Slim energie besparen en dynamische tarieven

Gepubliceerd op 28 december 2022 om 11:33

Heb je dynamische tarieven voor stroom? Dan kan je nu optimaal slim energie besparen met de slimme schakelaar van EcoSwitch.

EcoSwitch slimme schakelaar

De EcoSwitch is een slimme stopcontact schakelaar, die aangesloten apparaten automatisch uitschakelt als de stroomprijzen hoog is en weer inschakelt als het tarief laag is. Hiervoor heb je wel dynamische stroom tarieven nodig en is bruikbaar voor apparaten met een stroomsterkte tot 10A. 

 

De EcoSwitch werkt als volgt: Elke dag haalt de EcoSwitch de actuele energieprijzen van onze server. Het ingeplugde apparaat wordt vervolgens automatisch op de juiste momenten in- en uitgeschakeld. Het instellen van de EcoSwitch kan via de browser of onze app. Je kunt zelf bepalen hoe vaak en hoe lang een apparaat ingeschakeld moet zijn.

 

EcoSwitch slimme schakelaar

Dynamische tarieven voor energie

Wat zijn dynamische tarieven voor stroom? 

Met een vast tarief of een variabel tarief heb je een vaste stroom en energie tarief voor een bepaalde tijd. Met dynamische tarieven heb je een tarief die direct gekoppeld zijn aan de prijzen op de groothandel markt voor elektriciteit en gas. Hierdoor kunnen de stroomtarieven anders zijn van uur tot uur en de gasprijzen kunnen anders zijn van dag tot dag. Wat je bij een dynamisch tarief betaald is afhankelijk van de prijsontwikkeling. 

Waar kun je de EcoSwitch kopen?

De EcoSwitch slimme schakelaar is te koop op de website van EcoSwitch voor een bedrag van 64,95 euro (peildatum 28-12-2022). Ook is er een Plus variant van deze slimme schakelaar te koop, waarmee je ook je stroomgebruik kunt meten. De Plus variant is te koop voor een bedrag van 69,95 euro (peildatum 28-12-2022).

EcoSwitch slimme schakelaar

EcoSwitch slimme schakelaar

 EcoSwitch Plus slimme schakelaar

EcoSwitch Plus slimme schakelaar

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.