Home » Ons huis » Zolder

Zolder

Op zolder hebben we de bestaande verlichting slim gemaakt door gebruik te maken van draadloze stopcontact schakelaars en een bewegingsmelder van KlikAanKlikUit. 

Voor de veiligheid is ook een slimme draadloze rookmelder van Trust Smarthome bevestigd op zolder.

Verlichting draadloos bediend met afstandsbediening

Op de zolder hebben we een bureau lamp en een tweetal wandlampen aangesloten op KlikAanKlikUit. Hiervoor hebben we een KlikAanKlikUit startset met 3 draadloze stopcontact schakelaars, de set APC3-2300R gebruikt. De bediening van deze lampen doen we met de in de set meegeleverde KlikAanKlikUit afstandsbediening.

Wil je weten hoe wij de afstandsbediening hebben ingesteld in de app van KlikAanKlikUit?

  • Klik hier voor het toevoegen van een afstandsbediening in de App van KlikAanKlikUit.
  • Klik hier voor het instellen van de Aan en Uit knop op een kanaal (knop) van de afstandsbediening.
  • Klik hier voor het instellen van de Groep knop op de afstandsbediening. Met de Groep knop kan je bijvoorbeeld in één keer alle lampen in de woonkamer aan- en uitzetten.

Welke producten heb je hierbij nodig?


App


Bij rookalarm lampen aan én push bericht op je mobiel

Op zolder hebben we de nieuwe draadloze rookmelder, de ZSDR-850, van Trust SmartHome geplaatst.
Deze draadloze rookmelder is gekoppeld aan het KlikAanKlikUit systeem. Het voordeel hiervan is dat je de draadloze rookmelder op afstand kan beheren, zoals bijv. om de batterij status te checken. Ook kan je deze daarmee instellen dat als het rookalarm af gaat dat direct bepaalde verlichting aan gaat. En dat je een push bericht krijgt op je mobiel!

Wil je weten hoe wij de draadloze rookmelder hebben ingesteld?

  • Klik hier voor een stap-voor-stap uitleg hoe je de draadloze rookmelder aansluit en een push bericht instelt in de app van KlikAanKlikUit.
  • Klik hier voor het toevoegen van een regel in de app van KlikAanKlikUit om bij rookmelding ook direct bepaalde verlichting aan te zetten.

Welke producten heb je hierbij nodig?


App


Zolder hal lamp automatisch aan bij beweging na zonsondergang

In de zolderkamer hebben we een bewegingsmelder van KlikAanKlikUit, de AWST-6000, aan de muur bevestigd. Deze is zo ingesteld dat de bewegingsmelder overdag uitgeschakeld is en vanaf zonsondergang pas actief wordt. Op het moment dat er dan een beweging wordt gedetecteerd wordt de lamp in de hal van de zolder aangezet en na 5 minuten weer uitgezet. Zo weten we zeker dat onze zoon die op zolder slaapt nooit in het donker van de trap af gaat.

Wil je weten hoe je deze regels zelf in de App van KlikAanKlikUit kan toevoegen?
  • Klik hier voor het instellen van je bewegingsmelder om bij beweging de lampen aan en uit te schakelen.
  • Klik hier voor het overdag uitschakelen van je bewegingsmelder.

Welke producten heb je hiervoor nodig?


App


Draadloze signaalversterker op zolder

De draadloze stopcontact schakelaars en de bewegingsmelder van KlikAanKlikUit op zolder sturen we centraal aan vanuit de het centrale systeem van KlikAanKlikUit, het ICS-2000 Internet Control Station. Dit doen we centraal omdat we daarmee de aansturing kunnen doen vanuit de app van KlikAanKlikUit. En zo kunnen we makkelijker het overzicht houden welke regels we hebben toegepast om de verlichting op zolder aan te sturen.

We merkten echter dat niet de lampen en bewegingsmelder op zolder niet altijd goed reageerden op de aansturing vanuit het centrale systeem wat beneden in de hal is geplaats. De afstand en het vele beton ertussen zorgden toch voor een aanzienlijk signaal verlies.


Gelukkig heeft KlikAanKlikUit hiervoor een oplossing: de AEX-701 draadloze signaalversterker!
En we moeten zeggen, een enorme verbetering. De aansturing vanuit het centrale systeem in de hal verloopt nu vlekkeloos, de lampen en bewegingsmelder reageren nu direct en zoals het hoort. Ook bij de wat uitgebreidere aansturing met meerdere opdrachten tegelijk werkt het nu goed.

Welke producten heb je hiervoor nodig?