Advertentie

 Sint 2020 Sint 2020

Review Google Home mini speaker

Onze review van de Google Home mini speaker met spraakbediening

Daar is die dan, de Nederlandse versie van de slimme Google Home speakers!

Met de Google Home speakers kan je de volgende stap maken in het nog slimmer maken van je slimme huis: je slimme apparaten bedienen met spraak!

Wij hebben gekozen voor de Google Home Mini speaker, omdat deze compact en niet opvallend is. De grotere versie van de Google Home versie heeft wel een aantal voordelen ten opzichte van de mini, zoals een beter geluid voor muziek en een betere spraakherkenning in wat drukkere omgevingen. Maar toch hebben we gekozen voor de mini speaker.

 

Wij hebben de Google Home mini speaker uitvoerig getest en een review voor geschreven. Veel plezier met onze recensie!

Verpakking

De Google Home Mini is verpakt in een compact, vierkant doosje met een vrij summiere inhoud: Google Home Mini speaker, USB laadkabel met stroomadapter en een handleiding.

Installatie

De installatie van de Google Home Mini zelf is simpel. Sluit de stroomadapter aan op de Google Home Mini. Nadat je de speaker hebt aangesloten op het stroom zie je 4 witte lampjes aangaan, overgaand in de 4 bekende kleuren van Google Assistant. De Google Assistant verwelkomt je bij Google Home en adviseert je om de Google Home app te downloaden. 

Google Home app

Het toevoegen en instellen van de Google Home Mini in de Google Home-app vergt een flink aantal stappen (zie de uitleg hieronder). Maar dat komt ook omdat je tijdens het instellen ook meteen andere Cast apparaten instelt. Deze Chromecast apparaten kan je gebruiken om media zoals muziek en video's te streamen. Na alle stappen te hebben gevolgd is 'je huis' aangemaakt in de Google Home-app.

Wil je weten hoe je jouw Google Home speaker toevoegt en instelt in de Google Home-app?

Ontdekken

Na de installatie begint het echt leuke gedeelte en is het tijd om te ontdekken wat je met de Google Home Mini kan doen.

Binnen de app kan je zien wat er mogelijk is in het tweede tabje genaamd 'Ontdekken'. De basis begint natuurlijk met 'Ok Google' of 'Hey Google' om je Google Home speaker te laten reageren op je vraag of opdracht. Ook zijn hier diverse voorbeelden te zien van wat je als vragen of opdrachten kan geven. Van 'Vertel me over mijn dag', 'Hoe laat is het?' en 'Wat voor weer wordt het morgen?'.

Binnen 'Ontdekken' zie je ook een aantal snelkoppelingen zoals naar hoe je apparaten in je huis kan bedienen, hoe je Chromecast kan instellen (bijv. Play van KPN) en hoe je Videoland of Netflix kan streamen vanuit de Google Home Mini naar je tv.

Spraakbediening

De spraakbediening werkt best goed, beter dan we hadden verwacht. Een spraakopdracht als 'Ok Google, doe de slaapkamer lampen aan' wordt goed herkend waarop de Philips Hue lampen in de slaapkamer netjes aandoet. Belangrijk bij de spraakopdrachten is wel dat je de zinnen goed opbouwt en de juiste benamingen van je verlichting of apparatuur gebruikt. Wel dien je redelijk in de buurt te zijn van de Google Home Mini om de opdracht goed te laten oppakken, maar binnen een straal van een paar meter werkt het goed. Soms heeft de spraakherkenning wat moeite met zinnen als 'Ok Google, dim de slaapkamer verlichting met 20%' en pakt de Google Home dit niet op.  Maar de opdracht 'Ok Google, dim de slaapkamer verlichting' doet het dan weer wel.

Enthousiast over dit product door deze review?


Google Home Mini is een compacte slimme speaker die je bedient met je stem. De geïntegreerde Google Assistant beantwoordt je vragen en voert opdrachten voor je uit. Plaats de Google Home Mini in je keuken, woonkamer of slaapkamer en ervaar hoe de Google Assistant jou helpt met je dagelijkse taken.

Koop dit product voordelig bij:


Je slimme producten koppelen in de Google Home-app

Wat erg makkelijk gaat is het koppelen van je slimme producten aan de Google Home-app. Denk hierbij aan slimme producen als Philips Hue, KlikAanKlikUit en Tado. Sowieso is de lijst van ondersteunde slimme producten behoorlijk lang, dus redelijke kans dat jouw slimme product erbij zit.

Na het koppelen van jouw slimme producten zijn deze direct zichtbaar in 'je huis' in de Google Home-app. Zo zijn de slimme producten vanzelf verdeeld over de kamers en zijn de namen van de lampen of apparaten netjes overgenomen uit de app van de slimme producten zelf.  Naast dat je deze andere slimme producten nu met spraak kan bedienen kan je deze slimme producten ook direct vanuit de Google Home-app bedienen. Zelfs met dimmer functie als je lampen dit ondersteunen. Wel merken we dat de verlichting iets trager aangaat dan dat je deze zou aanzetten vanuit de originele app van Philips Hue of KlikAanKlikUit, maar dat komt wellicht doordat de systemen met elkaar zijn gekoppeld.

Wil je weten hoe je je Philips Hue verlichting koppelt in de Google Home-app?

Wil je weten hoe je KlikAanKlikUit koppelt in de Google Home-app?

De Google Home-app, een dikke plus!

Wat ons echt heeft verbaasd in positieve zin is de Google Home-app.
Zeker als je net als ons meerdere verschillende slimme producten in je huis hebt dan is de Google Home-app een echte handige meerwaarde. Na toevoegen en koppelen  van de diverse slimme producfen zie je per kamer welke slimme producten je daar kan bedienen. Hierdoor hoef je niet meer voor telkens de eigen app te openen, maar kan je nu één app, de Google Home-app, hiervoor gebruiken!

Zo hebben wij Philips Hue, KlikAanKlikUit, Tado, onze Android TV en Sony WIFI dolby surround receiver toegevoegd. En al deze apparatuur kunnen we nu in één keer vanuit deze app bedienen. Philips Hue lampen van de eettafel aan/uit doen, Tado verwarming hoger/lager zetten, TV of Receiver geluid harder/zachter zetten  alles vanuit één app! Ideaal!

De app van Google Home met per kamer alle diverse apparatuur in één scherm.

Wat vinden wij van de Google Home Mini?

Zoek je een leuke extra manier om je slimme producten thuis mee te bedienen, naast bedienen via de app of automatisch, dan is de spraakbediening van Google Home zeker een mooie aanvulling. Zoek je naast spraakherkenning ook een speaker voor muziek of een spraakbediening speaker voor een grote ruimte, dan is deze Google Home Mini niet helemaal de juiste kandidaat. En is de groter formaat smart speaker een betere optie.

Maar over het algemeen is de Google Home mini een echt mooie aanvulling voor je slimme huis, mede ook door de super handige app van Google Home waarmee je al je toegevoegde slimme producten vanuit één app kan bedienen!

Plus punten Verbeter punten
Compact, klein model Beetje jammer dat stroomadapter kabeltje niet ook antraciet/zwart is
Installatie en verbinden verliep prima Spraak vanaf de speaker is niet uit te schakelen, niet elke opdracht hoeft een bevesting in spraak. Bij opdracht lamp uit zien we al dat de lamp uitgaat.
Stem geluid van de speaker is duidelijk en goed te verstaan Bepaalde instellingen zijn lastig te vinden, zoals andere stem instellen. Volgens de handleiding is dit mogelijk, maar nog steeds niet kunnen vinden.
Spraakherkenning werkt goed Verder weg van de speaker af wordt spraakopdracht niet altijd goed opgepakt
Andere apparatuur, zoals Philips Hue, kan je ook direct vanuit de Google Home app bedienen

Advertentie