Dat is handig, je lampen op de trap of in de hal boven vanzelf aan bij beweging

Gepubliceerd op 21 september 2020 om 21:01

Herken je dit? Je loopt de trap op naar boven, maar in de hal boven en op de trap is het donker.

Hoe prettig en handig zou het zijn als de lampen op de trap of in de hal boven vanzelf inschakelen bij het naar boven gaan?

Wij hebben voor jou de oplossing! Combineer een Philips Hue slimme lamp en een Philips Hue bewegingssensor met elkaar en je hebt het zo geregeld!

Hoe werkt het?


Stap 1

Plaats een slimme lamp van Philips Hue in het trappenhuis of in de hal boven, bijvoorbeeld een slimme plafond- of wandlamp. Heb je al een plafond- of wandlamp, vervang dan de losse fitting lampen in de lamp met slimme fitting lampen. De slimme lampen van Philips Hue geven niet alleen een fantastische licht. Maar zijn ook nog eens energiezuinig en kant en klaar, dus zo uit de verpakking te gebruiken.

Stap 2

Om je slimme lampen vanzelf aan te laten gaan bij beweging heeft Philips Hue een ideale oplossing: de Hue bewegingssensor. Behalve dat je deze bewegingssensor heel precies is in kunt stellen wanneer je lampen moeten inschakelen (bijvoorbeeld alleen in de avond of nacht) kun je deze bewegingssensor ook instellen op welke lichtsterkte en sfeer je de lamp wilt inschakelen. Zo wil je misschien in de avond helder en feller licht, terwijl  je in de nacht juist een gedimd licht wilt hebben. 

Stap 3

Als laatste stap verbind je zowel de slimme Hue lamp als de Hue bewegingssensor met de Philips Hue bridge. Dit doe je vanuit de Hue app op je mobiele telefoon. Na het verbinden stel je de slimme (plafond)lamp en de Hue bewegingssensor in naar wens. Ook dit doe je heel makkelijk vanuit de Hue-app op je mobiele telefoon.

Welke producten heb je hiervoor nodig?


In totaal heb je 3 producten nodig! Een Philips Hue slimme lamp naar keuze, bijvoorbeeld een Hue plafond- of wandlamp. Een Philips Hue draadloze bewegingssensor om je slimme lamp vanzelf te laten inschakelen bij een beweging gedetecteerd. En een Philips Hue bridge voor de draadloze verbinding.

Nooit meer vergeten je lamp uit te schakelen
Ziet de Hue bewegingssensor dat er geen beweging meer wordt gedetecteerd, dan schakelt de bewegingssensor vanzelf je slimme lamp (en) uit. Vergeten om je lampen uit te schakelen is echt verleden tijd!

Philips Hue slimme lamp (bijv. deze Hue Runner plafondlamp)

Philips Hue bewegingssensor voor draadloos inschakelen van lampen

Philips Hue bridge voor de draadloze verbinding

Kies hier je slimme lamp van Philips Hue. De keuze is groot!

Philips Hue heeft een uitgebreid assortiment van slimme lampen. Van een losse slimme fitting lamp met een E27, E14 of GU 10 fitting, een starterskit met meerdere slimme fitting lampen,  tot een kant en klare slimme plafond- of wandlamp. Hieronder kun je zien welke slimme lampen van Philips Hue je kunt gebruiken voor dit voorbeeld. De keuze is groot!

Reactie plaatsen

Reacties

Erik
een jaar geleden

Ik heb een vraag over de plafond lamp van hue .
Werkt deze ook met een beweging sensor van hue?
Zo ja alle types??