Je huis beveiligen op een slimme manier!

Gepubliceerd op 25 mei 2018 om 23:16

Van eenvoudig tot uitgebreid, tot zelfs nog uitgebreider

Wij hebben ons huis beveiligd met het beveiligingssysteem van KlikAanKlikUit. Naast een veilig gevoel geeft dit ook controle en zicht over het huis ook als we niet thuis zijn.

Een grote plus van dit beveiligingssysteem van KlikAanKlikUit is dat je je huis kan beveiligen op de manier die jij wilt! Van eenvoudig tot uitgebreid, tot zelfs nog uitgebreider! Wij hebben dit zo uitgebreid mogelijk gedaan. Maar mocht je voor eenvoudig willen kiezen dan is dat net zo goed. Ook kan je eenvoudig beginnen en daarna uitbreiden.


A - Eenvoudig

Plaats de sirene op een centrale plek in je huis, monteer de sensoren in de kamer(s), en schakel het beveiligingssysteem aan of uit met de afstandsbediening.

Kenmerken:

 • Eenvoudige installatie, geen app nodig
 • Voor een laag instapbedrag al een veilig huis
 • Met de standaard set beveilig je 1 kamer en 1 deur
 • Afstandsbediening en sensoren koppel je aan de sirene

Dit eenvoudige beveiligingssysteem koop je hier:

Koop bij bol.com

B - Uitgebreid

Koppel het beveiligingssysteem en de sensoren aan het Internet Control Station van KlikAanKlikUit en schakel het beveiligingssysteem aan of uit vanuit de app, met een afstandsbediening of automatisch op vaste tijden.

Kenmerken:

 • Uitgebreide installatie, app nodig
 • Voor meer budget, meer mogelijkheden
 • Beveilig meerdere kamers en deuren
 • Sirene, afstandsbediening en sensoren koppel je aan de app van KlikAanKlikUit

Dit uitgebreide beveiligingssysteem koop je hier:

Koop bij bol.com

C - Nog uitgebreider

Link de app van Olisto aan het Internet Control Station van KlikAanKlikUit en schakel het beveiligingssysteem ook aan of uit op basis van locatie. Monitor je huis op afstand met de IP Wifi Camera.

Kenmerken:

 • Uitgebreide installatie, ook app van Olisto nodig
 • App van Olisto is gratis
 • Beveilig meerdere kamers en deuren en monitor je huis op afstand
 • Beveiligingsset en IP Camera koppel je aan de app van KlikAanKlikUit 

Dit nog uitgebreidere beveiligingssysteem koop je hier:

Koop bij bol.com

Hoe hebben wij ons slimme huis beveiligd?

Wij hebben ons slimme huis beveiligd met Nog uitgebreider:

 • KlikAanKlikUit ALSET-2000 basis set beveiligingssysteem
 • KlikAanKlikUit - Internet Control Station, app, met extra kamer- en deursensoren, IP Camera
 • Olisto - app

Beveiliging in- en uitschakelen

Om het alarmsysteem in- of uit te schakelen gebruiken wij in de woonkamer de AWST-8800 draadloze wandschakelaar van KlikAanKlikUit. Deze wandschakelaar communiceert via het Internet Control Systeem van KlikAanKlikUit met het beveiligingssysteem.

Met de wandschakelaar gebruiken we de UIT knop om s' avonds de woonkamer verlichting uit te schakelen en het beveiligingssysteem in te schakelen. Met de AAN knop van de woonschakelaar kan het beveiligingssysteem weer worden uitgeschakeld.

Wil je weten hoe je deze regels zelf in de App van KlikAanKlikUit kan toevoegen?

 • Klik hier voor het instellen van de UIT knop van je wandschakelaar.
 • Klik hier voor het instellen van de AAN knop van je wandschakelaar.

Welke producten heb je hierbij nodig?


App


Het mooie van het KlikAanKlikUit beveiligingssysteem is dat het een twee weg communicatie heeft. In de app zie je de actuele status van alle aangesloten apparaten:

 • sensor / apparaat actief of niet actief
 • indicatie batterij status indien batterij bijna leeg
 • indicatie deur open bij inschakelen van het alarm

s' Nachts bij alarmmelding meteen verlichting aan in huis

Een ander voordeel van het koppelen van het beveiligingssysteem aan het Internet Control Station is dat je ook verlichting kan inschakelen bij een alarmmelding.
Mocht 's nachts het alarm afgaan, dan is het wel zo prettig dat meteen alle hoofd verlichting aan gaat. Ook schrikt dat een eventuele inbreker af. Bij ons hebben we dit zo ingesteld dat de lampen in meerdere vertrekken meteen aangaan.

Wil je weten hoe je dit instelt in de app van KlikAanKlikUit? 

 • Klik hier voor het instellen van lampen aan bij alarmmelding.

Welke producten heb je hierbij nodig?


App


Beveiligingssysteem aan, dan ook WIFI IP Camera aan

Het beveiligingssysteem van KlikAanKlikUit en de WIFI IP Camera van KlikAanKlikUit zijn twee los staande systemen. Echter met een handigheidje is het toch mogelijk om beide aan elkaar te koppelen. Wat wij wilden is dat als het beveiligingssysteem aan staat dat de WIFI IP Camera van KlikAanKlikUit juist dan aan staat én alleen opnames maakt op het moment dat er in de kamer ook echt beweging wordt gedetecteerd.

Hoe kan je dit doen?

Stap 1 is de WIFI IP Camera instellen dat deze opnames maakt op het moment dat er in de kamer beweging wordt gedetecteerd. 
Lees
 hier hoe je dit in de app van KlikAanKlikUit kan instellen.

 

Stap 2 is de WIFI IP Camera niet rechtstreeks in het stopcontact doen, maar de WIFI IP Camera via een draadloze stopcontact schakelaar (géén dimmer!) van KlikAanKlikUit in het stopcontact doen. Hierdoor kan je de WIFI IP Camera op bepaalde momenten aan- of uitschakelen. Bijvoorbeeld overdag als je thuis bent laat je de WIFI IP camera uitgeschakeld. Maar als je van huis gaat en het beveiligingssysteem wordt ingeschakeld dat je de WIFI IP Camera ook meteen inschakelt. En omdat je in stap 1 de WIFI IP camera hebt ingesteld om niet continue opnames te maken, maar alleen bij beweging, worden er alleen opnames gemaakt op het moment dat er in de kamer ook echt beweging wordt gedetecteerd. Ideaal! 

Welke producten heb je hiervoor nodig?


App


Beveiligingssysteem aan bij verlaten van het huis

Ook laten we het beveiligingssysteem in- en uitschakelen op basis van locatie (geofencing): op het moment dat we ons huis verlaten wordt het beveiligingssysteem automatisch ingeschakeld. Komen we weer thuis, wordt het beveiligingssysteem uitgeschakeld. Ideaal! 

 

Voor geofencing gebruiken we de app van Olisto (voorheen Triggi) dat op onze mobiele telefoons is geïnstalleerd. Voordeel van de app van Olisto (ten opzichte van KlikAanKlikUit en Philips Hue app) is dat je met Olisto meerdere automatiseringssystemen (KlikAanKlikUit, Philips Hue, Toon, etc.) en/of omstandigheden (locatie, weer, etc) met elkaar kan koppelen.

 

Wil je weten hoe je geofencing in de App van Olisto kan instellen?

 • Klik hier om in te stellen dat het alarm vanzelf wordt ingeschakeld bij verlaten van het huis.
 • Klik hier om in te stellen dat het alarm vanzelf wordt uitgeschakeld bij terugkomst in het huis.

Welke producten heb je hierbij nodig?


App

App van Olisto


Ook slimme verlichting in ons huis

In ons huis maken we ook gebruik van de slimme verlichting en schakelaars van Philips Hue en KlikAanKlikUit. Wil je hier meer over lezen, klik op onderstaande buttons.