Slimme apparaten, doe je updates !

Gepubliceerd op 15 februari 2020 om 11:15

We hebben steeds meer slimme apparaten in ons huis. Al deze slimme apparaten zijn verbonden met je WIFI thuis.

Uiteraard wil je dat dit veilig is en blijft, niet dat anderen ongewenst met je meekijken, je apparaten overnemen of zelfs je privé gegevens overnemen. Regelmatig updaten van je slimme apparaten is daarom erg belangrijk.

Op de website Veilig Internetten vind je alle informatie over wat je zelf kan doen om je slimme apparaten veilig te houden.

 

Onze extra tip is om ook altijd te kiezen voor slimme producten van de grotere gerenommeerde merken en dan ook die producten die niet rechtstreeks zijn verbonden met het internet of met de Bluetooth van je mobiele telefoon. Maar die verbonden zijn met het internet via een hub of ander centraal systeem. Die goedkopere Wifi camera of slimme lamp die je zonder hub zo kan aansluiten en gebruiken lijkt een interessante optie, maar wees bewust van de risico's die deze producten hebben.

Anderzijds is het net als je huis, hoe veilig je je huis ook maakt met de duurste sloten of alarmsystemen, als een inbreker binnen wil komen komt die toch binnen. Maar vaak haken ze af als ze zien als het goed beveiligd is en niet makkelijk zal zijn. En zo werkt het ook met slimme producten, hoe veiliger of moeilijker te hacken en over te nemen des te kleiner de risico's worden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.