Home » Ons huis » Woonkamer » KlikAanKlikUit

Woonkamer - KlikAanKlikUit

Naast de lampen van Philips Hue hebben we ook nog andere lampen in de woonkamer. En deze worden automatisch bediend met diverse draadloze ontvangers van KlikAanKlikUit. In de app van KlikAanKlikUit hebben we diverse regels opgezet waarmee deze verlichting automatisch wordt geregeld.

Verlichting automatisch aan een half uur vóór zonsondergang

Voor de verlichting in de woonkamer willen we dat de lampen aangaan een half uur vóór zonsondergang / net voordat het buiten schemer donker wordt, zodat we niet in een schemer donkere kamer komen te zitten. Het mooie van de KlikAanKlikUit app is dat je dit gemakkelijk met een regel kan instellen. Voor het schakelen van de lampen gebruiken wij de draadloze stopcontact schakelaars, de ACD-200, van KlikAanKlikUit.

 

 

Wil je weten hoe je deze regel zelf in de App van KlikAanKlikUit kan toevoegen?

 • Klik hier voor het instellen dat de verlichting aan gaat een half uur voor zonsondergang. 

Sommige lampen in de woonkamer s'avonds eerder uit

In de woonkamer hebben we redelijk veel kleine sfeerlampen. Een aantal van deze lampen willen we s'avonds eerder uitschakelen dan dat we naar bed gaan. Dit eerder uitschakelen kan je in de KlikAanKlikUit app instellen met een regel.

 

Wil je weten hoe je deze regel zelf in de App van KlikAanKlikUit kan toevoegen?

 • Klik hier voor het instellen dat sommige lampen eerder uit gaan.

 

Welke producten heb je hierbij nodig?


App


Met een slimme wandschakelaar meer doen dan alleen lampen bedienen

Van KlikAanKlikUit hebben we in de woonkamer ook een draadloze wandschakelaar van KlikAanKlikUit, de AWST-8800. Voordeel van deze wandschakelaar is dat je deze overal kan bevestigen waar je maar wilt, draadloos dus geen gedoe met draden en elektriciteit!
Normaal gesproken gebruik je de wandschakelaar om lampen mee aan of uit te schakelen. Voor het uitschakelen van lampen doen wij dat ook, maar wij gebruiken de wandschakelaar voor meer.

De draadloze wandschakelaar gebruiken wij voor:

 • Uit knop: de Uit knop gebruiken we alleen s'avonds als we naar bed gaan. Na klikken op de Uit knop worden de lampen in de woonkamer en keuken uitgezet. Het beveiligingssysteem van KlikAanKlikUit (de ALSET-2000) wordt ingeschakeld. En boven in onze slaapkamer wordt de verlichting alvast gedimd aangezet.
 • Aan knop: de Aan knop gebruiken we niet om de verlichting in de woonkamer mee aan te zetten, dat gebeurt automatisch. Maar de Aan knop gebruiken we om het beveiligingssysteem van KlikAanKlikUit mee uit te schakelen. En dan ook alleen in het weekend omdat we in het weekend op wisselende tijden in de ochtend beneden komen. Na klikken op de Aan knop wordt het beveiligingssysteem van KlikAanKlikUit uitgeschakeld. En als bevestiging dat het alarm is uitgezet knippert de lamp in de hal 2 maal.

Wil je weten hoe je deze regels zelf in de App van KlikAanKlikUit kan toevoegen?

 • Klik hier voor het instellen van de Uit knop op je wandschakelaar.
 • Klik hier voor het instellen van de Aan knop op je wandschakelaar.


Welke producten heb je hierbij nodig?


App


Lampen met afstandsbediening bedienen

Soms wil je een lamp aanzetten zonder je mobiel te gebruiken (of zoeken wat ons vaak gebeurt). Dat kan bijvoorbeeld met de losse afstandsbedieningen van KlikAanKlikUit. In de woonkamer gebruiken wij een afstandsbediening van KlikAanKlikUit, de AYCT-102, waarmee je tot 16 draadloze ontvangers kan bedienen. De afstandsbediening kan je configureren door handmatig een ontvanger en afstandsbediening met elkaar te koppelen. Maar dat is erg fysiek en soms ook lastig als de ontvanger op een lastige plek zit. Veel makkelijker is het om de afstandsbediening te configureren vanuit de App van KlikAanKlikUit. Bijkomend voordeel is dat je dan ook veel meer functies aan een knop kan toevoegen, zoals makkelijk meerdere lampen aan/uit zetten, lamp aan en na een paar minuten automatisch weer uit, beveiligingssysteem aanzetten etc...

Wil je weten hoe je deze regels zelf in de App van KlikAanKlikUit kan toevoegen?

 • Klik hier voor het toevoegen van een afstandsbediening in de App van KlikAanKlikUit.
 • Klik hier voor het instellen van de Aan en Uit knop op een kanaal (knop) van de afstandsbediening.
 • Klik hier voor het instellen van de Groep knop op de afstandsbediening. Met de Groep knop kan je bijvoorbeeld in één keer alle lampen in de woonkamer aan- en uitzetten.

Welke producten heb je hierbij nodig?


App


Ook is het mogelijk om de draadloze schakelaars te bedienen met de afstandsbediening als je géén Internet Controle Station (ICS-2000) van KlikAanKlikUit hebt. De afstandsbediening en de draadloze schakelaars koppel je dan rechtstreeks met elkaar. Per Aan/Uit knop koppel je 1 draadloze schakelaar, met een maximum van 16 draadloze schakelaars. Ook kan je met de Groep knop op de afstandsbediening meerdere draadloze schakelaars koppelen, waardoor je met 1 druk op de knop meerdere draadloze schakelaars bedienen.

In de bij de afstandsbediening meegeleverde handleiding staat beschreven hoe het koppelen werkt.

Welke producten heb je hierbij nodig?Met de WIFI IP camera  op afstand je huis in de gaten houden

In de woonkamer hebben we ook een WIFI IP Camera van KlikAanKlikUit geplaatst. Met deze IP camera kan je op afstand je huis in de gaten houden. Ook kan je een push bericht ontvangen op je mobiel op het moment dat de IP camere een beweging detecteert. Wil je dat de camera de beelden opslaat, plaats dan een SD kaartje in de camera.

We hebben de IP camera al een tijd in gebruik en deze werkt erg goed. Soms duurt het even om op afstand verbinding te maken, maar de kwaliteit van het beeld en de camera detectie zijn erg goed. Ook het push bericht bij beweging gedetecteerd komt snel aan op je mobiel. Een puntje van verbetering zou zijn de spraak. Om te kunnen praten en te horen wat de ander zegt dien je telkens tussen 2 knoppen te wisselen. Hierdoor mis je vaak het begin van  het antwoord van degene die wat terug zegt.

 

Wil je weten hoe je deze regel zelf in de App van KlikAanKlikUit kan toevoegen?

 • Klik hier voor het instellen van de WIFI IP Camera om een push bericht te ontvangen bij beweging gedetecteerd.

Welke producten heb je hierbij nodig?


App


Naar bed, alle stand-by apparatuur uit

In de woonkamer hebben we veel apparatuur wat na uitzetten in stand-by modus blijft staan. De tv en alle randapparatuur, maar ook de computer, printer, etc. Behalve dat dit sluipenergie kost, vinden we het ook niet prettig om alles in stand-by modus te laten aanstaan. Om deze twee redenen hebben we de nieuwe KlikAanKlikUit compacte draadloze stopcontact schakelaar, de APC3-2300R, gebruikt om de stroom van deze apparatuur af te halen. Deze draadloze schakelaar plaats je tussen de wand stekkerdoos en de losse stekkerdoos waarop je je apparatuur hebt aangesloten.

 

De draadloze stopcontact schakelaars schakelen we niet handmatig aan of uit, maar hiervoor hebben we een regel aangemaakt in de app van KlikAanKlikUit. Op het moment dat we in de avond naar bed gaan drukken we op de UIT knop van de KlikAanKlikUit wandschakelaar in de woonkamer, waarna o.a. automatisch de draadloze schakelaar wordt uit geschakeld. Als we in 's ochtend beneden komen dan drukken we op de AAN knop van de KlikAanKlikUit wandschakelaar en de draadloze schakelaar wordt weer in geschakeld.

 

Wil je weten hoe je deze regels zelf in de App van KlikAanKlikUit kan toevoegen?

 • Klik hier voor het instellen van stand-by apparatuur uit op de Uit knop op je wandschakelaar.
 • Klik hier voor het instellen van  stand-by apparatuur aan op de Aan knop op je wandschakelaar.

Welke producten heb je hierbij nodig?


App