Home » De basis

Je huis slim maken

Je huis slim maken doe je op de manier die jij wilt. Van eenvoudig tot uitgebreid, tot zelfs nog uitgebreider.

Wij hebben dit zo uitgebreid mogelijk gedaan, maar mocht je voor eenvoudig willen kiezen dan is dat net zo goed. Ook kan je eenvoudig beginnen en later alsnog uitbreiden.


A - Eenvoudig

Plaats een KlikAanKlikUit draadloze schakelaar tussen je bestaande lampen of andere apparatuur, zoals elektrische zonwering, en je kan deze met een afstandsbediening aan of uit schakelen.

 

Kenmerken:

 • Eenvoudige installatie, geen app nodig
 • Voor een laag bedrag al een slimme oplossing
 • KlikAanKlikUit zender en ontvanger(s) nodig
 • Zender en ontvanger(s) koppel je aan elkaar

Een eenvoudige startset koop je zo bij Bol.com:

>> Bedien je bestaande lampen met een afstandsbediening!

>> Alarmsysteem met afstandsbediening.

>> Bedien je tuinverlichting met een afstandsbediening!

B - Uitgebreid

Verbind de slimme lampen van Philips Hue met de brigde of koppel de draadloze schakelaars van KlikAanKlikUit aan het Control Station en bedien deze handmatig vanuit de app, met een afstandsbediening, sensor of automatisch op vaste tijden.

Kenmerken:

 • Uitgebreide installatie, app nodig
 • Voor meer budget meer mogelijkheden
 • Voor Philips Hue slimme lampen of KlikAanKlikUit schakelaars ook een bridge / control station nodig
 • Zenders, ontvangers en/of slimme lampen voeg je toe in de bijbehorende app en stel je in per kamer

Een uitgebreide startset koop je zo bij Bol.com:

>> Verlicht je woonkamer slim met Philips Hue!

>> Bedien het alarmsysteem vanuit de app en ontvang pushberichten.

>> Maak je woonkamer sfeervol in de kleuren die jij wilt!

C - Nog uitgebreider

Link de app van Olisto aan de bridge van Philips Hue en/of aan het Control Station van KlikAanKlikUit en stuur beide gecombineerd aan of automatiseer je huis op basis van bijv. locatie of weer.

 

Kenmerken:

 • Uitgebreide installatie, ook app van Olisto nodig
 • App van Olisto is gratis
 • App van Olisto link je aan de bridge van Philips Hue en/of aan het Control Station van KlikAanKlikUit
 • Met Olisto triggs maak je huis nog slimmer op basis van bijvoorbeeld locatie, weer, Facebook, etc...

Van eenvoudig naar uitgebreid

Begin je eenvoudig, bijv. met een aantal losse KlikAanKlikUit draadloze schakelaars, en wil je meer mogelijkheden of wil je deze ook vanaf je smartphone bedienen? Dan hoef je alleen nog de centrale hub van KlikAanKlikUit te kopen, het ICS-2000 Internet Control Station.

Het ICS-2000 Internet Control Station van KlikAanKlikUit koop je zo bij Bol.com:

Wat gebruiken wij in ons slimme huis?

In ons slimme huis maken wij gebruik van Nog uitgebreider:

 • Philips Hue - Bridge, App, Slimme verlichting en Hue Dimmer
 • KlikAanKlikUit - Internet Control Station, App, slimme zenders, schakelaars, alarmsysteem en verlichting
 • Olisto - App

Philips Hue - Bridge

Voor de slimme verlichting in onze woonkamer gebruiken wij Philips Hue.

De Philips Hue lampen worden aangestuurd vanuit een eigen centrale basis systeem, de Philips Hue Bridge. Het is mogelijk om de Philips Hue lampen ook vanuit het KlikAanKlikUit systeem aan te sturen. Maar daar hebben we niet voor gekozen, omdat de Philips Hue Bridge dan niet meer is te gebruiken en de bridge is nodig voor onze Philips TV met Ambilight. Wat trouwens spectaculaire verlichting geeft!

KlikAanKlikUit - Internet Control Station

Het merendeel van de bestaande lampen in ons huis zijn aangesloten op het KlikAanKlikUit systeem. Deze zijn aangesloten met losse KlikAanKlikUit draadloze stopcontact ontvangers, maar ook met inbouw ontvangersAl deze ontvangers worden aangestuurd vanuit het centrale basis systeem van KlikAanKlikUit: het Internet Control Station, de ICS-2000Het Internet Control Station configureer je op je smartphone via de App van KlikAanKlikUit. Na configuratie kan je vanuit de App je lampen bedienen, handmatig maar ook geautomatiseerd met regels, scenes of gecombineerd met andere KlikAanKlikUit zenders.

 

Het configureren in de App gaat vrij eenvoudig. Je geeft eerst aan welke kamers je hebt en per kamer voeg je je KlikAanKlikUit lampen en producten toe. Met scenes en regels kan je het geheel nog verder automatiseren. Bijvoorbeeld met vaste tijden, zons op-of ondergang, op beweging, etc...

App van Olisto

Naast de app van Philips Hue en KlikAanKlikUit gebruiken we ook de app van Olisto. De app van Olisto gebruiken wij voor:

 • Hiermee combineren en bedienen we onze Philips Hue en KlikAanKlikUit verlichting en schakelaars vanuit één app!
 • Met de app van Olisto hebben we widgets aangemaakt voor op onze mobiel. Met een widget kan je je verlichting bedienen vanaf je mobiel zonder eerst een app te hoeven openen.
 • Ons huis nog slimmer gemaakt door ook op basis van locatie (thuis of niet thuis) en weer (zon of geen zon) onze slimme apparaten aan te sturen. Zo gaat onze zonwering vanzelf naar beneden bij zonnig weer en weer omhoog bij regen of zonsondergang.

Ook dagelijkse activiteiten kan je automatiseren

Je huis slim maken met slimme verlichtingen en apparaten is al geweldig. Maar het kan nog een stapje mooier als je ook je dagelijkse activiteiten en de acties die daarbij horen gaat automatiseren. Bijvoorbeeld als we in de ochtend opstaan dan willen we dat het alarm uit gaat, IP camera uitgaat, TV en randapparatuur weer op stroom gaat en dat beneden bepaalde verlichting aan gaat. Acties die je normaal gesproken handmatig doet, maar nu slim kan doen met één druk op een knop.