Haal meer uit je Philips Hue met Hue Labs!

Gepubliceerd op 4 augustus 2018 om 15:51

Hue Labs, een redelijk verborgen onderdeel in je Philips Hue app. Maar als je het eenmaal ontdekt hebt, denk je wow had ik dat maar eerder geweten!


Hue labs vind je in de Hue app onder "Ontdek", de derde menu optie van links. Hoewel Hue labs een soort van "test" omgeving is waar nieuwe toepassingen voor Hue producten worden ontwikkeld, kan je er desalniettemin leuke of juist hele praktische aanvullingen voor je Hue omgeving vinden.

Een voorbeeld formule die wij hebben toegepast is de formule "Three times is a charm" waarmee je voor je motion sensor ook een avond tijdvenster kan instellen, naast de standaard dag- en nacht tijdvenster die je al hebt. Voordeel is dat je daarmee kan instellen dat de motion sensor juist in de avond niets doet, om te voorkomen dat je ineens in het donker zit terwijl je lekker languit op de bank een film bekijkt.

En Hue Labs is zo opgezet dat iedereen er mee aan de slag kan. Met vrij simpele vooraf aangemaakte formules kan je de formules direct toepassen op je Hue verlichting of Hue accessoires zoals de Motion sensor en Dimmer switch.


Advertentie

MobileMobile

Hieronder enkele leuke voorbeelden van wat je in Hue Labs kan vinden:

Cooking Timer

Handige timer om bijv. bij het koken te gebruiken, waarbij je je Hue lampen laat knipperen na de tijd is verstreken.

Advanced presence mimicking

Niet thuis, maar toch het idee geven dat je thuis bent. Dat kan met deze formule.

TV mimicking

Andere variant om het idee te geven dat je thuis bent: je Hue verlichting doet alsof de tv aanstaat.

Sensor snooze

Tijdelijk even je motion sensor uitschakelen bijv. als je niet wilt dat de motion sensor je huidige licht setting uitzet of aanpast, dat kan met deze formule. 

Three times is a charm

Zijn de standaard tijdvensters dag en nacht in je motion sensor niet voldoende en wil je een extra tijdvenster voor de avond, maak dan gebruik van deze formule.

Timed off

Tijdelijk even je Hue verlichting aan en dan vanzelf weer uit is mogelijk met deze formule.

 

In ons slimme huis hebben wij de volgende Hue Labs formules toegepast. 

  • Three times is a charm, met deze extra avond tijdvenster voor onze motion sensor zitten we in de avonduren niet meer in het donker als we op de bank tv kijken. Klik hier voor meer info over deze formule en ook een handige stap-voor-stap uitleg hoe je deze formule instelt.

Wist je dat?

Wist je trouwens dat de Hue motion sensor niet alleen een bewegingsmelder is, maar ook de temperatuur in je kamer meet?  De temperatuur kan je zien in Hue Labs meteen in het start scherm van Hue Labs.

Reactie plaatsen

Reacties

QuistniX
2 maanden geleden

En wanneer kunnen we de temperatuur in automatisering gebruiken?