Crownstone, slimme schakelaars met positiebepaling!

Gepubliceerd op 30 september 2018 om 09:34

De slimme schakelaars van Crownstone zijn niet zomaar slimme schakelaars,  maar zijn schakelaars met positiebepaling!

Soms komen wij, Ons slimme huis, een slim product tegen en denken van: Wow, dit is echt een gaaf product. En dat hadden wij met de slimme schakelaars van Crownstone! Lees deze blog en ontdek de 2.0 versie van de slimme schakelaars!

Een echte smarthome!

De meeste domotica systemen weten eigenlijk heel weinig over de bewoners van een huis. Een smartphone applicatie is eigenlijk slechts een veredelde afstandsbediening bijvoorbeeld. Idealiter zou een slim huis veel meer kunnen. Echter, dit kan niet zo maar. Daar zijn sensoren voor nodig. Crownstone is een systeem dat informatie over je aanwezigheid per kamer gebruikt door middel van positiebepaling binnenshuis. Aan de hand van de positie van je smartphone of een wearable zoals een Apple Watch wordt van alles ingesteld. Deze technologie maakt gebruik van Bluetooth (iBeacon). Dit in tegenstelling tot bewegingsmelders die niet weten wie er in een kamer is, maar alleen dat er iemand in een kamer is. Met een positiebepalingssysteem kan een huis echt slim dingen automatisch voor je regelen. Dit gaat ver voorbij de telefoon als afstandsbediening: het is niet meer nodig om (1) de telefoon op te diepen, (2) te ontgrendelen, (3) een app te openen, (4) naar het juiste scherm te navigeren, en (5) op een bepaalde knop te drukken! Je slimme huis reageert automatisch op jou wanneer je een kamer binnenkomt!

  • De Crownstones doen de lichten aan als je binnenkomt met je handen vol met boodschappen en twee kleine kids.
  • De Crownstones zetten apparaten die energie verstoken - zelfs als ze op standby staan - automatisch uit; je hoeft nergens aan te denken!
  • De Crownstones zetten ook zwaardere elektrische apparaten uit, zoals kachels of kookplaten, mocht je dat vergeten.
  • De Crownstones kunnen je wakker maken door de lichten in de slaapkamer zachtjes aan harder te laten branden.
  • De Crownstones kunnen er zelfs voor zorgen dat een magnetron of boormachine alleen gebruikt kan worden als jij als volwassene aanwezig bent als superslimme kinderbescherming.

    Eindelijk, nu je huis weet waar je bent, kan het voor het eerst daadwerkelijk slimme dingen voor je doen!

De inbouw Crownstone kan je direct achter het stopcontact plaatsen.

De Crownstone stekker plaats je direct in het stopcontact.

De Guidestones verbeteren de positiebepaling, ook door muren heen.

Wil je meer lezen over de Crownstones of wil je de Crownstones bestellen?

Bezoek de website of webshop van Crownstones.