvoud wat betreft installatie: het blijkt niet meer te zijn dan een kwestie van de schakelaar in het stopcontact plaatsen, binnen 6 seconden op de AAN knop drukken op de afstandsbediening, stekker van je lamp in de schakelaar en klaar! Je kunt nu je lamp of apparaat bedienen met de afstandsbediening.

En gemak wat betreft bediening: het blijft toch een heerlijk comfort om je buitenlampen te kunnen bedienen met een afstandsbediening. Geen gedoe met handmatig aanzetten of gerommel met tijdsklokken. Maar één klik op de afstandsbediening en je buiten lampen of apparaten staan aan.

Installatie in 3 stappen

1. Plaats de schakelaar in het stopcontact

2. Druk binnen 6 seconden op de Aan knop

3. Doe de stekker in de schakelaar en klaar!

Enthousiast over dit product door deze review?


De spatwaterdichte stekkerschakelaars van KlikAanKlikUit zijn geschikt voor ieder stopcontact in de tuin of op het balkon. Steek de stekkerschakelaar in het stopcontact en vervolgens de stekker van het apparaat of de lamp in de stekkerschakelaar en je bent klaar om deze op afstand te bedienen.

58,99 euro**


Onze conclusie

Zoals we al in de review noemden, eenvoud en gemak is wat je met deze schakelaarset voor buiten krijgt. Voor een redelijke aanschafprijs kun je op een eenvoudige manier heel comfortabel je buiten lampen en apparatuur bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. De schakelaars zijn van stevig materiaal en doen wat ze moeten doen: je lampen met een klik aan en met een klik weer uitzetten. 

Plus punten Verbeter punten
Solide en compact ontwerp Niet kunnen ontdekken. Gewoon een goed werkend product.
Eenvoudige installatie
Veel gemak voor een redelijke aanschafprijs
Uitbreiden met meer KlikAanKlikUit producten is mogelijk
Optioneel bedienbaar vanuit een app
Compleet geleverd, ook inclusief batterij voor afstandsbediening

Advertenties


KokenKoken
GezondheidGezondheid
MDAMDA