Home » Ons huis » Zolder

Zolder

Snel naar op deze pagina:Op zolder hebben we de bestaande verlichting slim gemaakt door gebruik te maken van draadloze stopcontact schakelaars en een bewegingsmelder van KlikAanKlikUit. Voor de veiligheid is ook een slimme draadloze rookmelder van Trust Smart Home bevestigd op zolder.

Verlichting draadloos bediend met stopcontact schakelaars en een afstandsbediening

Op de zolder hebben we een bureau lamp en een tweetal wandlampen aangesloten op KlikAanKlikUit. Hiervoor hebben we een KlikAanKlikUit startset met 3 draadloze stopcontact schakelaars, de set APC3-2300R gebruikt. De bediening van deze lampen kunnen we doen we met de in de set meegeleverde KlikAanKlikUit afstandsbediening.

Wil je weten hoe je een KlikAanKlikUit afstandsbediening toevoegt in de app van KlikAanKlikUit?

Wil je weten hoe je de Aan en Uit knop van een KlikAanKlikUit afstandsbediening instelt in de app van KlikAanKlikUit?

Wil je weten hoe je de Groep knop van een KlikAanKlikUit afstandsbediening instelt in de app van KlikAanKlikUit?

1. KlikAanKlikUit Internet Control Station + app

2. KlikAanKlikUit Startset - 3 schakelaarsBij rookalarm lampen aan én push bericht op je mobiel

Op zolder hebben we de nieuwe draadloze rookmelder, de ZSDR-850, van Trust Smart Home geplaatst.
Deze draadloze rookmelder is gekoppeld aan het KlikAanKlikUit systeem. Het voordeel hiervan is dat je de draadloze rookmelder op afstand kan beheren, zoals bijv. om de batterij status te checken. Ook kan je deze daarmee instellen dat als het rookalarm af gaat dat direct bepaalde verlichting aan gaat, mits het donker is uiteraard. En dat je een push bericht krijgt op je mobiel!

 

Wil je weten hoe je een draadloze rookmelder toevoegt en ook een push bericht bij rookmelding instelt in de app van KlikAanKlikUit?

Wil je weten hoe je een draadloze rookmelder instelt om bij rookmelding ook direct bepaalde verlichting aan te zetten, mits het donker is?

1. KlikAanKlikUit Internet Control Station + app

2. Trust Smart Home draadloze rookmelderZolder hal lamp automatisch aan bij beweging na zonsondergang

In de zolderkamer hebben we ook een draadloze bewegingsmelder van KlikAanKlikUit, de AWST-6000, aan de muur bevestigd. Deze is zo ingesteld dat de bewegingsmelder overdag uitgeschakeld is en vanaf zonsondergang pas actief wordt. Op het moment dat er dan een beweging wordt gedetecteerd wordt de lamp in de hal van de zolder aangezet en na 5 minuten weer uitgezet. Zo weten we zeker dat onze zoon die op zolder slaapt nooit in het donker van de trap af gaat.

Wil je weten hoe je een KlikAanKlikUit bewegingsmelder instelt om bij beweging gedetecteerd de lampen aan te zetten, maar alleen als het donker is (oftewel tussen zonsondergang en zonsopkomst)?

En om de lampen ook vanzelf weer uit te laten gaan bij geen beweging meer dien je een tweede regel aan te maken in de app van KlikAanKlikUit.

1. KlikAanKlikUit Internet Control Station + app

2. KlikAanKlikUit draadloze bewegingsmelderDraadloze signaalversterker

De draadloze stopcontact schakelaars en de bewegingsmelder van KlikAanKlikUit op zolder sturen we centraal aan vanuit de het centrale systeem van KlikAanKlikUit, het ICS-2000 Internet Control Station. Dit doen we centraal omdat we daarmee de aansturing kunnen doen vanuit de app van KlikAanKlikUit. En zo kunnen we makkelijker het overzicht houden welke regels we hebben toegepast om de verlichting op zolder aan te sturen.

We merkten echter dat niet de lampen en bewegingsmelder op zolder niet altijd goed reageerden op de aansturing vanuit het centrale systeem wat beneden in de hal is geplaats. De afstand en het vele beton ertussen zorgden toch voor een aanzienlijk signaal verlies.


Gelukkig heeft KlikAanKlikUit hiervoor een oplossing: de AEX-701 draadloze signaalversterker!
En we moeten zeggen, een enorme verbetering. De aansturing vanuit het centrale systeem in de hal verloopt nu vlekkeloos, de lampen en bewegingsmelder reageren nu direct en zoals het hoort. Ook bij de wat uitgebreidere aansturing met meerdere opdrachten tegelijk werkt het nu goed.

1. KlikAanKlikUit draadloze signaalversterker