Home » Ons huis » Slaapkamer

Slaapkamer

De verlichting in de slaapkamer hebben we slim gemaakt met de slimme LED lampen van Trust Smart Home. De bestaande verlichting op de kledingkast bedienen we draadloos met een draadloze stopcontact schakelaar van KlikAanKlikUit.

Slimme verlichting met de lampen van Trust Smart Home

Op de nachtkastjes naast ons bed hebben we de 2 gloeilampen vervangen door 2 ZLED-RGB9 Dimbare LED lampen van Trust Smart Home. Met deze 2 slimme LED lampen kan je elke kleur instellen die je maar wilt. Van wit, sfeervol warm geel tot elk mogelijke kleur die je maar mooi vindt. En ook de sterkte is instelbaar, van gedimd licht tot heel vel licht.

De LED lampen van Trust Smart Home zijn alleen draadloos te bedienen nadat deze zijn gekoppeld aan de Internet Control Station (of Zigbee Control Station) van KlikAanKlikUit. De bediening van de lampen doe je met de app van KlikAanKlikUit of met een Trust Smart Home afstandsbediening.

 

Wil je weten hoe je een LED lamp van Trust Smart Home toevoegt in de app van KlikAanKlikUit?

1. KlikAanKlikUit Internet Control Station + app

2. Trust Smart Home Dimbare LED lampenNaast KlikAanKlikUit ook Philips Hue in huis?

Heb je, net als wij, thuis ook Philips Hue verlichting?
Dan kan het soms beter zijn om deze dimbare LED lampen van Trust Smart Home niet te koppelen aan de Internet Control Station van KlikAanKlikUit. Maar om deze te koppelen aan de bridge van Phillips Hue. Dit was bij ons ook het geval. Omdat deze LED lampen ook communiceren via Zigbee, hetzelfde protocol als Philips Hue, gaf dit problemen met signaal en verbinden. De lampen hadden nauwelijks bereik met het centrale systeem van KlikAanKlikUit en stonden meestal in de app als offline. Dit probleem was als sneeuw onder de zon verdwenen nadat wij de lampen aan de bridge van Philips Hue hadden gekoppeld. Beide lampen zijn nu constant goed bereikbaar en reageren direct op elk signaal vanuit de bridge van Philips Hue. Dit goed bereikbaar komt ook door dat ZigBee lampen elkaar signaal versterken (mesh networking heet dit), mits deze in dezelfde omgeving zijn gekoppeld.s' Avond naar bed, verlichting in de slaapkamer al gedimd aan

Op het moment dat wij naar boven gaan om te slapen worden de lampen in de slaapkamer al gedimd aan gezet. Hiervoor gebruiken wij de app van Olisto. In de app van Olisto hebben wij een Now knop aangemaakt. Met deze Now knop kan je rechtstreeks vanaf het startscherm van je smartphone een triggie (regel) starten, zonder dat je een app hoeft te openen. Reuze handig!


Door te drukken op deze Now knop worden diverse acties getriggerd. Zo worden alle lampen in de woonkamer en keuken uitgeschakeld, wordt het alarm en de IP camera's ingeschakeld en wordt boven in de slaapkamer de verlichting al gedimd aangezet.

 

Wil je weten hoe je een widget knop aanmaakt in de app van Olisto?Bestaande verlichting ook slim gemaakt

In de slaapkamer is de verlichting bovenop de kledingkast gekoppeld aan het KlikAanKlikUit systeem. Hiervoor hebben we 1 KlikAanKlikUit draadloze stopcontact ontvanger, de ACD-300,  gebruikt. Deze ontvanger hebben we via de app van KlikAanKlikUit gekoppeld aan de KlikAanKlikUit draadloze wandschakelaar in de woonkamer. Terwijl je 's avonds beneden in de woonkamer de verlichting uit doet, wordt het beveiligingssysteem aangezet en wordt boven de verlichting van de slaapkamer gedimd aangezet. Erg handig!  

Wil je weten hoe je de Aan knop van de draadloze wandschakelaar instelt in de app van KlikAanKlikUit?

Wil je weten hoe je de Uit knop van de draadloze wandschakelaar instelt in de app van KlikAanKlikUit?

1. KlikAanKlikUit Internet Control Station + app

2. KlikAanKlikUit Schakelaar dimmer

3. KlikAanKlikUit opbouwschakelaarVerlichting en alarmsysteem ook handmatig te bedienen

Op ons nachtkastje liggen 2 afstandsbedieningen: de afstandsbediening van KlikAanKlikUit, de AYCT-102, voor het aan/uit schakelen van de lampen en de afstandsbediening voor het alarmsysteem van KlikAanKlikUit, de ALKCT-2000 . De afstandsbediening voor de lampen gebruiken we om de bed lampen mee uit te schakelen. De afstandsbediening voor het beveiligingssysteem gebruiken we eigenlijk nooit. Deze ligt er mocht s'nachts het alarm af gaan en je wilt deze snel uitschakelen. Maar dat is (gelukkig) nog nooit gebeurd.

1. KlikAanKlikUit afstandsbediening voor verlichting

2. KlikAanKlikUit afstandsbediening voor verlichting

3. KlikAanKlikUit afstandsbediening voor alarmsysteem