Home » Ons huis » De basis » Dagelijkse activiteiten

Dagelijkse activiteiten automatiseren

Door naast routines ook je dagelijkse activiteiten en de acties die daarbij horen te automatiseren kan je je huis nog slimmer maken. Dagelijkse activiteiten als Opstaan in de ochtend, Naar bed gaan, etc. Om onze dagelijkse activiteiten te automatiseren gebruiken wij de app van KlikAanKlikUit en soms ook de app van Olisto.

Scenes aanmaken in app van KlikAanKlikUit

De eerste stap is om voor een dagelijkse activiteit een scene aan te maken in de app van KlikAanKlikUit. Zie het plaatje hiernaast waarin wij scenes hebben aangemaakt voor diverse dagelijkse activiteiten zoals Opstaan in de ochtend, Naar bed gaan, Film kijken, etc..

Acties toevoegen aan scene

Per scene geef je aan welke acties je wilt dat dient te worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld voor onze scene "Opstaan in de ochtend" willen we dat beneden het alarm en de IP camera wordt uitgeschakeld, TV/Computer en randappatuur weer op stroom komt en dat bepaalde verlichting aangaat.

Scenes afspelen bij je dagelijkse activiteit

Een scene laten afspelen bij je dagelijkse activiteiten kan je doen op diverse manieren.

  • Dit kan je handmatig doen door in de app van KlikAanKlikUit te klikken op de Afspeelknop bij de scene. Dus als je in de ochtend opstaat open je de app van KlikAanKlikUit en klik je op de Afspeelknop bij de scene "Opstaan in de ochtend". Hiermee worden dan in een keer alle acties die onder deze scene staan uitgevoerd.


Vind je het openen van de app en handmatig starten van de scene omslachtig dan zijn er ook 2 andere manieren:

  • Als je dagelijkste activiteit op een vaste (werk)dag of dagen en/of op een vast tijdstip plaatsvindt, kan je een regel aanmaken in de App van KlikAanKlikUit om deze scene automatisch af te laten spelen op deze (werk)dag of dagen en/of op dat vaste tijdstip. 

  • Als je activiteit op variabele tijden plaatsvindt, kan je ook gebruik maken van de app van Olisto. Met de app van Olisto kan je een NOW button aanmaken waarmee je een handige Widget aanmaakt op je mobiel. Met deze widget  kan je direct vanaf het start scherm van je mobiel de scene opstarten. 
    Klik hier om te zien hoe je een NOW button aanmaakt in de app van Olisto.