Hal - de centrale plek van het huis

De hal is bij ons de centrale plek van onze thuis automatisering. De ideale plek voor de basis systemen van KlikAanKlikUit, het Internet Control Station en  van Philips Hue, de Bridge. Beide zijn gemonteerd in de meterkast in de buurt van de router. Voordeel is dat beide daardoor bekabeld op het netwerk aangesloten kunnen worden. En niet op WIFI, wat soms minder stabiel is.

Beveiligingssysteem

In de hal is ook het beveiligingssysteem van KlikAanKlikUit, de ALSET-2000, geplaatst. De standaard set van dit beveiligingssysteem bestaat uit een centrale sirene, een bewegingsmelder, een deurcontact en een afstandsbediening.

Je huis beveiligen op de manier die jij wilt

Je huis beveiligen met dit KlikAanKlikUit systeem kan je doen op de manier die jij wilt. Van eenvoudig tot uitgebreid, tot zelfs nog uitgebreider!
Wij hebben dit zo uitgebreid mogelijk gedaan, maar mocht je voor eenvoudig willen kiezen dan is dat net zo goed. Ook kan je eenvoudig beginnen en later alsnog uitbreiden.


A - Eenvoudig

Plaats de sirene op een centrale plek in je huis, monteer de sensoren in de kamer(s), en schakel het beveiligingssysteem aan of uit met de afstandsbediening.

Kenmerken:

 • Eenvoudige installatie, geen app nodig
 • Voor een laag instapbedrag al een veilig huis
 • Met de standaard set beveilig je 1 kamer en 1 deur
 • Afstandsbediening en sensoren koppel je aan de sirene

Dit eenvoudig beveiligingssysteem koop je zo bij Bol.com:

Standaard set om je huis mee te beveiligen!

B - Uitgebreid

Koppel het beveiligingssysteem en de sensoren aan het Internet Control Station van KlikAanKlikUit en schakel het beveiligingssysteem aan of uit vanuit de app, met een afstandsbediening of automatisch op vaste tijden.

Kenmerken:

 • Uitgebreide installatie, app nodig
 • Voor meer budget, meer mogelijkheden
 • Beveilig meerdere kamers en deuren
 • Sirene, afstandsbediening en sensoren koppel je aan de app van KlikAanKlikUit

Dit uitgebreide beveiligingssysteem koop je zo bij Bol.com:

Beveilig meerdere kamers, bedien vanuit de app en ontvang pushberichten.

C - Nog uitgebreider

Link de app van Olisto aan het Internet Control Station van KlikAanKlikUit en schakel het beveiligingssysteem aan of uit op basis van locatie. Monitor je huis op afstand met de IP Wifi Camera.

Kenmerken:

 • Uitgebreide installatie, ook app van Olisto nodig
 • App van Olisto is gratis
 • Beveilig meerdere kamers en deuren en monitor je huis op afstand
 • Beveiligingsset en IP Camera koppel je aan de app van KlikAanKlikUit 

Uitbreiding met een KlikAanKlikUit IP camera koop je zo bij Bol.com:

IP camera om op afstand toezicht te houden op je huis.

Hoe hebben wij ons huis beveiligd?

Wij hebben ons huis beveiligd met Nog uitgebreider:

 • KlikAanKlikUit - standaard set beveiligingssysteem
 • KlikAanKlikUit - Internet Control Station, app, extra kamer- en deursensoren, IP Camera
 • Olisto - app

Beveiliging in- en uitschakelen

Om het alarmsysteem in- of uit te schakelen gebruiken wij een KlikAanKlikUit draadloze wandschakelaar, de AWST-8800, in de woonkamer. Deze wandschakelaar communiceert via het Internet Control Systeem van KlikAanKlikUit met het beveiligingssysteem.

Met de wandschakelaar gebruiken we de UIT knop om s'avonds de woonkamer verlichting uit te schakelen en het beveiligingssysteem in te schakelen. Met de AAN knop van de woonschakelaar kan het beveiligingssysteem weer worden uitgeschakeld.

 

Wil je weten hoe je de Aan knop van de wandschakelaar instelt in de app van KlikAanKlikUit?

Wil je weten hoe je de Uit knop van de wandschakelaar instelt in de app van KlikAanKlikUit?

1. KlikAanKlikUit Draadloos Alarmsysteem

2. App

3. KlikAanKlikUit draadloze opbouwschakelaarBeveiligingssysteem: twee weg communicatie

Het mooie van het KlikAanKlikUit beveiligingssysteem is dat het een twee weg communicatie heeft. In de app zie je de actuele status van alle aangesloten apparaten:

 • indicatie apparaat actief of niet actief
 • indicatie batterij status indien batterij bijna leeg
 • indicatie deur open bij inschakelen van het alarm
 • bij alarmmelding ook zichtbaar bij welke sensor de alarmmelding is

 

Bewegingssensor ALMDT-2000

Actuele status van de apparaten zichtbaar in de app.

Indicatie batterij bijna leeg

Indicatie deur opens' Nachts bij alarmmelding meteen verlichting aan in huis

Een ander voordeel van het koppelen van het beveiligingssysteem aan het Internet Control Station is dat je ook verlichting kan inschakelen bij een alarmmelding.
Mocht 's nachts het alarm afgaan, dan is het wel zo prettig dat meteen alle hoofd verlichting aan gaat. Ook schrikt dat een eventuele inbreker af. Bij ons hebben we dit zo ingesteld dat de lampen in meerdere vertrekken meteen aangaan.

 

Wil je weten hoe je in de app van KlikAanKlikUit instelt dat bij alarmmelding direct de verlichting aan gaat?

Contactsensor ALMST-2000

 
 
1. KlikAanKlikUit Draadloos Alarmsysteem

2. App

3. KlikAanKlikUit StartersetBeveiligingssysteem aan, dan ook WIFI IP Camera aan

Het beveiligingssysteem van KlikAanKlikUit en de WIFI IP Camera van KlikAanKlikUit zijn twee los staande systemen. Echter met een handigheidje is het toch mogelijk om beide aan elkaar te koppelen. Wat wij wilden is dat als het beveiligingssysteem aan staat dat de WIFI IP Camera van KlikAanKlikUit juist dan aan staat én alleen opnames maakt op het moment dat er in de kamer ook echt beweging wordt gedetecteerd.

 

Hoe kan je dit doen?

Stap 1 is de WIFI IP Camera instellen dat deze opnames maakt op het moment dat er in de kamer beweging wordt gedetecteerd.

 

Wil je weten hoe je de KlikAanKlikUit WIFI IP camera instelt op opnames maken op het moment dat er beweging wordt gedetecteerd?

Stap 2 is de WIFI IP Camera niet rechtstreeks in het stopcontact doen, maar de WIFI IP Camera via een draadloze stopcontact schakelaar (géén dimmer!) van KlikAanKlikUit in het stopcontact doen. Hierdoor kan je de WIFI IP Camera op bepaalde momenten aan- of uitschakelen. Bijvoorbeeld overdag als je thuis bent laat je de WIFI IP camera uitgeschakeld. Maar als je van huis gaat en het beveiligingssysteem wordt ingeschakeld dat je de WIFI IP Camera ook meteen inschakelt. En omdat je in stap 1 de WIFI IP camera hebt ingesteld om niet continue opnames te maken, maar alleen bij beweging, worden er alleen opnames gemaakt op het moment dat er in de kamer ook echt beweging wordt gedetecteerd. Ideaal! 

1. KlikAanKlikuit Draadloos Alarmsysteem

2. App

3. KlikAanKlikUit Startset

4. KlikAanKlikUit IP CameraBeveiligingssysteem aan bij verlaten van het huis

Ook laten we het beveiligingssysteem in- en uitschakelen op basis van geofencing: op het moment dat we ons huis verlaten wordt het beveiligingssysteem automatisch ingeschakeld. Komen we weer thuis, wordt het beveiligingssysteem uitgeschakeld. Ideaal! 

Voor geofencing gebruiken we de app van Olisto (voorheen Triggi) dat op onze mobiele telefoons is geïnstalleerd. Voordeel van de app van Olisto (ten opzichte van KlikAanKlikUit en Philips Hue app) is dat je met Olisto meerdere automatiseringssystemen (KlikAanKlikUit, Philips Hue, Toon, etc.) en/of omstandigheden (locatie, weer, etc) met elkaar kan koppelen.

 

Wil je weten hoe je in de app van Olisto instelt dat het beveiligingssysteem wordt ingeschakeld bij verlaten van het huis?

Wil je weten hoe je in de app van Olisto instelt dat het beveiligingssysteem wordt uitgeschakeld bij terugkomst in het huis?

1. KlikAanKlikUit Draadloos Alarmsysteem

2. App

3. App van OlistoEnergieverbruik monitoren vanuit de KlikAanKlikUit app

Met de app van KlikAanKlikUit is het mogelijk om je energieverbruik in huis te monitoren. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een slimme energiemeter en een P1 kabeltje vanaf de energiemeter naar je Internet Control Station van KlikAanKlikUit. Het P1 kabeltje hoef je niet apart te kopen, deze wordt standaard meegeleverd bij het Internet Control Station van KlikAanKlikUit, de ICS-2000.

In de app van KlikAanKlikUit kan je zien wat je op dit moment verbruikt, inclusief de actuele meterstanden. Handig als je tussentijds de meterstanden wilt bekijken dan hoef je niet meer de meterkast te openen!

Heb je zonnepanelen, dan zie je hier ook hoeveel stroomproductie deze opleveren.

Ook is er een verbruikshistorie, met een handig overzicht per dag, week en maand.

1. KlikAanKlikUit Internet Control Station + app

2. Slimme meter