Advertenties

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

Review KlikAanKlikUit ACST-9900 slimme wandknop

Januari 2021

Onze review van de KlikAanKlikUit ACST-9900 slimme wandknop voor binnen

Op een makkelijke manier je lampen of apparaten draadloos én slim bedienen dat kun je met de nieuwe wandschakelaar van KlikAanKlikUit:

 

de KlikAanKlikUit ACST-9900 slimme wandknop 

 

Met deze wandknop (of losse tafel- of bureauknop) kun je je lampen of apparatuur comfortabel en draadloos bedienen door deze te koppelen aan een KlikAanKlikUit Start Line ontvanger of aan een KlikAanKlikUit ledlamp.

 

Wij hebben de KlikAanKlikUit ACST-9900 slimme wandknop uitvoerig getest en een review voor geschreven. Veel plezier met onze recensie!

Kleine ronde schakelaar

De KlikAanKlikUit ACST-9900 slimme wandknop is een kleine, ronde schakelaar. Gemaakt van stevig materiaal  Ook de drukknop voelt stevig aan.

Een leuk element aan deze schakelaar is de ingebouwde LED lamp. Druk je één keer op de knop dan knippert de wandschakelaar groen. Druk je tweemaal op de knop dan knippert de wandschakelaar rood. Zo weet je zeker dat je aan c.q. uit opdracht is verzonden.

Het zendbereik van deze slimme wandknop is 30 meter. Dit blijkt ruim voldoende te zijn voor alle binnen- en buiten toepassingen in ons slimme huis. Staan je KlikAanKlikUit ontvangers of LED lampen op wat grotere afstand of merk je dat het bereik niet altijd voldoende is (bijvoorbeeld op zolder of achterin de tuin), dan kun je dit heel makkelijk oplossen door de slimme wandknop te koppelen aan een KlikAanKlikUit signaalversterker (los verkrijgbaar).

Slimme wandknop uitpakken en aan de slag

Genoeg gepraat, uitpakken maar!

In de verpakking vind je uiteraard de slimme wandknop. Maar ook het benodigde aansluitmateriaal zoals een setje schroeven en een plakstrip mocht je niet willen boren.

 

En tenslotte een handleiding met de benodigde instructies.

Batterij activeren

Voordat je de slimme wandknop kunt gebruiken dien je eerst de meegeleverde batterij te 'activeren'. Dit houdt in dat je de achterkant van de slimme wandknop opent door de achterkant van de wandknop naar beneden te schuiven, Zie de foto hiernaast.

 

Nu kun je het anti-leegloop papiertje achter de batterij weghalen en zo de batterij activeren,

 

Heb je het papiertje weggehaald dan is de slimme wandknop klaar voor gebruik.

Slimme wandknop koppelen met een KlikAanKlikUit ontvanger

De volgende stap is dat je de slimme wandknop gaat koppelen aan een KlikAanKlikUit Start Line ontvanger of aan een KlikAanKlikUit ledlamp.

 

Dit koppelen is heel eenvoudig en heb je zo gedaan. In de meegeleverde handleiding staat beschreven hoe je dit precies moet doen. Als test hebben wij de slimme wandknop gekoppeld met een KlikAanKlikUit ontvanger en dat ging heel eenvoudig.

 

Na het koppelen kun je je lamp of apparaat dat is aangesloten op de KlikAanKlikUit ontvanger meteen inschakelen met de slimme wandknop door één keer op de drukknop te drukken. Het LED lampje knippert groen. En weer uitschakelen door tweemaal op de drukknop te drukken. Het LED lampje knippert rood.

Slim programmeren vanuit een app op je mobiele telefoon

Wil je de slimme wandknop echt slim gebruiken, dan adviseren wij om de wandknop te koppelen aan de KlikAanKlikUit Smart Bridge (los verkrijgbaar).

 

Met het Internet Control Station van KlikAanKlikUit kun je de slimme wandknop configureren en instellen vanuit een app op je mobiele telefoon, Naast dat dit veel comfortabeler werkt dan de slimme wandknop individueel koppelen met een KlikAanKlikUit ontvanger of led lamp, hou je vanuit de app ook meer overzicht van hoe je je KlikAanKlikUit producten hebt ingesteld.

 

Maar het grootste voordeel van koppelen met het Internet Control Station van KlikAanKlikUit is dat je nu ook acties of scenes kunt toekennen aan de aan- of uit knop van de slimme schakelaar.

 

Zo hebben wij met een aantal regels in de app ingesteld dat we overdag met de aan knop van de slimme wandknop onze zonwering kunnen laten zakken, maar dat we met dezelfde aan knop in de avond uren de keuken lampen kunnen aanzetten  Ideaal!

 

Wil je weten hoe je de slimme wandknop kunt toevoegen in de app van KlikAanKlikUit?

Voorbeelden hoe slimme wandknop te gebruiken


Hieronder vind je een tweetal voorbeelden van hoe je de slimme wandknop kunt gebruiken door deze te combineren met een KlikAanKlikUit product naar keuze.  Wil je een overzicht zien van alle KlikAanKlikUit producten, bekijk dan ons handige overzicht. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Voorbeeld 1

Combineer de slimme wandknop met een KlikAanKlikUit inbouwschakelaar en bedien je plafond-, hang- of wandlamp draadloos vanaf elke plek in je huis! De slimme wandknop koppel je rechtstreeks aan de inbouwschakelaar  zonder dat je hierbij een hub of gateway nodig hebt.

Voorbeeld 2

Combineer de slimme wandknop met het KlikAanKlikUit Internet Control Station en een setje KlikAanKlikUit stopcontact schakelaars en bedien je lampen of apparaten met de slimme wandknop of zelfs vanuit een app op je mobiele telefoon

Onze conclusie


Wat een mooie product is deze slimme wandknop!

Ben je net begonnen met KlikAanKlikUit, dan is de slimme wandknop een handige extra bedienpunt voor het aan/uit schakelen van je KlikAanKlikUit Start Line ontvangers of LED lampen.

Heb je net als ons al meer KlikAanKlikUit in huis, dan zit de meerwaarde echt in het koppelen met het Internet Control Station en het slim kunnen programmeren van de slimme wandknop. Voeg regels en scenes toe aan de Aan- en Uit knop van de wandknop en een wereld van mogelijkheden gaat voor je open!

Plus punten Verbeter punten
Solide en mooi uitziende wandknop Niet kunnen ontdekken. Gewoon een goed werkend product.
Eenvoudige installatie
Comfortabel in gebruik
Mooie aanvulling op je KlikAanKlikUit thuis omgeving
Optioneel slim te programmeren vanuit een app
Compleet geleverd, inclusief batterij

Enthousiast over dit product door deze review?


De KlikAanKlikUit ACST-9900 Slimme wand-knop is een slimme aan de wand te bevestigen knop om lampen en apparaten te bedienen of aangepaste acties uit te laten voeren. De knop werkt met alle Start Line-ontvangers, zoals stopcontactschakelaars, LED-lampen en ICS-2000 Control Station. De knop is gemakkelijk te bevestigen met de meegeleverde bevestigingstape.


Advertenties


KokenKoken
GezondheidGezondheid
MDAMDA